Ale fajnie że akurat po długiej przerwie dziś wpadłam bo ak jakoś bardzo miło tutaj. Jasne dziewczyny że ze wszystkim damy rade bo już nie jesteśmy same hahaha. A czy też możecie już pozaczepiać dzidzię i ona w odwecie daje "pukaniem" znać o sobie? Ja z ostatniego usg przyniosłam pełno ulotek i była tam kartka na darmową paczuszkę z próbkami dla ciężarnej, poszłam więc do apteki bo jak dają za darmo to czemu nie. I wiecie co ja w mojej paczuszce miałam smoczek dla niemowlęcia. Tak mnie to rozczuliło. To pierwsz taki prawdziwy smoczek dla MOJEGO dziecka. Wręcz takie intymne mi się wydało-chyba tez wariuję. No i miałam te ztam pytkę z pampersa i piękny filmik nazwany"życie w ciemności". Okazuje się że nasze maleństwa już rozpoznają ze jest dzień lub noc bo przez skórę przebija sie świato, słyszą dźwięki, nawet jak jesteśmy na ulicy to kiedy auto przejeżdza no i głosy bliskich. Należy do nich mówić, puszczać ulubioną muzykę bo pomimo że teraz to słyszą jak z pod wody to będą te głosy i muzykę śmiało rozpoznawać po porodzie. To niesamowite prawda?
Było też o tym że pierwszych kilka dni powinno się dziecko owijać tak ciaśniej jak robiły to nasze babki bo wtedy maleństwo dalej czuje się jak w brzuszku więc bardzo bezpiecznie(skąd one to wiedziały?), no i pokazali też taką maskotkę do łóżeczka z biciem serduszka, bo maleństwo dalej myśli że t serduszko mamusi więc czuje się bezppieczniej. hmmmm to takie nowinki jak dla mnie bo wy może juz o tym wszytkim dawno wiecie hihi. Więc już nigdy nie bedziemy same moje Drogie i czyż to nie jest piękne??
Było też o tym że pierwszych kilka dni powinno się dziecko owijać tak ciaśniej jak robiły to nasze babki bo wtedy maleństwo dalej czuje się jak w brzuszku więc bardzo bezpiecznie(skąd one to wiedziały?), no i pokazali też taką maskotkę do łóżeczka z biciem serduszka, bo maleństwo dalej myśli że t serduszko mamusi więc czuje się bezppieczniej. hmmmm to takie nowinki jak dla mnie bo wy może juz o tym wszytkim dawno wiecie hihi. Więc już nigdy nie bedziemy same moje Drogie i czyż to nie jest piękne??