reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2009

Hej kobitki witam się jak zwykle prawie na końcu:-)
Ale dziś wyjątkowo robotny dzień miałam. Rano w pracy badanko i sporo roboty Potem angielski na którym poruszyłam mój zastały mózg:tak: No i o 19 sobie włączyłam kompa i zaczęłam czytać ale wpadłam na pomysł rogalików z jabłkami, ale w międzyczasie się odmieniło i zrobiłam drożdżówki z twarogiem. A jak się piekło wskoczyłam na rowerek, potem Dr Haus sie przypałętał i w końcu jestem:-D
Matylda widzę,że mamy takie same marzenia, Bo ja też optymalnie 3500:happy:
Aniszka będzie w końcu ten brzuszek. Ja też czekam na niego, na razie mam problem nieduży z dopinaniem spodni świeżo wypranych.

reklama
Stopi z tymi terminami to bym się w ogóle nie przejmowała i sugerowała tylko tymi do 10 tyg., kilku lekarzu mi juz mowiło, że z usg bierze sie pod uwagę tylko te pierwsze terminy, bo potem ze względu na to że dziedziaczki roznie sie rozwijają jakieś magiczne terminy wychodzą, tak jak pisalaś, u Ciebie wyszło ze teraz dzidzia jest mniejsza, a więc i mlodsz niz przy poprzednim usg

a jeżeli chodzi o brzusio to spokojnie, na pewno wkrótce się doczekasz, ja też jeszcze nie mam jakiegoś wielkiego, moje koleżanki miała taki jak ja w 3, 4 miesiącu, a u mnie już 6 leci:-)

kasiakom - dokladnie tak jak piszesz, nie ma sie co sugerować juz teraz pomiarami i wiekiem dziecka wg.usg. , a potem sprawdzac jak jest wg. jakis tam norm.:tak::tak::tak:

witam sie i ja wieczorowa pora;-);-)
u nas snieg sypiee:no::no::wściekła/y::wściekła/y:
a jeszcze do poludnia kazdy mowil : wiosna idzie, paki sa na drzewach, kwiatki wschodza...
a tu teraz bialo za oknem:crazy::crazy::szok::szok::szok::angry::angry::angry::angry::angry::angry:
ale sie tu dzisiaj dzialo!!
pozdrawiam wszystkie mamuski:tak::tak:
i lece spac...

Kosiane kobiałki wedle mojch USG cztery razy termin wyszedł na 30 lipca, raz na 28 i raz na 26 więc wszystko w małej różnicy błędu. Co do przypuszczalnej wagi bebisi zawsze zapominam się o to zapytać :-) ot skleroza moja psiapsiółka :-):-):-)
Lecę teraz popatrzeć co napisałyście, a odpisywanie zajmę się po spacerku z bubami bo cirka godziny duchów czas przepedzić moje demony po dworku ;-):-)

Tak,jak mowicie Dziewczyny,ja tez sie zgadzam,to prawda z tymi "normami".Przeciez kazda ciaza jest inna,kazda z nas jest inna i przechodzimy przez nia tak naprawde bardzo indywidualnie.No chyba,ze sa jakies mega odchylenia,to wtedy mozemy zaczac sie zamartwiac,ale jak nie ma,to po co sobie glowe zaprzatac i sie niepotrzebnie nakrecac?
Moj synek wazyl we wtorek prawie 600g,a lekarka,ktora robila usg stwierdzila,ze to malo jak na 24tydz,ale ja sie nie przejmuje,bo wychodzi na to,ze tutaj maja po prostu inne normy niz w pl,co zreszta mozna zauwazyc po ludzich:-)

Witam
Jako pierwsza :tak::-D w piątek 13-go
Ależ sie nie mogę doczekać 16:45 może ten piątek okaże sie szczęśliwym i dzidzia pokaże co kryje miedzy nóżkami :dry:
a tak w ogóle to kobieta która miała kupić mieszkanie odemnie dostała kredyt ale się cieszę w poniedziałek do notariusza :-D
I mam nadzieję ze za tydzień dwa ruszymy z remontem mieszkania ;-)
Lecę suszyć włosy i małego do przeczkola prowadzić
Miłego dnie życzę :tak::-D

Witajcie Kobietki!!!

Nie bylo mnie chyba tydzien, albo dluzej i nawet nie probuje nadrabiac zaleglosci, bo i tak mi sie to nie uda....
Dzisiaj udalo mi sie wczesniej wrocic, to sobie tu do Was zajrzalam ukradkiem. Zeby tlko sie maz nie zorientowal, bo znowu mi bedzie suszyl glowe, ze zamiast spac, to klikam:happy: (jest 1.36 w nocy)

reklama
dzień dobry

U Nas chorowitości ciąg dalszy, nocka kiepska, młody ma zachrypnięte gardło a mnie boli ucho. No to się zapowiada zaj******** weekend :confused:

Nie martwcie się tymi wielkościami z USG, to jest przypuszczalna waga dziecka i do tego są pewne granice błędu, bo pomiar przecież nie jest dokładny. W ciąży z Tymkiem miałam sytuację że robiłam USG tydzień po tygodniu u dwóch różnych lekarzy i każdy z nich podał mi inną wagę dziecka, wyszło że mój synek schudł w ciągu tego tygodnia ;-) i tez mi mówili że dziecko jest mniejsze niż wiek ciąży by na to wskazywał a urodził się 4500!! więc teraz pomyślcie sobie jak mnie zrobili w balona :-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry