reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
No a mi pisze że dzisiaj konczy się 24 tydzień i sobie przeczytalam na następny dzien i pisze że powinno waży 800gram .. Zaczynam się martwić :(

Alusia według suwaczka, dzis zaczynasz 25 tydzień (bo suwaczek pokazuje ukończone dni i tygodnie ciąży), no i jesteś z pewnością w 6 miesiącu, ale tymi wagami to bym sie nie przejmowala, bo dziecko najbardziej przybiera na wadze od 30 tyg., poza tym 700g w 24 tyg. to wrózyłoby małego kolosa, te wskaźniki są jakieś zawyżone

Dzięki za pocieszenie ;*
Już nie będe wchodzić na ten super kalendarz bo się tylko denerwuje ;P
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i dzieciątką też :D;)
Ja ide chyba spać bo Synuś wariuje :D straaasznie kopie :))

To nie tak... Ja sama juz zaczynam sie martwic jak ja takiego kolosa "wypchne"... Ale sama nie jestem malutka i moj M wielki, wiec nie spodziewam sie kruszynki... Wydaje mi sie, ze wszystko jest normalne - zwlaszcza na tym etapie ciazy. Dzieciaczki nierowno przybieraja i w lipcu jedne z nas urodza maluchy 2800 g a inne 4800 g. Marzy mi sie taki maluch 3500g....

no 3500 byłoby fajne - jak pomyślę o tej kobiecie co urodziła 7 kilogramowe dziecko to mi się słabo robi
ja uciekam spać, bo jutro z rana do gina na kontrolę rozwarcia... aż się boję i pewnie nie zasnę....
dobranoc

reklama
DZIEWCZYNY!!! Wy tu się nie martwcie wagą dzieci i nie nakręcajcie sie. Skad wiecie, ze akurat tyle wasze pociechy waza?? Z USG?? To na usg jest podana PRZEWIDYWANA WAGA plodu!!! :tak::tak::tak:
Ja dzis przy okazji echa serducha mialam robione pomiary. I co Lenka jest mniejsza i mlodsza !!! niż na usg tydzień temu!!! Kurcze jeszcze się nie urodziła, nie przekroczyla 30-tki , a już ta jak to dorosle kobitki czasem robią - udaje młodszą :-D:-D:-D:-D
Mamy jeszcze duzo czasu i nasze bobaski wiedza ile maja jeszcze urosnąć . Spokojnie!!
Ile razy się zdaza, ze w dniu porodu waga dziecka wg pomiarów usg i np. 3h pozniej już jak się urodzi rózni się np. 1kg!!! Po prostu usg nie jest w 100% wiarygodne.
A co do tyg. ciazy i terminu porodu, to już mam 4 rozne wersje !!! I co inny lekarz i usg to inna wersja. I uwierzcie mi ja już przestałam obliczac i kontorolowac w którym tyg. ciazy jestem. Jak juz Lenka sama uzna, ze w moim brzuchu jest jej juz nudno i nic juz ciekawego sie nie dzieje i zechce poznac swiat, to na pewno wybierze najlepszy dla siebie termin przyjscia na swiat.

Beatko – ja z chcecia bym się z Toba zamienila !!! Che mieć już brzuszek i wyglądać ja prawdziwa Ciezarówka, a nie taka utajona Ciezarówka , a raczej Osobowka :szok:

aniszka - wlasnie się tego obawiam, ze nagle nam wielkie brzuchy wyskocza. A najbardziej mnie marwi to ,ze jak jest nagły i szybki przyrost brzucha to w moim przypadku wieksze prawdopodobieństwo rozstępow. :crazy:

Do góry