reklama
izabell96
Lipcowe mamy'09
witam
Ja powiem wam szczerz ze się cieszę że u mnie w mieście tylko jedna porodówka, bo nie dość że mamy tyle na głowie to jeszcze tak poważna decyzja o wyborze szpitala.
Ja nie dawałam w łapę żadnej z położnych i jakoś wytrwała pomagały mi i jestem zadowolona z ich opieki może dlatego że ja jestem człowiek ugodowy i nie marudzący.
Ale przdemną rodziłą kobieta (ja lezałam za parawanem więc cały poród jej przeżyłąm) i powiem szczerze że współczóję położnym tamta darla się jak wariatka szok .
Ja leżąc tak sobie podłączona do KTG myślę poco ona tak tą gębe wydziera - i wkońcu położna aż dla miej uwagę zwróciła żeby sie zamkneła i to dość ostro to powiedziała, więc myślałam że ja też tak bede traktowana ale hehe jak boli to ja nie krzycze po co marnować cenne siły na krzyki ;-).
Spadam wstawiać obiad i na spacer z synkiem słoneczko świeci i śniegu nie mam hip hip hura
Ja powiem wam szczerz ze się cieszę że u mnie w mieście tylko jedna porodówka, bo nie dość że mamy tyle na głowie to jeszcze tak poważna decyzja o wyborze szpitala.
Ja nie dawałam w łapę żadnej z położnych i jakoś wytrwała pomagały mi i jestem zadowolona z ich opieki może dlatego że ja jestem człowiek ugodowy i nie marudzący.
Ale przdemną rodziłą kobieta (ja lezałam za parawanem więc cały poród jej przeżyłąm) i powiem szczerze że współczóję położnym tamta darla się jak wariatka szok .
Ja leżąc tak sobie podłączona do KTG myślę poco ona tak tą gębe wydziera - i wkońcu położna aż dla miej uwagę zwróciła żeby sie zamkneła i to dość ostro to powiedziała, więc myślałam że ja też tak bede traktowana ale hehe jak boli to ja nie krzycze po co marnować cenne siły na krzyki ;-).
Spadam wstawiać obiad i na spacer z synkiem słoneczko świeci i śniegu nie mam hip hip hura
M
MALENSTWO 33
Gość
Witam
moja noc byla koszmarna nie mogłam sie obrucic bo bardzo bolala mnie pachwina i promieniowało na noge
juz jestem po spacerku z córeczką i wizycie u rodzicow i z obiadkiem czekam na M bo corka urzadza sobie drzemke przedobiednia a jutro do tesciow nie byłam u nich ponad 1,5 miesiaca
moja noc byla koszmarna nie mogłam sie obrucic bo bardzo bolala mnie pachwina i promieniowało na noge
juz jestem po spacerku z córeczką i wizycie u rodzicow i z obiadkiem czekam na M bo corka urzadza sobie drzemke przedobiednia a jutro do tesciow nie byłam u nich ponad 1,5 miesiaca
M
MALENSTWO 33
Gość
U nas są 2 szpitale ale jedna porodówka a pewnie czeka mnie druga cesarka i nie na życzenie wiec nie mam żadnego wyboru i nikomu nie dawałam i nie będę dawać w łapę
Jedak ja jestem przeciwna oplacaniu położnej. Nie po to placi sie tyle lat ZUS , żeby jeszcze za panstwowe usugi placic!! Rozumiem w prywtnym szpitalu - wtedy wiem za co płace. Dla mnie ta cala szopka z tymi roznymi oplatamiza polozna, lekarza, znieczulenie czy sale to jakis absurd!! :-(
jak uslyszalam, ze jakas podobno najlepsza warszawska polozna, z panstwowego szpitala bierze 2tys za swoja usluge podczas porodu i ma caly czas full pacjentek to mnie zatkało!!.....
Ja postanowiłam sobie, że nie dam w łape żadnej położnej. Jedyne za co moge zaplacic to za znieczulenie i ewetualnie sale - ale to po obejrzeniu tych ogolnych sal, jak beda naprawde tragiczne.
W tym temacie po głębszym przeanalizowaniu muszę przyznać tu rację. Bo skoro opłacamy ZUS i mamy to cholerne ubezpieczenie to służba zdrowia powinna być darmowa.
Za chwile będzie tak, że za podanie śniadania czy obiadu w szpitalu trzeba będzie dodatkowo płacić.
NFZ i tak jest do du... ale nie popadajmy w przesadę. A skoro nie podobają się nam państwowe szpitale to korzystajmy z tych prywatnych, prawda??
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Podobno niektorym to pomaga. A jak pomaga to czemu nie krzyczec? Ja nie wiem jak sie bede zachowywala. W sumie raczej nie zwyklam krzyczec, ale kazda kobieta inaczej odczuwa bol i ma inne sposoby zeby sobie z nim radzic. Nawet sportowcy np podnoszacy ciezary przy "wyrwaniu" tez niektorzy krzycza albo przy pchnieciu kula... Ostatnie co bym chciala to zeby jakas baba jeszcze mnie opieprzala za to, ze ja tak a nie inaczej znosze porod. Mam nadzieje, ze takiej nie spotkam na swoje drodze.po co marnować cenne siły na krzyki ;-).
matylda1405
Lipcowe mamy'09
Podpisalyscie juz karte? Rzecznik Praw Obywatelskich
M
MALENSTWO 33
Gość
Ja juz podpisałam
AsiaJan86
Lipcowe mamy'09
Witam się po obiedzie. Na rowerze jeźdżiłam ale krótko, bo siostra mi zakosiła maminą dam.czke i musiałam górskim a ten jest strasznie nie wygodny. Tak jakoś mi się nudzi. Żon sie nie odzywa pewnie jeszcze w pracy. Załamał się wczoraj o to mieszkanie no ale co można było zrobić to zrobiliśmy. Ja też podpisałam kartę.
reklama
Kochane, nie wiem kiedy nadrobie zaleglosci, wlasnie sprawdzilam, ze musze sie cofnac do str.438, a teraz juz tego nie zrobie, bo wychodze do fryzjera, musze obiac te moje piora, bo juz nie mam do nich sil, a przy okazji uczesac je okazyjnie. Jade dzis z moja mlodzieza na studniowke, bedziemy balowac:-)
Pogoda wreszcie zaczyna mnie nastrajac przyjemnie, zaczela sie odwilz, swiecie slonce, idzie wiosna, mam nadzieje
Jedyny cien jaki pada, to to, ze z mezem sie mijamy od dwoch dni, wychodzi na to, ze ja teraz jestem bardziej zabiegana niz On, oostatnio zamienilam z Nim slowo w czwartek., dzisiaj sie z Nim juz raczej nie zobacze, bo wyjde zanim wroci. Ej, zycie....
Pogoda wreszcie zaczyna mnie nastrajac przyjemnie, zaczela sie odwilz, swiecie slonce, idzie wiosna, mam nadzieje
Jedyny cien jaki pada, to to, ze z mezem sie mijamy od dwoch dni, wychodzi na to, ze ja teraz jestem bardziej zabiegana niz On, oostatnio zamienilam z Nim slowo w czwartek., dzisiaj sie z Nim juz raczej nie zobacze, bo wyjde zanim wroci. Ej, zycie....