reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2009

Hej dziewczyny. Wy macie problemy za zasypianiem, a ja odwrotnie padam wieczorem na nos. Za to wstaje o 6-tej, bo już spać nie mogę:dry:.

Witam nową mamusie i zachęcam do pisania z nami:-).

Fela ja to chyba nie chciałabym mieć usg w domu, bo cięgle bym podglądała maluszka;-).

reklama
witam Was mamuśki (te nowe i te 'stare' - chodzi mi oczywiście o staż na forum a nie wiek;-) - żeby nie było niejasności).
Ja od 8 mej w pracy i nawet nie najgorzej poszło mi poranne zwlekanie się z łóżka choć w sypialni zaległam dopiero około 1szej. Hmmm - chyba trzeba się powoli przyzwyczajać do takiej zmniejszonej liczby snu, co? (doświadczone mamuśki pewnie mi przytakną :tak:). Wczoraj było tak pięknie wiosennie i co? - i dziś słońca już ani śladu. Czy wiecie, że wczoraj jeszcze po 21szej termometr pokazywał +10st C?!?! WIOSNA!!! - jeju jak ja się cieszę, że już doń bliżej niż dalej...

witam sie w niedzielny poranek obiadek sie robi corka z tatusiem beda klejć model jestem tylko ciekawa co im z tego wyjdzie
Ja dziś sie czuje świetnie jutro wizyta mam nadzieje ze da mi skierowanie na USG i znalazlam nr tel do lekarza ktory robi USG 4D jutro do niego zadzwonie

Witam Wszystkie :-)

Lipcowe mamusie, których drugie połówki często wyjezdzacą, trzymajcie sie !!!

Mojego nie ma 300 dni w roku!!! Miedzy regatami wpada do domu dosłownie na kilka dni i znow wyjazd. Smutno mi bo ciążę przeżywam sama - badania, zakupy itp... :-(
Fajnie by było razem isc na usg , no ale coz... W sumie to czasem sie czuje jak samotna matka :-( , nie mowiac juz co bedzie po narodzinach Lenki...
Wiedziałam kogo brałam, więc musze to zaakceptowac.

beata1973 - czy ja dobrze mysle , ze piszac amnio miałas na mysli amniopunkcje??
Jesli tak, to jak masz jakies pytanka to sluze pomoca, ja jestem już jestem po i czekam na wynik.
3tyg. czekania niezle mnie stresuja, tysiace mysli w głowie!!!
Ale jestem dobrej mysli, że Lenka , nie bedzie miala żadnych wad genetycznych.

gabiaz - witaj !!! i powodzenia na USG.

AniaJan86 - wczoraj takie pustki, chyba były spowodowane pogodę - Wiosne poczułyśmy .... szkoda , ze dzis juz nie :-(

Matylda1405 - karta podpisana :-)

Milego dnia wszystki Lipcóweczki :-)

Witam
Ja także się wczoraj cieszyłam słońcem byliśmy z małym a na spacerze a dziś wstaję i niema słońca ale za to na + 5 więc zaraz spadam na spacer. a tak w ogóle to sobie pospałam dziś bo aż do 10 i mąż mi śniadanko zrobił ale się cieszyłam oczywiście to nie było bez interesowne bo chciała abym mu włosy ścieła ;-)

Stopi69 nie jesteś osamotniona w kwestii bycia samą ja od ponad 2 lat jestem po ślubie i na palcach u jednej reki dało by się policzyć ile czasu spędzamy razem. Czasem się zastanawiam jak my spłodziliśmy Hanię przy takiej nieobecności mojego męża. Też mi jest smutno, że go nie ma. Ostatnio w dzień jego wyjazdu ja byłam u lekarza on się tłukł samochodem a ja siedziałam w poczekalni sama jak korek wśród uśmiechniętych par:-:)-:)-:)-:)-:)-( Tęskno mi za nim ale naumiałam się bez niego żyć i jak on wraca zburza mi tylko mój harmonogram. A jak odjeżdża to łapie takie zbicie, że nie ma ze mną kontaktu. No ale cóż nie mamy innego wyjścia. Musimy mieć pieniążki, bo moja wypłata przy jego to dosłownie zapomoga.
Tak w ogóle to się witam i o zdrowie pytam???

Dzień Dobry Dziewczynki:-)

U mnie od samego rana leje deszcz, mgła ze bloku obok nie widać... Brzydko!!:no:

Kobietki nie zazdroszczę samotności w domu bo chyba bym zwariowała choć po części jestem typem samotnika. Ale razem zawsze lżej niż samemu....

WItam po kilkudniowej przerwie stare i nowe lipcóweczki :-)

Udało mi się nadrobić kilka dni. Na więcej nie mam siły. Miałam cięzki tydzień w pracy , wstawanie przed 5 i powrót czasami o 19-tej wykańcza. Nie siadałam do kompa od kilku dni. Mam nadzieję że ten tydzień będzie spokojniejszy.:tak:
Wczoraj z moim M wybraliśmy się na spacer jakąś godzinkę na piechotkę do mojej mamusi na obiadek. Ledwo szłam ale taka piękna była pogoda że warto się pomęczyć. Dziś obudziłam się po 11. Trzeba było odespać wczesne wstawanie itp.

W piątek podrzuciłam szefowej wniosek o urlop (po tygodniu pracy :-D) Cieszę się że mam to zgłowy stresowałam się czy mnie puści, a bilety na samolot już dawno wykupione :-) Po powrocie mam wizytę u gina i znów zdecyduje się na L4 bo w pracy strasznie się denerwuje i męcze :-( Mam nadzieję że nie będzie robił problemu.

Orientujecie się czy można brać wapno ????????????? Mam taki koszmar na plecach że nie wiem czy to od słodyczy, hormonów czy uczulenie

Ja zabieram się zaraz za ogarnięcie choć troszkę mieszkanka bo w tygodniu po pracy to było łóżko i odpoczywanie.

Zyczę wam miłego i spokojnego dzionka :-)

Karta podpisana.

Monia wapno można brać w ciąży i nie ma najmniejszych przeciwwskazań.

Dawkowanie: Wapń stosujemy zwykle 3 x dziennie po 2 tabletki (zwykle są to musujące tabletki z wapniem)

reklama
Monia - ja też biorę wapno - wprawdzie nie musujące ale na zlecenie mojej ginki robione takie - w jednym opłatku z magnezem, ale myślę, że wapń to wapń niezależnie od postaci. Powiedziała mi też, że dobrze żebym takie 'tabletki' łykała jeszcze po urodzeniu bo wtedy dzieci nie mają, albo mają znacznie mniej alergii?! - no to jej wierzę, bo czemu nie?

Do góry