reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

witam babeczki :happy:ale pospalismy dzisiaj:tak:no no no az wstyd:szok:tylko ze u nas za dwadziescia 11 dopiero:-pmoze nie tak zle ..ja naszczescie do pracy niemusze wstawac:happy:przepracowałam tu 3 lata a teraz jestem sobie w studium buissnesowym do maja) wiec wolne.. od pon do czwartku wstaje o 8:dry: ale czasami mi sie o dziwo teskni za praca:tak:..Słuchajcie zmieniajac temat mam pytanie wczoraj dowiedziałąm sie ze osoby z wadami wzroku powinny powidomic o tym swojego lekarza GIN..poniewaz moga byc przeciwskazania do zwykłego porodu...bo moze sie siadkowka odkleic...:confused:..czesto w tym wypadku lekarz deyduje o cesarce????:confused::baffled:słyszałyscie cos takiego????ja mam wade moze nieduza ale powiedziałabym ze bez okularow sie nieruszam do tego przeklety astygmatyzm ...:wściekła/y:?

reklama
Ela ja tez mam astygmatyzm i małą wadę bo -0.5 i -0.75 i lekarz o tym wie bo jak mnie zobaczył w okularach to sie od razu pytał ale nie mówił że mi grozi cesarka więc to może za mała wada

dzieki kacha troche mnie uspokoiłas;-)no ja mam na jedno-1.5:-Dna drugie o ile dobze pamietam -0.5....w piatek mam wizyte tylko musze sprawdzic jak jest astygmatyzm po nagielsku:-D....
Małotego mam inny problem ,w pazdzierniku byłam juz w 2tygodniowej ciazy o czym niemiałąm oczywiscie jeszce pojecia:-D.....w szkole złapał mnie ostry bol pod prawym zebrem...taki ze tchu niemogłam złapac:baffled:..pojechałąm do szpitala mieli mi zrobic usg ...po 5 godzinach czekania intensywnych pytan a gdzie boli a czy pale a co jem itak dalej pobrali krew i mocz po czym odesłali do domu .Powiedzieli ze podejrzewaja kamienie na woreczku zółciowym:baffled::szok: ale u nich w szpitalu usg mi niezrobia i musze czekac na zaproszenie listowne do kliniki.......po miesiacu zaproszenia jak niebyło widac tak niewidac do tej pory....podejrzewam ze z testu zobaczyli ze jestem w ciazy o czym mnie nikt niepoinformował....i zbagatelizowali problem łaczac fakty ze to typowe(bole) przy ciazy.....:confused:Niestety od tamtego czasu cokolwiek bym niezjadła napiepsza mnie w tej okolicy jak cholera....ciagły bol ktory trwa nawet do godziny casami trwa to tydzien a np w tym tyg nic...pewnie jutro z nowu sie zacznie bol mam taki ze az mi promieniuje z tyłu na łopatke:-(niewiem co mam robic im dzidzia bedzie wieksza tym bardziej bedzie mi uciskac na przewod pokarmowy...:-(jade w piatek na usg ciekawe co tym razem powiedzą:no:

Ostatnia edycja:
Ela@83 znałam kiedyś dziewczynę, z wadą wzroku, która po porodzie prawie oślepła.Myślę, że to zależy od wady, poza tym to były trochę inne czasy kobitki nie miały takiej wiedzy a i lekarze podejście różne.Jednak co Ci szkodzi zapytać gina przynajmniej dowiesz się co i jak i spokojniejsza będziesz.

ja tez mam dość duży astygmatyzm ale samą wadę niewielką - jakieś 0.25-0.5 i okularów nie noszę. Wprawdzie mam takowe i nieraz je zakładam jak oglądam TV ale chodzić w nich nie potrafię bo zabijam się o wszystkie krawężniki i schodki:-D. Taka wada przy porodzie chyba nie ma znaczenia - z tego co wiem (ale ekspertem nie jestem) istotne są tylko wady z dużą ilością dioptrii. Wskazaniem do cesarki mogą też być na przykład żylaki - moja koleżanka od lat cierpi na żylaki i chociaż ma dopiero praktycznie początek ciąży to już jej lekarka zapowiedziała, że na 99% będzie miała cesarkę.

Witam się Mamusie :)
Jak zwykle naprodukowałyście postów od wczoraj, ze ciężko przerobić :)
Anika ale dałaś CZADU!!! Posikana jestem ze śmiechu :))) aż mi się lepiej zrobiło mimo bolącego krzyża.
No i złapałam smaczka na dużą kawusię z mlekiem - więc się chyba zaraz uraczę :)

Ja noszę okulary ( -1 , powinnam pewnie nosić już -1,5) na co dzień tak więc w kartę ciąży mam też wpisaną tą informację. Ale póki co nie mam żadnych przeciwwskazań. Zresztą lekarka też powiedziała, że to nie duża wada.

Żona mojego kumpla ma chyba z -2,5 i rodziła własnymi siłami.
Czyli to chyba tez indywidualna sprawa.

reklama
PRZYZNAM SIĘ SZCZERZE ŻE WŁASNIE POCHŁANIAM 0,5 L MLECZNO-KAWOWEGO RARYTASKU :tak: Z CICHĄ NADZIEJĄ ŻE BANIACZEK PRZESTANIE MNIE BOLEĆ ... JEDYNE CZEGO MAM DOSYĆ Z TYCH CZTERNASTU TYGODNI TO BÓLI GŁOWY ... ONE SĄ JAK MUCHY LATEM - WSZĘDZIE ICH PEŁNO ... ŻYCZĘ WAM MIŁEGO I WESOŁEGO POPOŁUDNIA, BO TERAZ PORYWAM PSIAKI NA SPACER CHOĆ POGODA DO D..Y :-)

Do góry