reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
a mnie wlasnie dopadly wieczorne nudnosci. Staram sie o tym nie myslec i ogladam jakies durne programy w tv, chrupie teraz jabluszko ale wiem ze to pomoze na gora 5 minut :-( czy z lipcowych mam tylko ja zostalam z tymi potwornymi nudnosciami? kiedy mi to minie, one mi obrzydzaja cala ciaze :-(mialo byc tak pieknie :hmm:

Ja już po wizycie i w związku z tym coś Wam opowiem.Zacznę od tego, że 2 lata temu przeprowadziłam się na wieś, do Lodzi mam 20 km i taka podróż to nie lada wyzwanie.Po półtoragodzinnej jeździe tramwajami dotarłam szczęśliwie do przychodni NFZ, ustawiłam się grzecznie w kolejce i obserwowałam co sie dzieje, kobitki wychodziły z gabinetu bardzo szybko po 3-5 minutach ale spodziewałam się tego w końcu to niepłatne badanie.Nadeszła moja kolej:-) weszłam, położyłam się pani dr.wycisnęła na mnie żel, przejechała po brzuchu informując, że młode ma 8cm i "wierzga jak cholera"...nagle szast prast zgasło światło:szok: jak już załapałam co się stało spytałam co teraz a ta do mnie: "nic najważniejsze że zdążyłam zrobić badanie":szok::szok::szok: Jakie kurna badanie??!! 5 sekund to ma być badanie?Byłam w takim szoku, że wyszłam.Oto krótki opis sytuacji w służbie zdrowia i dowód na to, że jak nie masz kasy to nawet w ciążę niebezpiecznie jest zachodzić.Oczywiście będę się domagać powtórzenia tego USG jednak dziś musiałam wyjść, bo albo dostałabym histerycznego śmiechu albo zrobiła karczemną awanturę.Jestem padnięta jak koń po westernie, a nie załatwiłam nic zrobiłam sobie drogą, długą i bezsensowną wycieczkę:wściekła/y:
Wybaczcie mi ten wywód ale musiałam to z siebie wyrzucić.

Olcia współczuje ci takiego badania ja tez chodze na kase dobrze ze moj lekarz nie robi USG bo jest juz starszy i deko slepy a napewno głuchy bo wczasie jednej wizyty pytal mnie 3 razy o to samo

Olcia na twoim miejscu domagałabym się kolejnego badania i pewnie czekała aż zapalą znów światło:-D
Muminka nudności w końcu znikną na kilka dni i znow się pojawią jak u mnie :-D
Robaczek nie przejmuj się reakcją siostry. Pewnie nie raz będzie cię pouczać co i jak.

Wracając do lekarzy na NFZ ja do takiego uczęszczam (choć pierwsze zapoznawcze wizyty robiłam prywatnie-sam zaproponwał bym chodziła na NFZ:-D) Badania mam robione na miejscu i na każdej wizycie + foteczki bez proszenia

reklama
Olcia ale kicha! nie dziwię się, że miałaś nerwa :-)
muminka ja na szczęście wieczorem mam spokój ale zdarzają mi sie poranne mdłości, jak za długo zwlekam ze śniadaniem ( apotem dwa razy przed porą obiadową zdążę być głodna :-D)
Asiu, Monia dziękuje za komplementy, serio na żywo to są siwe jak rozjechany śnieg ale jakoś mi się podoba taki wydziw na mej głowie ;-)

a mnie odwiedziła kumpela na kawkę i sobie pogadałyśmy, Tymuś troszkę próbował poprzeszkadzać ale ogólnie było bardzo fajnie, teraz czekam na spóźnionego męża.

Do góry