reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam dziewczynki w piatkowy poranek. ja dzis od rana na nogach bo trzeba było badania zrobic na wtorkowa wizyte u gina. oby wszystko dobrze było. wczoraj tak gadałyscie o tych snach ze tej nocy tez jakies glupoty mi sie sniły. dobrze nie pamietam ale cos ze mi macica wyleciala, trzymalam ja na dloni i mowilam mojemu m ze musimy do lekarza jechac. bez sensu.
Magduska fajnie ze tak zaprzyjaźniłyscie sie na tym wątku. moze u nas tez takie przyjaźnie sie nawiąza, kto wie....

reklama
Witam piątkowo
ale sie cieszę jeszcze tylko dzis do pracy i weekend :-D

Podkonec w pracy tak sie w kurzyłam że mieła ochotę usiaśc i ryczeć przy klientach bo kolego nie wiedziła jak ze skanować aby jeden dokument był na jednej stronie ehhh.

A tu mała historyjka z dnia wczorajszego o bitej śmmietanie mojego męża.
Wczoraj jeszcze posprzeczałam się z mężem, aby się pogodzić chciał zrobić na kolację gofry- gofry wyszły ale dzwoni do mnie z pytanie jak się robi bitą śmietanę to ja mu mowie jaka śmietan i cukier do smaku. Przychodzę do domu. W zlewie sterta naczyń - ja już w kurzona że utknę tu na pół godziny, mąż ma rękę w gipsie i zmywać nie da rady a ja nie cierpię zmywać :wściekła/y:, i się pytam
- co z tą bitą śmietaną się stało
-a on że chciał ubić,
ja się patrze a na się zważyła.
Myślę pewnie kupił po terminie spr. termin dobry.
-nadal pytam się co on dodał
- ze cukier
-ja jaki cukier
-on odp zwykły :laugh2::laugh2:
-ehhh mówie do niego maiał być puder.
- on niewiedziłem
- ja to już wiesz
I na ty skończyłąm rozmowę bo byłam tak w kurzona pracą i bitą śmietaną że miłą ochtę siedzieć i ryczeć cały wieczór.

Dobrze że na koniec dnia maluszek zaczą szlec i się z mężem pododziliśny bo kazałam mu sprawdzić ręką czy on też czuje jak nasz maluch bryka. Naszczęście też czuł wiec poszłam spać bardzo szczęślwa ;-) Brykał pół godziny aż niewierzyła że tak długo czuję ruchy, zawsze było to tylko kilka minut i cisza. Teraz tylko czekac na kopniaczki, które nie zawze są przyjemne ;-):tak:

Ostatnia edycja:
dzień dobry

od pół godziny próbuje napisać posta i co chwile mnie mój mały od kompa odciąga :-) dziś odrobinę lepiej to wygląda, za to na mnie przeszedł katar.

Muszę pochwalić mojego syna bo od jakiś 2 tygodni wstaje po nocy z suchą pieluszką a od 2 dni śpi w ogóle bez niej i nie ma powodzi :happy: kiedyś próbowaliśmy przestawić go na spanie bez pieluszki ale nie udało się, a teraz sam przestał, nawet nie da sobie wieczorem założyć - jestem z niego dumna. Na pół roku odsapnę od pieluch (w dzień już od dawna nie nosił, tylko w nocy nie wytrzymywał).

dziś to miałam dopiero porąbane sny, jacyś porywacze, policja i wogóle raz sie wystraszyłam i aż się obudziłam:szok:

Olcia
ide na 12 do lekarza i zobaczę co przepisze, brałam już nystatynę ale mam wrażenie że nie działa na mnie ale byłam wtedy w bardzo wczesnej ciąży i lekarz nie chciał ryzykować niczym więcej, dziś akurat będzie inny to powiem że wolałabym coś innego bo to chyba nie działa
wydaje mi się że jeśli lekarz coś przepisuje to wie co robi
Anika
to gratulacje dla synka:-)

Izabell opowieść niezła, szkoda tylko tych pyszności. Ale najważniejsze zakończenie, czyli moc kopniaczków :tak:

Anika gratulacje!
U nas pieluszka na noc i na spacer, w domu już biega w majtaskach.

A ja dziś mega niewyspana, Emilka wstała z kurami i nawet nie pamiętam co mi się śniło.

dzień dobry, ja myślałam że to tylko ja mam tak z tymi koszmarami, uff, aż mi ulżył bo już więszej fikcji w wyobraźni nie można mieć i naprawdę aż wstyd powtażać co się może śnić (dosiunia, wypadająca macica to nic w porównaniu do wysysania dziecka aby przez chwilę pobyło w brzuchu męża i żeby mama mogła sobie odpocząć na chwilę...chyba wariuję:)))

witam :)

Anika, gratuluje :) dzielny Synek!!!!
Izabell, ale zakończenie dnia było super :-)
co do sera typu fety czy brie, słyszałam, że w ciąży nie powinno się ich jeśc bo są tam bakterie

ja po wizycie u gina z tymi moimi "skurczami", co się i ja o On naśmiał jak mu opowiadałam ;) ale wymacał brzuch i twierdzi,ze wszystko jest ok.te nocne skurcze są wynikiem, że macica rośnie, wiązadła pracują, do tego jelita itd. ale przez 10 dni mam brac 3x nospe na wyciszenie, no i mamy pozwolenie na pieszczoty ;) ufffff ;-)

miłego dzionka

Witam się Dziewczyny :)
Ja dziś olałam pracę - zadzwoniłam, że nie mam siły przyjść i nie poszłam :) ale lenić się nie zamierzam, bo mam okropny bałagan w domu i tak sobie myślę, że pora na jakieś małe porządki. Wpadłam na chwilkę, że by później nie mieć za dużo do nadrobienia :))))

Cześć dziewczyny :-)

Przestałam za wami nadążać:eek:

Ale to chyba z niewyspania, ostatnio nie dosypiam, mam nocne przygody z moją córą:no:

kasiabzymek sery o których wspomniałaś, można jeść pod warunkiem, ze są z pasteryzowanego mleka.:tak:

Miłego dnia.

reklama
Dzien dobry mamusie

U nas znowu pogoda do bani ale na szczescie humor calkiem calkiem. Czeka mnie dzisiaj sprzatanie, dobrze ze obiad juz mam bo mezu wczoraj ugotowal na dwa dni.

Anika Brawo dla Tymusia, moj synus tez sie dzielnie spisuje od 1.5 miesiaca bez pieluszki w dzien a dzis druga noc tez bez oby tak dalej

Do góry