reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Troszkę już nad robiłam w końcu zmieniłam sobie ta nie szczęsna klawiaturę bo na tamtej nie które literki nie działają i musiałam korzystać z klawiatury ekranowej.
Coś nie dzis dół brzucha pobolewa moze dlatego ze troszke posiedziałam w przechodni zanim weszłyśmy do lekarza

reklama
ja nie cierpię jeździć dużym autem bo mam wrażenie że się nie zmieszczę nigdzie a tym bardziej zaparkować takim to koszmar dla mnie

mamaHelenki
mi wychodzi chłopiec:-) po raz trzeci..

ja też wymieniłam staniki bo stare były za mały i co najdziwniejsze, wcześniej bolały mnie piersi a jak kupiłam nowe dopasowane staniki to przestały, nie spodziewałam się ze to ma taki wpływ, przynajmniej na mnie

e mama
ja w domu chodze tylko w dresach a do wyjścia mam jedne spodnie które kiedyś kupiłam dużo za duże, na szczęście wychodzę rzadko więc jedne mi wystarczają a do sklepu tez chodzę w dresach, nie lubię na codzień chodzić w dżinsach

Cześć wszystkie! Mi z testu wyszła dziewczynka a z tego wczorajszego chłopiec. Dzisiaj też pilnowałam Tobiego a on biedak chory na grypie jelitową i teraz ja się boję. że mogę mieć. Moja siostra jak miała w ciąży to lekarz chciał ją wysłać do szpitala, bo podobno jest to bardzo niebezpieczne w ciąży. Wierze jednak, że nic mi nie będzie. Co do ciuchów ciążowych ja już pomykam i w bluzkach i spodniach i sukience ogrodniczce. Dziś przysłali mi sweter ciążowy, który zamówiłam na allegro.Super jest. W ogóle wszyscy mi mówią, że już po mnie widać na szczęście tylko w brzuch mi wszystko wchodzi i żeby tak zostało. A co do ruchów ja chyba też zaczynam je odczuwać. Jak już kładę się wieczorem do łozka to coś mnie kizia i w ogóle jakoś tam w brzuchu coś się dzieje trudne do określenia. A i czasem mam takie uczucie, ze moja macica ciągnie mnie tak strasznie do dołu ale to akurat odczuwam rzadko.

to widzę,że nie jestem sama jeśli chodzi o nagłą alergie na kosmetyki, jestem w szoku, kosmetyki, które mogłam stosować wcześniej teraz nie mogę odrazu wszystko mnie pali, twarz jak burak :no:

Asiu, super, że czujesz już ruchy :)

Dziewczyny odpoczywajcie :)

Asiu i może też inne mamy proszę napiszcie jeszcze o wyczuwaniu ruchów, ja już tego tak pragnę, jak to jest jakie kizianie - jakby coś w jelitkach czy inaczej... o rany jak ja chce już coś taakiego poczuc :tak:

Ja za pierwszym razem to czułam jakby mnie ktoś skrobał delikatnie paluszkiem , tak od środka :-) A teraz to wiedziałam sie czego spodziewać i już wyczuwam od 12 tyg :tak:

Natalia świetne wiadomości, dzięki. Lucy pamiętam i szkoda, że u nas się nie odzywa, wiem że miała sobie zrobić przerwę, ale skoro tam się odzywa to i unas by mogła. A może to przeczyta i coś skrobnie.

Co do staników, to ja ciągle noszę przedciążowe o wymiarze miseczki B. Kurcze tak strasznie zmalały mi piersi po poprzedniej ciąży i po zaprzestaniu karmienia, że chyba teraz po porodzie i karmieniu następnego dzidziusia przejdę na miseczkę A, choć nigdy takiej nie nosiłam :wściekła/y:
,

Ja mam podobnie, nosze stare staniki, bo wlasciwie teraz dopiero sa dobre. Po karmieniu mialam malenstwa.

..ja tez czasem mam wrażenie, że czuję delikatne skrobanie czy łaskotanie, ale sama nie wiem - to chyba jeszcze za wcześnie? Chciałabym już mieć pewność że to maluch się wierci :)

aaa... dodam jeszcze że mam łożysko na przedniej ścianie, więc w takim przypadku można później odczuwać pierwsze ruchy dziecka.

Ostatnia edycja:
Witam popołudniową porą.:-)

Od rana dobrych 6 stron, no no no dobrze Wam to idzie:tak::tak::tak:

Ja ten test już robiłam sobie jakieś 2 tygodnie temu, wtedy wyszło na 75% dziewczynka. Ale najlepsze jest to że chyba to na prawdę będzie dziewczynka - tylko nie pytajcie skąd wiem??:confused::-) Bo sama nie wiem.... Przeczucie chyba. Zresztą jak na początku byłam na 100% pewna że to chłopak tak teraz coraz częściej do brzucha rozmawiam jak do kobietki.

Co da kosmetyków to od jakiś 3 miesięcy można powiedzieć że nie używam ich w ogóle.:happy: A to dla mnie kiedyś było nie do pomyślenia wyjść z domu bez pełnego makijażu.;-) Teraz jakiś szybki podkład, tusz i wszystko. :-D Ale jakoś cera mi się przez to jakby młodsza zrobiła... Matko, jak to zabrzmiało....

reklama
Iwon
z płcią malucha ja miałam odwrotnie, o ile na początku byłam wręcz pewna że będzie córka tak teraz mi po głowie chodzi tylko i wyłącznie syn
okaże się;-)

Do góry