reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
pati no to faktycznie nie najlepszy moment na ospe:confused::baffled:Mam nadzieje ze dasz rade wytrzymac troche w tym dwupaku:tak:Daj znac co powiedział ginek jak tam sprawy w kroku wygladaja;-)czekam na wiesci.

A ja dalej poleguje,bynajmniej staram sie na tyle na ile jest to mozliwie przy trzyletnim wariacie:-pDzis byłam z Alanem u dentysty i przy okazji wstapilismy do tesco to ledwo obeszłam te kilka alejek tak osłabłam przez to lezenie.Ale czekam do poniedziałkowego usg i jak stan szyjki sie nie pogorszy to zamierzam znowu wiecej sie ruszac,oczywiscie bez przesady troche obowiazków zostawie mężowi ale ciuszki po Alanie trzeba przejzec,to co mam dokupione tez i zaczac to wszystko prac i prasowac co by było z czego torbe do szpitala zapakowac bo jak naprawde za szybko urodze to nawt mezo nie bedzie wiedział gdzie ma czego szukac.Zakupy porobiłam przez Allegro,zostało mi kilka zeczy dokupic to juz do sklepu podjade jak pozwola chodzic,jutro bedzie kurier z posciela a w piatek moze reszta gadzetów dojdzie,oj załancza mi sie chyba pomału syndrom wicia gniazda bo nie moge juz sie doczekac szkładania łóżeczka:-)

Wg gina malej nic nie zagraza skoro ja ospe przechodzilam,moge rodzic ale w szpitalu mnie przetrzymaja az maly nie bedzie zarazal czyli tak do pon,wt. Szczegoly pozniej bo z tel pisze.

Pati no to dobrze ze tobie nic nie zagraża,jakos musicie to przeczekac.A jak sie czujesz?Pewnie Ci juz ciężko i chciałabys byc po wszystkim.Ja jestem strasznie ociezała,mam wielgachny brzuch karzdy to mówi ze wygladam na 9 miesiac i mysla ze u mnie to na dniach a to jeszcze tyle tyg.No i przytyłam juz 15kg,jakos te kg leca nie moge tego opanowac,ale widocznie taka natura z alanem byłam 26 na plusie i szybko mi to potem spadło,pocieszam sie ze teraz bedzie podobnie.

Oj Beacia ciezko mi ciezko. Upal dobija! Mam od kilku dni bolesne nieregularne skurcze, o bolu pachwin nie wspominajac. Ja przytylam 8kg i mam nadzieje ze wszystko strace przy porodzie hehe

Pati o tak upały dobijaja strasznie,ja sie ratuje wiatraczkiem ale wiadomo jakos bezposrednio na siebie zbytnio go nie kieruje bo jak mnie przewieje to bedzie nie zaciekawie.
8kg powiadasz:baffled:zazdraszczam,choc pewnie nie do konca mam czego bo troche przez te swoje kilogramy sie namartwiłas
No nic trzeba dupsko zwlec i obiad ugotowac

witajcie, ja normalnie dziś ledwo chodzę, a to dopiero 6 miesiac. Bolą mnie pachwiny, biodra, kość ogonowa, ledwo z łóżka wstaję, czuję się chwilami jak stara babcia :-D do tego te upały. Ehhh chciało się słonka ale nie aż tak silnego:no: W domu 29st pomimo pootwieranych okien, nie ma czym oddychać, za to Julka happy, bo siedzi w baseniku na balkonie i dupcię moczy od ponad godziny.

Hej babeczki, ja nadal w dwupaku wiec juz moge byc spokojna. Kacper ospe przeszedl spokojnie,wysypu duzego nie bylo,jestem z niego dumna bo sie nie drapal. Dzisiaj mam wizyte o 14,zobaczymy jak tam w kroku. Beacia trzymam kciuki za usg!

Hej. Mala gotowa do porodu tyle ze jeszcze cyt. woli sobie grawitowac hehe. Szyjka skrocona,rozwarcie bardzo luzny palec,tylko glowka wysoko. Wazy ok 3kg. A jak u ciebie Beacia? A pozostale ciezarowki?

reklama
Patra no to fajnie ze udało sie dotrwac i jestes juz bezpieczna,a Kacperek ze sie nie drapie.Nie pisałas i juz sie zastanawiałam czy przypadkiem nie jestes juz na porodówce.
A u mnie chyba ok,nie wiem jak ta moja szyja bo to usg robiłam nie u mojej gin i jak sie zapytałam czy sprawdzamy szyjkę bo u mojego lekarza wyszła miekka,to powiedziała ze nie ma potrzeby bo jestem po 31 tyg i jak mi moja gin nie kazała ze mam miec sprawdzona to nie bedzie sprawdzac,troche jestem zawiedziona ale mysle ze jest ok,duzo wypoczywam,macica mało sie ostatnio stawia wiec jest pewnie gitara.
A mały jest zdrowy wiec to jest najwazniejsze a i waży juz 2600-2700g wiec wielkoludek,dwa razy go mierzyła bo nam sie wierzyc nie chciało ze w dwa tyg urósł 800-900g:szok:Jak tak dalej bedzie rósł to mnie rozerwie:-pNo i w zwiazku z ta wagą u mnie bedzie to raczej cc
byłam dzis w szpitalu na ogledzinach i rozmawiałam z 3 osobami i wszyscy mówili ze planowane cc ze nie ma co ryzykowac.

Do góry