reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Patra u nas po bilansie dwulatka Kacper dostał skierowanie do chirurga na oddciągniecie, znieczulaja taka maścia ale dzieciak i tak sie drze w niebo głosy jak to robia a późnije trzebya przmywac i oddciągać żeby znów sie nie przykleił i to tyle niby nic wielkiego ale serce boli jak taki maluch krzyczy z bólu. u na snarzie jeste 5 lat po tym i jeste ok.

reklama
PATRA U NAS NAPLETEK TEZ JESZCZE NIE ZSZEDŁ.
Ja nie pamietam kiedy u Karola,ale tez w okolicy 2 lat.

Iza czemu tak wczesniej,wiesz znajomje maly teraz w tamtym roku był na obrzezaniu ,a ma kolo13lat.
Moze trochę późno,ale u was mógł zaczekać.

ja tez jestem ciekawa co wymyśli.

Adudz. Właśnie odebrałam. Są dwie bakterie. Laryngolog po konsultacji telefonicznej twierdzi, że te bakterie rozmnażają się w nosku podczas kataru wirusowego, więc nie zaleca antybiotyku.
Mamy psikać Euphorbium, smarować maścią Bactroban i zrobić badanie uszek - tympanometrię.
Na jej podstawie będziemy wiedzieć czy są zatkane uszy czy nie.

Witam

My po chorobie, znowu jakiś wirus, ja załapałam od Małej. Byłam Doktorka mówiła tak jak było u Małej, gorączka, ropa w oczkach i żadka kupka to ostatnie miała może ze dwa razy, także tragedii nie było, z gorączką męczyła się wieczór noc i cały dzień, teraz tylko oczy non stop ropieją, dostała maść z antybiotykiem i ma pomóc, wytłumaczyła mi że jak teraz się atk drastycznie nie zadzaiała to może się zrobić ropień, bo wszystko ma pozapychane i wtedy to już tylko operacyjnie. Mnie to poszło bardziej w biegunkę, poprostu z ubikacji prawie nie schodziłam, jeju-jeszcze czegoś takiego nie przeżyłam, cóż ja miałam za rewolucję w żołądku

Pati fajnie że Mały już się przekonał co do siusiania na dworzu, kolejny problem z głowy
Justysia kochany ten Twój synuś, mimo że czasem rżki pokazuje ;-);-)
Adudz u mnie beznadziejnie z pracą, zanosiłam cv kolejnych dwóch miejsc i nic, jako ambasador to się nie zdecydowałam, M stwierdziłże na paliwo kupę kasy musiałabym wydać, skoro musiałabym w promieniu 30km szukać różnych lokali (240dokładnie) i to w dwa tyg. Nadal szukam

Chciałam wiecej popisać ale muszę lecieć na miasto bo Mała zasnęła

Co do pogody to raz chmury, raz słabe słońce

============================
Ewcia zdrówka dla synka życzę, co Ty się już z tym katarem masz, oby to się juz skończyło raz na zawsze

Ewo trzymam kciuki, zeby badanie uszek wyszło dobrze,

ja małą też właśnie położyłam na drzemkę, a ja dziś taka słaba jestem że :szok:
normalnie aż mi się nic nie chce, nawet z małą nie byłam do tej pory na spacerze, bo za bardzo osłabiona jestem, i nie wiem co jest tego przyczyną, może ciśnienie??
Kamilo u mnie pogoda podobna, niby słoneczko próbuje się przebić, ale ogólnie jest pochmurno, dobrze, że chociaż w miarę ciepło

Cześc matki wariatki

My aktualnie po spacerku, pogoda się popsuła, chmury ciemne sie pojawiły i dosyć mocny wiatr, chyba zanosi się na porządny deszcz :tak: Dzisiaj robotnicy przez przypadek coś przeskrobali i prądu od 9 do 11:30 nie mieliśmy. Tyle dobrze, że akurat szliśmy na spacer. Po szaleństwach na placu zabaw mamy kolejną zdrapkę na kolanie ech. Kacper to cały w siniakach na nogach i zadrapaniach. Ludzie pomyślą że go leje :eek:

Izabell wyobrażam sobie co czułaś! Jak w szpitalu rok temu małemu wenflon w rączce żyłkę przebił to darł się niesamowicie! Zabrali mi go do zabiegowego a ja ryczałam w pokoju :no: Przez to do dzisiaj ma uraz do lekarzy i białych kitli i każda wizyta u lekarza to masakra. Siłą trzeba trzymać a ten sie wydziera... Zobaczymy po bilansie co z tym napletkiem. Ponoć teraz chirurgiczne odciąganie to ostateczność. Najpierw maści a później ewentualnie skalpel.. Tak jak pisała Justynka chyba robią to starszym dzieciaczkom. Oczywiście też wszystko zalezy od tego czy dziecko ma problemy z siusianiem, czy go boli itp. Mam nadzieje że szybko tego problemu sie pozbędziemy bo nie wyobrażam sobie żeby mu przy siusiaku grzebali... By musiał mieć narkoze albo pasami być wiązany, dla łośka to by była niesamowita trauma :no: Po szpitalu ma mega uraz a co dopiero po czymś takim. Jeszcze jak siusiak będzie boleć to może znowu zacząć sikać w majty.. Masakra :no:

Ewcia wy to tez macie przeżycia z tym katarem i uszkami. Oby jak najszybciej wszystko było juz ok!
\

Kamcia zdrówka, zdrówka, zdrówka dla was!!!!

Miłego dnia kochane!

hej kobitki,

nocka dziś ok, Julka spała sama, bo zeszłą noc ze mną. Wczoraj t mowiła że Julka była niegrzeczna, ale nie wiem co ona pod tym pojęciem rozumie. Bo może to, że dziecko chce samo zjeść lub samo pić czy samo założyć gatki albo nie być na rękach :eek::-D No i dałam teściowej ksiażkę, DWADZIEŚCIA BŁĘDÓW DZISIEJSZYCH RODZICÓW. Jak ich unikać? | Poradniki | Psychologiczne i pedagogiczne | Księgarnia Wydawnictwa eSPe z dedykacją dość miłą, no i podkreśliłam ważne zdania. Głównie w rozdziale nt. nadopiekuńczości. Liczę, że się nie obrazi.
Wogóle to dziś miałam mieć wolne, bo z rana czekała mnie jazda, ale facet wczoraj odwołał, no to spokojnie sobie pracuję.
Mężuś do pracy na 14-22 albo i dłużej, bo to nigdy nie wiadomo jak długo będzie musiał zostac. A jeszcze w planach mają w wakacje przeniesienie zakładu na zadupie tj na koniec miasta. Więc będzie problem, bo tam auta mają moze z 4 osoby z jego zmiany, a jak każą mu zostać do np. 3 nad ranem to autobusu stamtąd nie złapie. A iść po nocy ok 7km to aż strach.

Justyśka pisała dziś nt Dmuchawca. Znów do niej dzwoniłam, ale kobita nie odbiera tel i serio zaczynam się martwić. Nie odpisuje nie odbiera, na gg jej nie ma a innego kontaktu z nią nie mam.

DMUCHAWCU DAJ ZNAK JAKIŚ ŻE WSZYSTKO JEST OK

Justysia obrzezanie o odciagenie to dwie rozne sprawy obrzezanie to wycieci a tu tylko jest odklejona od 2 roku życia zaczyna cos sie robic z stulejką u nas nie była az taka najgorsza ale ja wolamla to zrobic wczesniej niz teraz z takim chłopem 7 letnim biegac po chirurgach i przy zabiegu oczywiscie trzeba trzymac dziecko a takiego to bym miała problem

Patra ja byłam za dzrzwiami i prawie nie ryczaąłm jak mały krzyczał ja swoajego m wysłałam bo ja bym nie dala rady

reklama
Witam się weekendowo,

ja wczoraj byłam tak osłabiona, że o 21.30 już spałam, a dziś od 4 już po mieszkanku chodzę, mała też już od 5 nie śpi, więc sobotę zaczęłyśmy w miarę szybko, na razie u mnie jest słoneczko więc mam nadzieję, że pogoda będzie całkiem ładna, czego i wam życzę

Beatko i jak teściowa zareagowała na ten poradnik o wychowaniu??

Patra moja Monia też ma całe nogi posiniaczone, biegnie i nie patrzy gdzie, tam się obije, tam się stuknie, tam przewróci i tak w kółko

kochane udanego weekendu zyczę

Do góry