reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
witam serdecznie

moja mała już śpi 2 godzinki więc mam chwilkę dla was,
wy piszecie, że wasze dzieciaczki nie mogą na nocniku usiedzieć 2 minut, a ja mam czasami problem w drugą stronę, jak Monia czasami siądzie to i przez 20 minut by siedziała i nie chce zejść, aż ma czasami nocnik odciśnięty na dupci, tak się czasami zaczyta w gazetach lub książkach, że nie chce tego przerywać:tak::tak:
Beatka i jak zakupy się udały?? sweterek kupiłaś??
Kamlotka a co z twoim zębem?? boli dalej?? może warto się jeszcze raz przejść do dentysty??
lecę sobie coś do picia przynieść,

kamila fajny ten kibelek i tani .:tak::tak::tak:

moj dzis caly dzien nie spal o 18.00zasypial ale mu nie dalam i o 19.00wykapany żlopal kakao i nowo narodzony,a ja zla bo na silownie mialam isc.ostatecznie usnal ok.20.00:wściekła/y:.

teraz dwa niunki juz śpią,Kalo padl nawet nie zdarzyliśmy sie pomodlic z karolem.:no::-(

Beatko no właśnie, kupiłaś coś ciekawego?
Adudz właśnie sprawdzałąm czy ten ząb nadal boli i nadal coś tam czuje, jakby jakiś nerw czy coś, plombowałam go 2 tyg temu i już jestem bardzo zła bo pewnie coś mi zle zrobiłła :wściekła/y:
Justysia tak jak pisałam oglądałąm taki w sklepie i jeśli jest identyczny to Ci powiem że całkiem przyzwoicie wygląda i tym lepiej że tą nakładkę co jest z przodu można bez problemu zdjąć

Co do nocniczkow.. to wiem, ze dla chlopcow misu byc troche wiekszy... ae nie koniecznie... Mojej kolezanki 2,5letni synek wazacy 17kg spokojnie siedzial i załatwial swoje potrzeby na małym nocniczku Lenki.. Ona mi wytłumaczyla, z echlopcow nalezy nauczyc chowac sisiaczka do nocnika jak siusiaja... I ona do niego "schowaj siusiaczka", a on raczka wsunął sobie go raczka miedzy nozki, do nocniczka :-) :-)

KAMLOTKO
ja mialam rope 2 razy w zebie i z bolu sie zwijałam - nawet po jej sciagneiciu i wlozeniu lekarstwa 2tyg lecialam na przeciwbólach... Tylko ja juz miałam zgorzel (zrobila mi sie 2 x pod plomba) Jeden zab niestety nie byl juz do uratowania.. polecial.... :-) Drugi uratowany, ale teraz czasem pobolewa... Przy zbierajacej ropie jak "zassiesz" zeba (nie weim jak to opisac) bedziesz czuła taki niedobry posmak.. posmak ropy..Pamietam, ze ja jzu nie dawałam rady z tym zebem i szukałam wczesniejszego lotu powrotnego z Majorki.

AGNIESZKA
a ten nocnik z kaczka super wyglada!!

cześc matki wariatki!

My na nogach od 7. Noc jakoś minęła, łosiu spał już u siebie, ani razu nie przywędrował. Padnieta jestem strasznie a poszłam spac przed 21. Strasznie mnie wczoraj głowa bolała więc wolałam to przeleżec. No i dzisiaj już kapke lepiej. Pogoda u nas póki co paskudna. Niebo zachmurzone i jest tak szaro i buro..
Ide zaraz łośkowi kachę dac, już chyba wystygła.

W ogóle właśnie odpisywałam na wiadomośc kuzynce i mały był jakoś wyjątkowo spokojny.. patrzę co robi a on wcina bombkę z czekolady :baffled: Mężul wczoraj je jadł i widocznie gdzieś jedna mu poleciała a ten sznupek to znalazł i szczęśliwy wcina. I na bajke patrzy.. Ech i na śniadanie czekoladę zjadł.. Łosiek niedobry :-D

Ide po tą kachę. Jak coś to jestem i piję herbatkę ;-)

Miłego dnia!

Cześć ,moje kochane!:zawstydzona/y:

Az mi normalnie wstyd, ze się nie odzywam.
Najpierw:
Ada- ogromniaste gratulacje!!! Zdróweczka dla Ciebie i Malutkiej:-)

Agnieszko- dziekuje Ci kochana za sms-ka. Całusa bym Ci dała, gdybym mogła:tak: Ja tez za Wami tęsknię. Po prostu pochłoneły mnie ptzygotowania do przyjścia na swiat mojego Maleństwa drugiego. A poza tym nie moge ostatnio usiedziec przy kompie. Bola mnie plecy i w ogóle kiepsko sie czuje-mdłosci mi nagle wróciły:sorry2:. Ale co ja będę narzekać- nie pasuje to do mnie ni w ząb:-D

Kamlotka- mnie tez tak zębol pobolewa pod plombą. A plomba ma juz 1,5 roku około i nic więcej sie z tym nie dzieje. Po prostu jak cos nim ugryze to boli (wczesnej bolało bardziej, teraz tylko troszeczke), wiec nim nie gryze:-D i już.

Ja juz sie porodu doczekac nie moge:tak:Zamówiłam materac do łożeczka dla malucha, ochraniacz na całą długość, żeby choc odrobine ograniczyc ryzyko, ze Zosia bedzie wkładac łapki między szczebelki. Dzis ide na ostatnie ciuszkowe zakupy i bede wszystko prac i prasować:tak:

Obiecuje, ze bedę sie odzywac częściej.

reklama
hej laski

ja teraz czasu w pracy nie mam na nic więc tylko trochę podczytuję

kamlotka - ja przed świętami miałam ropień w zębie - na początku tylko ćmiło, ale jak mnie zaczęło boleć, to nic nie byłam w stanie robić, leżenie było najgorsze - i to nie musi być bo coś ci źle zrobili, mi się zaczęło babrać pod korzeniem - jak mi ropa poszła z zęba zrobili mi leczenie kanałowo i dalej mnie bolało, dopiero po tym dali mi antybiotyk i przeszło

ja mam nocnik z ikei - nie chciałam żadnych z bajerami, bo słyszałam dość niepochlebne opinie... no ale u nas i tak do nocnikowania daleko ;-) 3 sec to maksymalny czas na nocniku

Do góry