reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Hm...to może jednak powinnas jej uzyć? Wtrąciłam się bo mnie przeraża stosowanie tak poważnych środków u dzieci. Tam nawet na ulotce tej maści pisze, zeby twarzy tym nie smarować.

My tez miałysmy ja przepisaną, ale na ciemieniuche:sorry:bo nie mogłam sie jej pozbyc, ale w koncu kupiłam szampon emolium i zeszła a elocom lezy w w szufladzie. Mnie lekarka powiedziała, ze nei dłużej niz 3 dni uzywać.

Adudzku- no chyba sie umówiły małe smrody:tak::-D

A Zosia podobnie jak Kacper uwelbia wysokości i wspinanie, na swoje nowe łóżeczko tez juz noge zadziera wiec tylko czekam az zacznie wychodzic. Chociaz w ciagu dnia nie zamierzam jej w nim zamykac, to moze nie obczai wyjscia sposobem górnym:-D

A tak w ogóle to sie nie chwaliłam, ze scięłam małej włosy wreszcie. To juz 4ty raz, ale teraz zdecydowanie na króciutko ja obciachałam bo włoski jej bardzo szybko rosną i takie lichutkie, słabiutkie miała jak piórka. Wkleje zdjecia na odp watek, to zobaczycie- wygląda jak chłopczyk:-D

reklama
Aniu ja nie wiedziałam że ta maść to sterydy, inaczej bym zareagowała już u lekarza. I dobrze że o tym wspomniałaś bo myśle że są inne sposoby pozbycia się tej wysypki niż takie środki. Mnie leczono sterydami jak stwierdzono trombocytopenie z podejrzeniem białaczki. I od tamtego czasu mam problemy z wagą, alergiami, doszła astma. Może nie przyczyniły się do tego tamte leki, ale myslę że jakiś wpływ mogły mieć...Zwłaszcza na wagę ;-) Gdyby miał wysypke na innej części ciała to może bym zaryzykowała. Ale to jest twarz, a jak wspomniałaś na ulotce wyraznie napisano że nie wolno. Kupiłam Emolium, bedą go w tmy kąpała i zobaczymy co dalej..
A w kojcu przez dzień łosiek też nie siedzi. Wychodzenie z niego obcykał w tym tygodniu jak rano się obudził. To było hmm we wtorek, bo wczoraj też wyszedł i już widziałam jak to robi cwaniura :confused2::-D

A tak w ogóle to sie nie chwaliłam, ze scięłam małej włosy wreszcie. To juz 4ty raz, ale teraz zdecydowanie na króciutko ja obciachałam bo włoski jej bardzo szybko rosną i takie lichutkie, słabiutkie miała jak piórka. Wkleje zdjecia na odp watek, to zobaczycie- wygląda jak chłopczyk:-D

Aniu ja swojej podcinałam w poniedziałek wieczorem, ale ja wzięłam się tylko za grzywkę, bo reszty i tak bym już nie dała rady ściąć, mój M się ze mnie śmiał, jak te włoski jej ścinałam, włączyłam jej teledyski, dałam coś do jedzenia i posadziłam na środku pokoju w krzesełku, a on i tak nie chciała się dać równo obstrzyc, więc ma tzn "artystycznie" (czyt. nierówno) przyciętą grzywkę, no ale pocieszam się tym, że jak na razie chodzimy jeszcze w czapce, więc tego aż tak nie widać, a włoski to taka rzecz, która odrasta więc po pewnym czasie nie będzie już tego mojego dzieła widać

Pierwszy raz jak skracaliśmy grzywkę Kacprowi to ja go na kolanach trzymałam, mój tata za głowę a moja mama mu podcinała :confused2: A podobnie wyszedł "nieład artystyczny" :eek: Bo zwiał...

A teraz mu podcinałam w wannie. Stamtąd nie ucieknie to raz :-D a dwa że od razu mokre włosy i obciełam go z zaskoczenia, tzn normalnie umyłam włoski, później rozczesałam, tzn zrobiłam irokeza jak zawsze i trzy to było ciach ciach i zanim się kapnął co sie dzieje to było po robocie :-D

Kacpra to by sie dało obciąć jedynie jakby mu się dało do ręki aparat fotograficzny :confused2: Nawet nie działają jego ukochane reklamy czy też piosenka z Kiepskich lub Pierwszej miłości...

Ania u nas komputer też zazwyczaj tak działa "hipnotyzująco", ale jak tylko czuje, że ktoś jej we włosach grzebie to już koniec uciaka gdzie pieprz rośnie;-);-)
lecę obiadek grzać bo M za 5 min będzie, a mała dalej śpi, ale pewnie jak usłyszy tatę to się obudzi:tak::tak:

Uff wreszcie zasnęła podobnie jak Monia i Zosia Tosia ogłosiła dzisiaj protest i nie chciała spać, cały dzień próbowałam bo mała marudziła i ziewała a spać nie chciała. Jak tylko próbowałam się za coś wziąć to była taka histeria że spasowałam. To już 2 dni trwa, noce też przechlapane śpi z nami w łóżku bo co pół godziny siada, płacze przez sen, a potem jak się rozbudzi to zasypia przez 2 godziny. Nurofen nie bardzo pomógł działa tylko 3 godziny, podejrzewam że poprostu bolą ją dziąsła bo po wielu fałszywych alarmach wyrżnęła się górna trójka, a pozostałe miejsca na trójki są bardzo spuchnięte.

A Michasia ostatnio coś szaleje, rusza się tak że cały brzuch mi wędruje, a dzisiaj mam twardy i napięty, wiec trochę poleże skoro starsza siostra śpi :)

Patra może faktycznie wstrzymaj się do poniedziałku teraz może już się uspokoi...

Justyś oj namieszałaś ja tez zorientowalam się dopiero jak pocztę odbierałam, ale za to przypomniało mi się że dzisiaj mój brat ma imieniny :)))

Dziekuje za odpowiedzi.
Jeszcze do poludnia myslalam, ze z wizyta u lekarza sie wstrzymam.. ale chyba jutro pojedziemy na ogledziny.

Probowalam zmierzyc malemu pod paszka, ale nie udalo sie. Musze kupic nowy termometr, bo ten 'pipajacy' cos juz nie pika. Eh zawsze cos. Czuje jednak pod reka, ze temperaturke ma podwyzszona. Zbijamy ja regularnie. Jestesmy na nurofenie i eferalganie przemiennie. Kiedy przychodzi goraczka jest niesamowite marudzenie i placz.
Eh to tylko goraczka a ja niemalze w rozsypce. :-(
Kurcze gdyby bylo to od szczepienia to powinno juz minac prawda? :-(
Klulismy sie we wtorek, a dzis juz czwartek. a noc zapowiada sie nieciekawie..

No nic.. Dziekuje raz jeszcze i Wam zycze zdrowia, bo widze, ze i Wasze maluszki rowniez cos co chwila podlapuja.
Byle do wiosny! :rofl2:

reklama
Dzisiaj produkcja była spora-Tak Trzymać!

Mała jak mi zasnęła o 12.30 tak spała pół godz i tel ją obudził i to było tyle spania na dziś a lepiej się tzrymała niż jak śpi 1,5-2 godz i ładnie zasnęła ok 20

Ja kieliszeczek adwokata wypiłam i mogę częstować jakby co, hmmm?

Właśnie oglądałam Ciacho w necie, ale mi się czas skończył, mam do tego jakiś program, do oglądania bez limitu ale to muszę przez Mozzille, a w Operze jestem, no i już mi się przeskakiwać nie chce

Do góry