reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Ja mam multivitamol ale szczerze to nie zawsze daję :zawstydzona/y: Poza tym teściowa panikuje bo on zawiera żelazo a to na zęby niby bardzo szkodzi. Mówi też że jako dziecko dostawała i tak się zębów pozbyła, a wydawało mi się że ma (to pewnie sztuczne :-D:-D) Czy w waszych witaminach też jest żelazo? I czy naprawdę aż tak zle wpływa na zęby?

Adudz a rogalików starczy? Może będziesz musiała trochę dorobić? :-D:-D Bo nas tu dużo spragnionych słodkości :-D:tak::-D:tak:
No ale chęci narobiłaś, bo ja takie lubię domowe, ale tak szczeże to jeszcze nie robiłam. Kupiłam nawet drożdze ostatnio żeby zrobić bułeczki maślane z kruszonką ale KRUCHO to widzę :happy::-)

reklama
dziuulaaa, ja mierzę pod pachą takim co mierzy w 10 sek. Tak jak Ewa napisała 37,3 czy 37,6 rożnicy nie zrobi, a w pupe nie będę małej pchać nic. Julkę biorę na kolana i zagaduję, a młoda chętnie mierzy temp więc kłopotu nie mam.

Patra, masakra ja bym ze strachu umarła jakby mi Jula tak siedziała na kojcu :OOO Tyle że ja mam dość wysokie łózeczko i nawet jak Julka w nim stoi to sięga jej gdzieś do obojczyka.

Wogóle to mierzę młodą co miesiąc i mam wrażenie że ona stoi w miejscu że wciąż ma 80cm :cool:

Beatko a ja właśnie dziś chciałam zmierzyć swoją, bo też jestem ciekawa ile ma, ale niestety nie chciała mi stanąć na chwilkę przy futrynie więc nie wiem jeszcze, bo chciałam zobaczyć jaknma siatce centylowej wyjdzie, waży ok 13 kg a ile mierzy to mam nadzieję dziś sprawdzić
Kamlotka jak trzeba będzie to rogali dorobię :tak:

Justysia do dziadka to w sobotę zadzwonisz :-):-)

Patra ja bym chyba też ze strachu umarła jakbym widziała takie coś :szok: Moja to na szczęście aż taka wysportowana nie jest

jak to 20!!!????!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
a ja chciałam do dziadka dzwonić.:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
dzieks :-)

Justysia do dziadka to możesz zadzwonić i dziś i w sobotę, pewnie by się ucieszył;-);-);-)

...............................................................

mała w końcu przysnęła :tak:

Ostatnia edycja:
O, boniu!

Adudzku moja dzis tak samo jak Twoja. Wstała wczesnie, a zasneła dopiero przed chwilą. Cały dzien zmarnowany, nic nie zrobiłam bo cały czas usiłowałam ja uspić. No masakra! Wczoraj było jeszcze gorzej. Czyzby zmieniła jej sie pora spania?:sorry:

Kamlotka- to kiedys jeszcze za czasów komuny, a moze i wczesniej był taki preparat żelazowy dla dzieci, ktory brązowił zęby. Wspólczesne preparaty na szczęscie nie maja takich skutków ubocznych;-) Wiem bo podawałam małej zelazo w syropie. Nam multivitamol akurat dlatego pasuje, ze ma żelazo. Ale sa inne syropki witaminowe bez żelaza. Zreszta mleko modyfikowane tez ma żelazo i mamy z powodzeniem podaja je swoim dzieciom;-):-D

Patra- ja tez mysle, ze na efekty poczekasz około tygodnia albo i dłużej. Oczywiście, gdybys posmarowała buźke elocomem efekt byłby natychmiastowy:sorry:Po 3 dniach ani śladu. Moze zapytaj w aptece o inny, łagodniejszy krem na wysypke uczuleniową?

Justysia- wczoraj gadałysmy i ja przez Ciebie tez dzisiaj dzwoniłam do babci:-D Uswiadomiła mnie kobietka, ze to za wczesnie sie wyrwałam:tak:

Abudz pewnie tak !:tak:;-)

mi chłopaki usnęli,Jula juz raz sie przebudził mial podwyższoną temp. dostał syrop popłakał,popłakał i usnął z powrotem na rekach.
MAM nadzieje,że pośpi.

Musze iść do sklepu po kasze gryczaną ,dziś na obiad gulasz ,surówka z pora bo już więdnie ziele:-D ,a Tomkowi ziemniaki bo kaszy nie trawi.

edycja:
Justysia- wczoraj gadałysmy i ja przez Ciebie tez dzisiaj dzwoniłam do babci:-D Uswiadomiła mnie kobietka, ze to za wczesnie sie wyrwałam:tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
hehe wprowadziłam w bład,tak jest jak do szkoły sie nie chodzi to dzien w tą czy w tamtą nie robi róznicy;-):-p.

Patra my mamy maść na uczulenie LOKOID ,ale ona też chyba na recepte.

Ostatnia edycja:
dmuchawcu może nasze córeczki umówiły się żeby razem iść spać, ciekawe teraz która dłużej pośpi?? no i moze czekały też na chłopaków Justysi, skoro oni też dopiero poszli spać,

ja lecę obiadek przygotować, bo podobnie jak Ania nic nie udało mi się dziś zrobić, ale będę to jeszcze zaglądać więc piszcie

reklama
My juz w domu, zaraz robimy obiadek i budzimy tatę :-)

Co do kaskadera to idzie się przyzwyczaić... On uwielbia wysokości i ekstremalne przeżycia, tyle dobrze ze jak schodzi to zawsze najpierw nóżkami.. Ale i tak trzeba go mieć wiecznie na oku :confused2:

Aniu byłam w aptece we wtorek, pytałam o tą maść. Powiedziano mi że na taką wysypkę jaką ma Kacper to elocom jest najłagodniejszy i że powinnam go zastosować :eek: Oczywiście przestrzegając kilku zasad o których lekarze zapominają wspomnieć, stąd tak złe opinie o tej maści.
1. Maksymalnie można ją stosować 5 dni
2. unikać promieni słonecznych
3. smarować cieniutką warstwą
4. nie wolno smarować zaraz po kąpieli, najwcześniej godzinę po
5. nie wolno smarować maścią na całej powierzchni ciała
6. posmarowane miejsce nie może być okryte

Ale i tak nią nie smaruje, sama kiedyś dostałam sterydy i do dzisiaj odczuwam efekty :crazy: Do kontroli mamy iśc w poniedziałek to zobaczymy

Do góry