reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Dzień dobry!
U mnie choroby ciąg dalszy, na razie wielkiej poprawy nie widzę, byleby nie było gorzej.;-)

Witam po dłuuuuuuuugiej nieobecności :-)

Mam nadzieję, że jeszcze niektóre ciężarówki mnie pamiętają ;-) Już wracam powoli.

U nas wszystko dobrze, jak narazie. Dzidziuś rośnie, ja na całe szczęście nie ;-) Muszę się drożyć znowu. Jest tu cała masa nowych mamusiek, że muszę się opatrzeć na Was ;-)

Witaj milgak, pamiętamy i udzielaj się częściej:-)

Witam wszystkie mamusie:)

Mam pytanko na ktore nie moge znalezc odpowiedzi.
Otoz czy ktoras z was mierzyla tempke i jednoczesnie byla na monitoringu w czasach starania sie o fasolke.

Chcialabym sie dowiedziec, czy ktoras z Was miala sytuacje, ze tempka wzrosla a owulka jeszcze nie nadeszla. Dopiero 1-2 dni po skoku tempki monitoring wykrywal owulke ?

Po prostu nie wiem jak czesto sie zdarza, ze owulka nastepuje po skoku tempki, a nie jak ksiazkowo w dzien przed skokiem ?
Wprawdzie ja nie robiłam monitoringu, ale wiem, że takie skoki się zdarzają i jeśli tylko obserwujesz śluz, to można zauważyć że taki skok następuje przed szczytem śluzu. I wtedy nie zaliczamy jej (tej tempki) do jednej z wyższych, ani nie bierzemy jej pod uwagę przy wyznaczaniu linii niższych temp.

Anika ale mi się marzą takie ciuchowe zakupki - wchodzę już tylko w jedne spodnie, ale chyba nie prędko się wyrwę :( ostatnio za to zaszalałam na Allegro i kupiłam sobie spodnie, tuniczke i sukienkę ( tylko jeszcze nic do mnie nie dotarło) Pozdrufka :)
Agorana, może podasz jakieś linki, zobaczymy co kupiłaś? ;-)

Goteczka je też w taki sposób określiłabym ruchy dzidzi. :-)

Cześć dziewczyny! Mam nadzieję, że mnie pamiętacie ;-) Chciałam wam powiedzieć, że u mnie ok, jestem w 10 tygodniu ciaży. Termin na 2 sierpnia. Dzięki za wsparcie z Waszej strony na samym początku, bo było ciężko. Trzymajcie się zdrowo!

Joan, jasne że pamiętam, u Ciebie była taka trochę niejasna sytuacja, ale widzę, że wszystko się wyjaśniło. Dobrze, że się odezwałaś. Zdrówka dla Was obojga życzę.:-)
Magduśka, Izabel, ale z Was ranne ptaszki;-)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

reklama
Witam !!!

ale wy szybko piszecie :)
fajnie, że jest tu Was tak dużo, panuje tu bardzo bardzo miła atmosfera :)

Goteczka, myślę jak dziewczyny, że są to ruchy :-)

życzę udanego dzionka :)

Co do ciuchów ciążowych, okstatnio kupowałam w H&M spodnie i się załamałam. Przeciętnie kupuję rozmiar 42/44 i takie wybrałam, jakie było moje zaskoczenie gdy się okazało, że one mają tyle co trzeba w pasie i biodrach, ale nogawki wąziutkie, że nie dało się nogi włożyć. Optymalne było 48 ale wyglądałam w tych spodniach jak w worze. W nogawkach OK ale w pasie... koszmar :-(

Hej nadal zimowo!!!
Wyszlam dzisiaj na dlugi spacer z psami jest super bialo i w miare cieplo.Teraz znowu w lozeczku.Lekarz kazal duzo lezec,wiec 3 dzien sie b.oszczedzam,ale chyba dlugo tak nie wytrzymam ile mozna lezec!!!!
Ja tez mam wrazenie,ze czuje kiedy moj bobas nie spi jakies takie poruszenie mam z brzuchu:)wlasnie teraz tez:)
Ja zastanawiam sie czemu te ciazowe ciuchy sa takie drogie.Glupia bluzeczka w sklepie ponad 100zl,a nie sadze zebym zalozyla ja po ciazy.
Mam jeszcze do Was pytanko czy nie wiecie czy sa jakies skutki uboczne brania luteiny?np.tycie,hustawka nastrojow itp?
trzymajcie sie cieplo

H&M ma jakąś dziwną numerację, jeżeli chodzi o ciuchy ciążowe. Ja zazwyczaj noszę rozmiar 36, chciałam wziąć sobie 38, żeby mieć luźniej na zapas, a w przymierzalni okazało się, że są akurat. Musiałam wziąć 40!:baffled: I tak z rozmiaru 36 wskoczyłam w 40, mimo, iż na wadze ciągle 50.5 kg :szok:...Ale brzuszek rośnie.:-)

witam sie i ja.
Iwutek glowa moze cie bolec poniewaz jest wysokie cisnienie. ja ostatnio tez tak mialam i jedyne co pomoglo to drzemka w poludnie.
Impresja Wiosenna trzymaj sie cieplutko i szybko zdrowiej.
Slonce ja rowniez jestem niska i prawie wszystkie spodnie musze skracac.
betinka ja jedyne skutki uboczne jakie mialam po luteinie to ciagle nawracajace infekcje.
a tak poza tym to mam dzis strasznego lenia, leze jeszcze w lozeczku i strasznie nie chce mi sie wstawac.

reklama
Do góry