A nie mówiłam Wam jeszcze? Chcę zrobić portal noszący znamiona portalu społecznościowego, który będzie udostępniał narzędzia/techniki do rozwiązywania problemów/podejmowania decyzji (burza mózgów, porównywanie parami i inne bardziej fachowe)
Tak sobie teraz pomyślałam jakby Wam to zobrazować... chyba najłatwiej będzie tak:
Lipcówki 2009 chcą jechać razem na wakacje. Tylko gdzie?
1. Krok pierwszy - otworzenie projektu na moim portalu WAKACJE LIPCÓWEK 2009.
2. Burza mózgów - każda z nas wymyśla różne przeróżne, ciekawe i mniej ciekawe miejsca.
3. Wykorzystujemy narzędzia do wyboru najlepszych rozwiązań:
- Hits&Hot Spots (Każda ma do dyspozycji dajmy na to 5 kropeczek, które może "przykleić" do pięciu najciekawszych wg. niej miejsc) - już nam się pomniejsza ogromna liczba wcześniej wypisanych miejsc
- Porównywanie parami (Każda z nas porównuje kolejno każde miejsca ze sobą i wychodzi to najlepsze dla każdej z nas)
- .... i jest jeszcze kilka, a nawet kilkanaście innych narzedzi które umożliwiają ulepszanie już wybranych rozwiązań itd.
4. Otrzymujemy to czego nie udało nam się zrobić na samym forum. Nie byłyśmy wstanie tak pokierować tym problemem dokąd i kiedy jechać, żeby się spotkać w jak najliczniejszym gronie.