reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

czesc
jestem tu pierwszy raz. to moja druga ciąża, termin 21 lipca. Mój czteroletni synek nie może się już doczekać.
troche Was poczytałam ale jest tak duuuużo postów że to niewykonalne. Postaram się być na bieząco ale teraz coraz mniej czasu.
Dolegliwości mam wszystkie jakie są tylko możliwe, heheee śmieje się że to dlatego że stara jestem i z wiekiem znoszę ciąże gorzej. Przy pierwszej tryskałam energią i humorem.
No ale oby do przodu i zdrowo...

reklama
Kleo miałaś straszne przeżycia, nie wiedziałam, bardzo współczuje.

Przy pierwszym porodzie był mój mąż i nigdy jeszcze w jego oczach nie widziałam takiego podziwu dla mnie jak wtedy i nigdy nie usłyszałam takich pięknych słów. Choćby dlatego warto było. Ale oczywiście jego pomoc okazała sie nieoceniona, jak już ktoś napisał. Teraz chcemy to powtórzyć,:-)

ja tez mam odrosty ale nie są mocno widoczne bo ja z ciemnego brązu farbuję na czarny... i chyba zafarbuję ale może poczekam do drugiego trymestru, bo jeszcze jestem w pierwszym w przeciwieństwie do większości z was
w ogóle jestem ostatnia w kolejce na porodówkę, ale nigdy nic nie wiadomo czy was nie wyprzedzę;-);-)

Monia
ja dziś też byłam u lekarza z listą pytań:-D:-D
Kleo
mój mąż jak na razie mówi że nie chce być przy porodzie i nie wiem czy zmieni zdanie... ale może uda mi się go przekonać choć na pierwszą fazę porodu...
ja bym chciała ale nie wiem czy da mi się namówić...
Eska
witaj i czuj się jak u siebie:-)

dziś była u nas kuzynka z 7miesieczną córcią, jeju jaka słodka, ponosiłam ją trochę i się normalnie zakochałam... jeszcze bardziej nie mogę się doczekać swojego dzieciątka:-):-)
mam nadzieję że jutro zobaczę swojego skarba i będzie duży śliczny i zdrowiutki:-)

Witam
Uf przebrnelam przez tych pare stron:-) Znow dzisiaj wyslalam posta i znow wcielo nie mam pojecia czemu no trudno.

Ja tez mam turystyczne Graco i jestem bardzo zadowolona tylko ze u mnie nie ma odpinanego boku(szkoda) teraz Teo przeniesie sie do normalnego luzka, ktore zamierzam kupic niedlugo a malenstwo w turystycznym.

Przy porodzie byl ze mna m i nie wyobrazam sobie abym wytrzymala tam sama, mimo tego ze kiedy bylo juz ok siodmego cm to na przemian go wyganialam i wolalam czasem kopalam w kostke:zawstydzona/y: ale to juz byl moment krytyczny. Sama jego obecnosc bardzo mi pomogla na poczatku bylo masowanie itd. a pozniej nawet nie zwracalam na niego uwagi ale wiedzialam ze jest

Co do smarowania to pewnie was zaskocze ale ja przez cala pierwsza ciaze z uporem maniaka smarowalam sie oliwa z...oliwek, brzucho mialam dosc duzy ale za to bez zadnego rozstepu:-)do plynu, ktorym sie mylam tez dodawalam oliwe.

hejo :-)
witaj eska i rozgość się :-)
kleo dopisuję się do słów Impresji, uściski kochana
matylda masz 100% rację, obecność bliskiej osoby jest nieoceniona. Ja rodziłam z mężem i obojgu wyszło Nam to na dobre. Po pierwsze mi było raźniej, personel musiał się troszkę delikatniej obchodzić z lekko roztrzęsioną mamuśką, po drugie pomagał mi kucać i kłaść się, wycierał twarz, robił zimne okłady bo dostałam wysokiej gorączki, trzymał za rękę a nie było mu lekko bo poród trwał całą noc (od 19 do 9 rano). Ostatecznie przy narodzinach nie był ponieważ konieczne było cięcie (ale o tym może kiedyś opowiem, jak już urodzimy :)). Nie wiem jak bym wytrzymała bez mojego sprzymierzeńca :) On sam też był z siebie dumny, powiedział że dzięki temu teraz bardziej mnie docenia, że bycie matką nie przychodzi ot tak po prostu.

ale się rozpisałam :-) nie śpicie??

Oli09 ja też słyszłam, ze oliwa z oliwek jest najlepsza bo najbardziej naturalna:tak: Nawet małego po porodzie kazali mi nią smarowac a nie kosmetykami ale ona tak strasznie śmierdzi:baffled::baffled::baffled:

mamusiaM bardzo fajna lista brawo! Dlaczego na moim suwaczku jest 14tyg i 6 dni a na Twoim 13 i 6? Skoro mamy ten sam termin porodu?

betinka Wszystko bedzie jak nalezy kochana:tak: Tylko sie nie zamartwiaj bo to na pewno nie bedzie dobre dla dzdzi

Eska33 Witaj:-)

Dziewczyny ja to sie naprawde zaczynam stresowac bo jesli mi pokazuje ze to juz prawie 15 tydz to 26.01 bedzie 18 tydz a ja jeszcze nie widzialam fasolki ani razu:-( nie mialam robionych zadnych badan eh.. ale za to jak pojde do poloznej 14 to jej wszystko wygarne i zamecze pytaniami:crazy: Jest jeden plus byc moze powiedza mi plec dziecka:blink:

zapomniałam się przywitac:zawstydzona/y:
witamy Eska wśród nas:tak: Kolejna z Gdańska:-D jak będziecie to spotkanie organizowały to dajcie wcześniej znac to może jakieś tanie bilety lotnicze wyhaczę i ja również dołączę:-D

reklama
Sylwia śmigaj ochoczo po te bilety :-)
Oli masz na mysli taką zwykłą oliwę?

jenki tyle się o tym naczytałam że od dziś zacznę przeciwdziałać rozstępom, nie chce potem wyglądać jak pomiętolony komiks :happy:

Do góry