reklama
kpjm dziękuję - trochę mnie uspokoiłaś....wg ostatniej miesiączki to 5 tydzień i 3 dzień, ale wiem że owulację miałam później niż powinnam więc się wszystko pewnie przesunęło...na usg wyszedł 4 tydzień ale nie mierzyła lekarka dokładnie bo fasolka za mała - widać było pęchęrzyk i coś malutkiego w środku...ehhhh
Modlę się o tą moją dzidzię bo bardzo jej pragnę.....
A teraz zaczęły mnie jakby ciągnąć delikatnie pachwiny....
Modlę się o tą moją dzidzię bo bardzo jej pragnę.....
A teraz zaczęły mnie jakby ciągnąć delikatnie pachwiny....
Madzia_Singh
Kochana PYCHOTKA
Ojej juz lipiec
Pozdrowienia dla lipcowych mam od kwietniówki
Życze aby ciaza przebiegala wam bezproblemowo i zebyscie sie cieszyly ze swojego stanu
Pozdrowienia dla lipcowych mam od kwietniówki
Życze aby ciaza przebiegala wam bezproblemowo i zebyscie sie cieszyly ze swojego stanu
Gotinka - jeżeli mam być szczera to zestaw dietetyczny, który zafundowała Ci lekarka wygląda z lekka przerażająco...Dziewczyny, pamiętajcie, że potem jak już maluchy będą na świecie (a wbrew pozorom minie to dość szybko), tj w czasie karmienia, dieta jest znacznie bardziej restrykcyjna, także nie zamęczałabym siebie już teraz...Grunt to odżywiać się dobrze, jadać śniadanko, owoce, ograniczyć fast foody, na początku najlepiej wyeliminować kawę, albo pić leciutką i okazjonalnie, podobnie z herbatą, wykluczyć zupełnie alkohol (nawet tzw piwo bezalkoholowe!), papierosy, sery pleśniowe, surowe mięso, ryby i wędliny (surowe), niewskazane są też np orzeszki. Inne rzeczy - maliny, chleb biały, papryka...? Wszystko z umiarem. Chleb biały dlatego nie, że razowy bogatszy i zdrowszy, ale z białym nic nie jest źle. Maliny moga powodować skurcze więc sa niebezpieczne w późniejszym etapie ciąży - ew. poród przedwczesny, ale tez umiarkowanie oczywiście. Około rozwiązania to dziewczyny opijają się naparami z malinek żeby już urodzić i zwykle nic z tego - więc spokojnie. Grunt to zachować we wszystkim umiar, jeść racjonalnie, może trochę zdrowiej, więcej pić...ale nie wariować. Ja do takich zasad stosowałam się w swojej ciąży, przytyłam książkowe 13 kg, urodziłam ślicznego, zdrowego chłopca a do swojej wagi wróciłam w ciągu miesiąca...
Aha...co mi się jeszcze przypomina to oczywiście, że nie należy się przemęczać fizycznie, dźwigać ciężarów i podnosić do góry rąk (np wieszając firanki). Oczywiście wszystkie leki (również zioła) w porozumieniu z lekarzem. Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę.
Aha...co mi się jeszcze przypomina to oczywiście, że nie należy się przemęczać fizycznie, dźwigać ciężarów i podnosić do góry rąk (np wieszając firanki). Oczywiście wszystkie leki (również zioła) w porozumieniu z lekarzem. Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę.
anecik
Majowe mamy'09
Lipiec to piękny miesiąc na rodzenie dzieci.... ja urodziłam synka 25 lipca 2005. Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i życzę spokojnych 9 - ciu miesięcy.
Czarodziejka
Fanka BB :)
Ostatnio myślalam sobie - kiedy pojawi sie LIPIEC 2009
A tu proszę
Dziewczyny Lucy super Wam napisala....w skrocie ale najważniejsze
ZYCZĘ WAM SPOKOJNYVH 9 MIESIĘCY
PIEKNY CZAS PRZED WAMI
A tu proszę
PIEKNY CZAS PRZED WAMI
Sam
Lipcowe mamy'09
Kames to coś jeszcze to pęcherzyk żółciowy. Na tym etapie ciąży powinien być już widoczny, więc wszystko u ciebie jest dobrze.
Lucy ja mimo, że odżywiałam się racjonalnie przytyłam w pierwszej ciąży ponad 19 kg. Teraz chciałabym mniej;-). Na razie staram się nie jeść słodyczy, pieczywo tylko ciemne i to na śniadanie. Ciekawe tylko czy wytrzymam przez kolejne 7 miesięcy:-(.
Ja nie mogę spać, budzę się przed 7 na siku i już nie mogę zasnąć.
Lucy ja mimo, że odżywiałam się racjonalnie przytyłam w pierwszej ciąży ponad 19 kg. Teraz chciałabym mniej;-). Na razie staram się nie jeść słodyczy, pieczywo tylko ciemne i to na śniadanie. Ciekawe tylko czy wytrzymam przez kolejne 7 miesięcy:-(.
Ja nie mogę spać, budzę się przed 7 na siku i już nie mogę zasnąć.
Ostatnia edycja:
wrobelek85
18.08.2008 zawsze w sercu
Ostatnio myślalam sobie - kiedy pojawi sie LIPIEC 2009
A tu proszę
PIEKNY CZAS PRZED WAMI
Ja właśnie też tak sobie myślałam, ale nie odważyłam się tym razem zacząć.
Tak więc dopisuję się po cichutku.............. Choć bez pierwszych problemów (wczoraj plamiłam) się nie obyło............
Trzymam za Nas wszystkie kciuki
reklama
Witam wszystkie przyszłe lipcowe mamy i dopisuję się do zacnego grona :-)
Wg. moich wyliczeń jestem dopiero na początku 5tc, termin na 13-14.07. Póki co nie mam żadnych przykrych objawów, tylko musiałam już kupić odpowiedni stanik i czasem pobolewa mnie podbrzusze ;-) jedyne co mnie trochę niepokoi to wieczorne swędzenie skóry o którym wcześniej nie słyszałam - mam nadzieję, że to tylko skóra mi się uwrażliwiła i że niedługo mi przejdzie... Do lekarza idę dopiero w czwartek więc zobaczę co on na to...
Pozdrawiam serdecznie :-)
Wg. moich wyliczeń jestem dopiero na początku 5tc, termin na 13-14.07. Póki co nie mam żadnych przykrych objawów, tylko musiałam już kupić odpowiedni stanik i czasem pobolewa mnie podbrzusze ;-) jedyne co mnie trochę niepokoi to wieczorne swędzenie skóry o którym wcześniej nie słyszałam - mam nadzieję, że to tylko skóra mi się uwrażliwiła i że niedługo mi przejdzie... Do lekarza idę dopiero w czwartek więc zobaczę co on na to...
Pozdrawiam serdecznie :-)