reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam wszystkie przyszłe lipcowe mamy i dopisuję się do zacnego grona :-)
Wg. moich wyliczeń jestem dopiero na początku 5tc, termin na 13-14.07. Póki co nie mam żadnych przykrych objawów, tylko musiałam już kupić odpowiedni stanik i czasem pobolewa mnie podbrzusze ;-) jedyne co mnie trochę niepokoi to wieczorne swędzenie skóry o którym wcześniej nie słyszałam - mam nadzieję, że to tylko skóra mi się uwrażliwiła i że niedługo mi przejdzie... Do lekarza idę dopiero w czwartek więc zobaczę co on na to...
Pozdrawiam serdecznie :-)

A to dziwne:rofl2: bo mnie tez wieczorem strasznie swedzi skora, zwlaszcza na nogach :eek:.
Nie wiem co to moze znaczyc. Do lekarza ide dopiero 19.11 wiec caly czas zastanawiam sie czy wszystko jest ok? Bo oprocz tego swedzenia i lekkiego pobolewania piersi nie mam zadnych objawow :szok:
Bede czekac co tobie lekarz powie na temat tego swedzenie :-)

ps. A tak wogole to jeszcze oficjalnie nie zapisalam sie do lipcowek, bo dopiero w niedziele zrobilam test i wciaz nie moge uwierzyc :laugh2: Poczynie zatem oficjalne kroki dopiero po 19.11 kiedy lekarz potwierdzi to co mowia testy (a mam nadzieje, ze sie nie myla :-p)

reklama
Witam nowe przyszłe mamy :-)
A no ból podbrzusza mi lekarz zalecił no spe dodał tylko ze no spy się nie boimy bo nie zaszkodzi i 3 raz dziennie można brać przy bólu brzucha :tak:.

Veritaserum71 trochę mnie pocieszyłaś tym, że Ciebie też swędzi... Może to jednak nie jest takie nienormalne ;-) Mnie kilka dni temu najbardziej swędziało w okolicach kolan, teraz głównie brzuch i plecy. Dam znać w czwartek co powie lekarz.
Ja już zrobiłam badanie na betaHCG bo mój mąż nie dowierzał domowym testom :-D więc wiem na pewno. Poza tym zanim zrobiłam test to wiedziałam jaki będzie wynik mimo że zrobiłam go już dzień po spodziewanej @, po prostu to czułam - kobieca intuicja czy jakoś tak... ;-)

Witam. U mnie 4 raz wyszły dwie kreski na 4 różnych testach (niektóre ciemniejsze, niektóre bledsze, ale zawsze dwie). Według kalkulatora ciążowego poród nastąpi ok 19 lipca. Oczywiście dopiero wizyta u ginekologa wszystko potwierdzi, ale trzymajcie kciuki, bo jak do tej pory dwa razy nie udało mi się donosić...Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy.

Witam wszystkie przyszłe mamusie lipcowe2009:-) JAk ten czas szybko leci pamiętam jak rok temu sama pisałam na tym forum o mojej ciąży jak przeżywałam wszystko wspólnie z mamami lipcowymi2008 a teraz mam koło siebie wspaniałego synka który lada moment kończy 4 mies.Mam wrażenie jak by to było z miesiąc temu jak się dowiedziałam o ciąży.
Zobaczycie już nie długo same będziecie tulić swoje maluchy.
Życzę wam szczęśliwego rozwiązania oraz lekkiej ciąży.Nie bójcie się porodu ja rodziłam bez znieczulenia i wspominam to bardzo dobrze,a do dentysty nawet teraz musze przy najmniejszej dziurce mieć znieczulenie:-) Nie jest tak źle.Jeszcze raz powodzenia i trzymam za was wszystkie kciuki.

wczoraj wieczorem byłam bliska łez, że na pewno coś jest nie tak bo nie mam żadnych objawów mdłości itp. Mąż pukał się w czoło i śmiał się ze mnie i chyba ...wyczarował.
Dziś rano postanowiłam zetrzeć w domu podłogi płynem o zapachu leśnym i po kilku minutach kontaktu z tym zapachem tak mnie zemdliło że byłam bardzo bliska pawika i mężuś skończył wycieranie podłogi

...i wiecie co.... ja już nie chcę takich objawów! - chcę żeby było jak wczoraj!!! :sorry:

...i chyba to prawda, że kobiety w ciąży są wyjątkowo marudne...

Witam Lipcówki,
jak tam samopoczucie?? U mnie narazie bez mocnych objawów, rano mnie troszke mdli a późnie ssie z głodu. Wieczorem z kolei mam "ogromny brzuch" i się w normalnych spodniach dopiąc nie mogę. W czwartek do lekarza i zobacyzmy co powie.
Pozdrawiam

reklama
Ehhhh ciąza ma chyba to do siebie ze skora swedzi....
mialam podobnie choc nie pamietam czy na tak wczesnym etapie ciązy.
napewno im brzuch byl wiekszy tym bardziej swedziala mnie na nim skora...
i drapalam drapalam drapalam..:-D:-D:-D
jesli jednak w poźniejszym okresie ciazy gdzies tak po 25 tygodniu skora nadala dokuczliwie swedzi i to nie tylko na brzuchu to nalezy zrobic badanie czy nie jest to cholestaza.

Cholestaza ciężarnych Ť maluchy.pl

Do góry