reklama
a czy mówili Wam lekarze coś na temat specjalnej diety? Mi powiedziała, że najlepiej byłoby rano jeść banana i pić maślankę bo rano jest duże zapotrzebowanie na magnez, potas a maślanka przeciwdziała mdłościom, później w ciągu dnia nabiał, ryby (bo nie jadam mięsa), później warzywka a wieczorem owoce bo wieczorem spada poziom cukru. Acha... i jeszcze zero chleba, za to wszystko co do chleba jak najbardziej tak. czemu chleb jest be? - nie wiem. Podobno też unikać powinnam unikać papryki bo wywołuje skurcze, maliny też są be a poza tym hulaj dusza. I kiedy padam na nos to zdecydowanie lepiej wypić kawkę niż czarną herbatę - bardzo wskazane za to są owocowe i melisa.
Jak na razie stosuje te zalecenia i czuję się naprawdę świetnie... jaki wpływ ma ta dieta - sama nie wiem.
Jak rozmawiałam z koleżankami rozmaitymi, to żadna z nich nie dostawała od lekarza takich szczegółowych instrukcji dietetycznych?!? - czy wobec tego powinnam być dumna z mojej lekarki?
Jak na razie stosuje te zalecenia i czuję się naprawdę świetnie... jaki wpływ ma ta dieta - sama nie wiem.
Jak rozmawiałam z koleżankami rozmaitymi, to żadna z nich nie dostawała od lekarza takich szczegółowych instrukcji dietetycznych?!? - czy wobec tego powinnam być dumna z mojej lekarki?
sama właśnie szukałam czemu chleb jest be... może chodzi po prostu o puste kalorie i o to żeby za dużo nie przybrać na wadze? znalazłam wszędzie tylko że powinno się jesć w ciąży raczej ciemny chleb bo chodzi o to że ma dużo błonnika i likwiduje zaparcia.
a ja prawdę mówiąc od tygodnia żywię się bezchlebowo i jakoś wogóle nie odczuwam jego braku i nawet ta maślanka rano mi BARDZO podpasowała a do kawy mam wstręt choć zwykle piłam po 3-4
a ja prawdę mówiąc od tygodnia żywię się bezchlebowo i jakoś wogóle nie odczuwam jego braku i nawet ta maślanka rano mi BARDZO podpasowała a do kawy mam wstręt choć zwykle piłam po 3-4
Sam
Lipcowe mamy'09
Betiinka ja miałam wcześniej zapisane witaminy przez endokrynologa, Falvit M i Ostercal 1250 D, ginka powiedziała, że ten zestaw jest ok.
Goteczka ja też nie dostałam zaleceń co do diety, ale podoba mi się zestaw od twojego lekarza. Szczególnie, że mam jakieś 9 kg nadwagi i boję się dużo przytyć. Ale nad chlebem też się zastanawiam, myślałam, że węglowodany z ciemnego pieczywa są potrzebne. Ja ogólnie na mam apetytu. Coś bym zjadła, ale jak szukam co to nic mi nie pasuje.
Kames czemu nie wiesz co myśleć??
Goteczka ja też nie dostałam zaleceń co do diety, ale podoba mi się zestaw od twojego lekarza. Szczególnie, że mam jakieś 9 kg nadwagi i boję się dużo przytyć. Ale nad chlebem też się zastanawiam, myślałam, że węglowodany z ciemnego pieczywa są potrzebne. Ja ogólnie na mam apetytu. Coś bym zjadła, ale jak szukam co to nic mi nie pasuje.
Kames czemu nie wiesz co myśleć??
Ostatnia edycja:
i jeszcze dała mi namiary na dobre USG w Warszawie gdzie mam zapisać się na połowę grudnia (12 tc) na tzw USG genetyczne i powiedziała, że tam mają tak dobre urządzenia że jak się dzieciątko odpowiednio ustawi to juz wtedy mogą mi podać płeć jakoś w to nie chce mi się wierzyć no ale cóż... technika tak idzie do przodu...
reklama
Nie przejmuj się Kames - mi też Gin powiedział ze wg @ to 4/5 tydzień a wg wielkości to dopiero 3/4 a z objawów to pozostały tylko bolące piersi i dzis jakaś niestrawność(piję miętę i Activie - mam nadzieje ze to nie zaszkodzi). Jajniki wróciły do normy az małż sie zdziwił jak wstałam z uśmiechem i powiedziałam ze mnie nic nie boli także glowa do góry wszystko bedzie dobrze.Hej
ja też po wizycie......
z usg wyszło 4 tygodnie.....sama nie wiem co myśleć...od trzech dni zero objawów....