reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
A to moja ważyła miesiąc temu 7300 i miała 69 cm. Ale ma tylko 3 ciuszki na 74 a tak 80, szczególnie body. Kurcze te ciuchy to nie wymiarowe robią. W czwartek ide na ważenie, ale raczej nie przybyła bo od 3 dni mamy luźne stolce!!!!!

Wszystkim dziejszym solenizantom najlepsze życzenia. A za miesiąc będziemy świętować roczek!!!Ale zleciało

Czesc

Mam juz net :-)

DMUCHAWIEC ja juz kiedys tez pytalam na BB o buciki dla szczuplaczkow :-) ogolnie jest duzy problem!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze te na miekkiej podeszwie h&m to pol biedy,ale na sztywnej wszystko za luzne!!!!!!!!!! Tragedia!! Ja zakladam dwie skarpety, przy czym ta druga jest gruba frote, ale ten patent latem nie przejdzie :-( Mam tez pumy adidaski
, ale na pozniej i mam nadzieje,ze nie beda duzo za szerokie.Znalazals jakies waskie?????

WILSONKO moja chodzi w ciuszkach nawet 0-3msc (bluzeczki, krotkie spodenki), na 68, 74 i 80, a na ostatnim pomiarze miala 77cm:-) Tylko w pasie jej wsyztsko wisi :-)

BEATKO Z
nam neurolog zabronilaprowadzac Lene dopoki sama nie zacznie chodzic., co rowna sie ze stawiam prosto stopek i calych. Dlugo trzymalam sie tego i jej nie pozwalam chodzic. Ona etz an poczatku duzo na palcach tuptala. Teraz robi starszne sceny jak sie z nia za raczke nie chodzi (moi znajomi jej pokazali jak to fajnie za raczke sie spaceruje yhhh) Teraz spaceruje za raczke.Tylko,ze stawiajzu cale stopki. Jednak ja staram sie jak najmniej z nia spacerowac. Chodzi o to, zeby nozki tez sie nie pokrzywily.
Na razie nie pozwalaj jej chodzic i powinno samo przejsc z tymi stopkami

NIUTA mojej przyjaciloki synek przy wzroscie 89cm wazy 12kg i ma prawie 2latka :-)

Witam was :tak:

Przepraszam, że z mojej strony cisza ale po pierwsze rodzinka mi nie daje siedzieć przed kompem a po drugie z małym same cyrki....
Thomas gorączkował mi prawie przez cały weekend, do tego stękanie i tylko yhhh yhhh a ja dostawałam na głowę co mu jest. Byłam z nim u doktorki, zrobiliśmy morfologię mocz i CRP wszystko wyszło dobrze, więc zwaliłyśmy winę na ząbki- górne trójki i powoli 4 w drodze... A mój mały cwaniak przyzwyczaił się i jak mamy nie ma to ryk a jak jest to tylko się przykleja jak plaster i nie chce puscić. W takich warunkach same rozumiecie.
Lecę was trochę poczytać póki babcia bawi ;-):-)

Witam

Dzięki za życzonka, ale Justysiu nie było ani galaretki, ani śmietany, a już o truskawkach nie wspomne :no::no::no::no: Tylko jedna wielka kłótnia, z Teściową w roli głównej :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: x 1000!!!!!!!!!! Szok normalnie, ja już tracę nadzieję :no::no::no::no::no::no: że cokolwiek się ułoży :no::no::no::no: Szkoda gadac :no:
Dzisiaj mi M zrobił wielki problem o to że dostał wczorajszy obiad :wściekła/y: To była zupa, a ja ją do zlewu wylałam, skoro mu nie odpowiadała!!!!!!!! To poszedł do mamusi żeby mu cos zrobiła! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy::crazy::crazy::crazy:

Co do bucików to mamy rozm 20, ale narazie żadnych do chodzenia nie mamy póki nie chodzimy. Sama nie wiem jakie kupię. Wczoraj kupiłam sandałki, takie do sukienki na roczek, ale z piętką zakrytą (firma raczej mało znana FoolowBee) wkładka jest ze skórki

Wagi ani wzrostu nie znam :eek::eek::eek::eek: Kurczę juz dawno tego nie sprawdzałam :eek:

Aniu-zaproszenia cud :tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)

Załączniki

• b.jpg
    b.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
Kamilo przykro mi ,tule Cie mocniasto.
Nie smuć mi sie już:no::no::no::no:.
Muicie sie od tej zoły od izolować,bo nic dobrego nie bedzie.
Wez postaw go przed faktem dokonanym,coś wynajmijcie chociaż na poczatek.
Mój Tomek też jadł wczorajsa zupe i żyje,trzabyło go sie zapytac czy stac go aby jedzenie w kosz wyrzucać.
I :no: smuć sie !!:no::no::no::no:

Mój KAROL jak miał dwa latka warzył12,5i miał86cm.wzrostu ,waga urodzeniowa 5kg i 59cm.
Dziewczyny nie martwcie sie,warzne ,że dobrze sie rozwijają.
Moja siostra cały czas jest równo na ostatniej na kresce ,albo pod kresk centylowa.
Poprostu drobniasta.

Dodam ,że mój JUlek juz ma około11kg. i ciuchy 86cm.
Dokładnie nie wiem ile wrzymy ,przy rocznym szczepieniu bedzie mini bilans!:-)

hej
ale u nas dzis upalnie bylo....
pol dnia na plazy przesiedzialysmy.
dzieki stopi za rade, od jutra nie bedzie prowadzenia za raczki, niech se chodzi tylko przy meblach jak dotad, mam nadzieje ze to cos pomoze, nawet jak sama chodzi przy stole to nozki strasznie wykreca na zewnatrz:shocked2::sorry: no nic w czwartek ide na wazenie i popytam sie oi te nozki.
my tez nalezymy do tych drobniejszych wazymy niecale 9kg i gdzies 75cm, Mari tez jakims zarlokiem nie jest no ale przeciez na chama nie bede jej wciskac. obiad musi jest dopiero po 4 godz od ostatniego posilku:eek: nie wyglada na chuda, jest aktywna, dobrze sie rozwija wiec sie nie martwie , tylko te nozki....
co do butow to mamy wysokie podbicie i podobnie jak justys problem z butami bo nic nie chce wejsc!
Kamilko boze brak slow na Tweoja tesciowa! jak takie glupie babsko moze wszystko popsuc! jedyne wyjscie jak mowi Justys to wyprowadzic sie i to szybko, wtedy i miedzy wami bedzie lepiej.
Annie zdrowka dla Thomaska!zeby te zebole szybko i jak najmniej bolesnie wyszly!
my wciaz szczerbaci!
Wilsonko wierze ze z Malgorzatka jest ok, moze poprostu taka drobniutka, daj znac co powiedza lekarze, mam nadzieje ze bedzie dobrze! wiem ze sie martwisz, trzymam kciukasy i zdrowka dla Malgorzatki!

Dzięki za pocieszenie, zapomniałam dodac że oczywiście M zapomniał o rocznicy, a to dopiero 2, a on już nie pamięta :no::no::no::no: O pierwszej pamiętał bo robiliśmy małego grilla

KAMLOTKA glowa do gory.. bedzie lepiej, bo gorzej chyba byc nie moze :-)

JUSTYSIA masz racje z ta waga . Jak mi mala doklaadnie przebadali i wykryli niedoczynnosc to wiem,ze nigdy nie bedzie wiecej przybierac niz teraz :-) Dlatego ja jestem juz zluzowana , bo moje dziecko ekonomiczne jest w ubrankach . Zreszta ja tez taka byla dluga,a chuda ..

BEATKo
spokojnie z tymi stopkami i wykrzywianiem nozek. Lena dosc dlugo miala tendencje obciagania paluszkow... jak siedzi to nadal tak robi. Jajak z nia teraz czasem spaceruje to po domu na bosaka :-)

reklama
stopi69 wiesz, naprawdę, gorzej juz być nie może :no::-D Muszę sobie jakoś humor poprawić tylko jeszcze nie wiem jak, reszta straży nocnej! Zameldować mi się tu!

Do góry