reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
hej dziewczyny
u nas ok
juz wiem od czego wtedy Mari miala rozwolnienie tak dlugo: ser i jogurty.
dzis znow miala ale narazie jedna i to dlatego ze znow wrocilysmy do serka i jogurtow, kurcze a ona tak to uwielbia....musze bardzo uwazac.
poza tym chcialam sie zapytac: Mari jeszcze sama nie chodzi, tylko przy meblach lub wozeczku no i z tym wiaze sie moje pytanie bo nogi strasznie uklada na zewnatrz,czasem chodzi na palcach ale najczescien na krawedzi zewnatrznej nozki, nawet jak ma buciki na nogach, nie wiem czy to normalne, martwie sie, poradzcie! czy wasze maluchy od razu ukladalu stopy prosto? bo jak bedzie tak ukladac nogi to mam wrazenie ze nigdy sie nie nauczy chodzic bez trzymanki bo nie zlapie rownowagi

dobra ide was poczytac....

i KURDE NIE DOSTAŁAM !!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nawet kwiatkiem,nawet doniczką ,nic i niczym !!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D

chłopaki śpią ,dzis na siłowni nie bylismy.
Przesunięta na jutro KALO zmeczony i chciał spać.

Mały żre mi pisek,siedzi w piaskownicy i sie bawi ,a gdy mu sie znudzi rzuca piaskiem na głowe i do buzi.
Jak na niego krzycze to on sie chichra ,pokaże jezek upiaszczony i dalej chce jesc :-D.:wściekła/y:
i tak sie drażni ....:eek::rofl2::crazy:
Nawet nie ryczy ,chyba mu smakuje OBUZ jeden!!

Ja podobnie jak NIUTKA Z bucikami .
Jakis orginalnych nie kupuje ,aby sie 1/3 zginały były miekie,i zapietek miały.
Karolkowi teraz kupiłam bez zapietku.

Ja mam z JUlkiem i butkami problem ,kupiłam mu buciki ,ale.....:wściekła/y:
pomine ,że już je obdar bo w koło od wózka noge złożył i sie tarły ,dobrze że nóżka cała ,troche skórki zdartej.
Juliuz ma bardzo wysokie podbicie i nie idie mu buta na girke założyć,te sa o 2numery wieksze i wchodza na styk.
Cieszcie sie dziewczy,że WY tak nie macie .
Chocbym chciała buta po bracie ubrac tio nie da rydy.
Tak od urodzenia ,nawet w łapcie niemowlece nie wchodziła nózia ,chyba ,że były za duże!:confused2:

edit:
KAMILKO ŻYCZĘ GALARETKI JAKI TYLKO SMAK CI SIE ZAMARZY, Z ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI.;)

Ostatnia edycja:
Witam Mamuśki

Ja włączę się w tematy wagowo-wzrostowo-obuwnicze...:):)

Moje dziecię dziś posadzone na wadze ważyło 11,8kg. Przy czym miał DUŻĄ pieluszkę z zawartością. Wzrost?? Dalej nie wiem bo wg centymetra przy ciele ma jakieś 85cm a wg takiego przy ścianie to jakieś 78cm. Średnia to 83, hihiih
Buciki rozmiar 20. I póki co mamy miękkie trampeczki które są najwygodniejsze dla jego chodzenia.

I koniec pisania bo Domino sie ocknął!!!!!!!!

hej dziewczyny

widze ze moja Adulka to mała bulbotnia bo wazy w ubraniu 12kg wzrost cos przeszło80 cm ale musze dokladnie zmierzyc....
Beatka moja mała stawia przy chodzeniu prosto stopki jedynie jak przy czyms stoi to je wykrzywia ale zaraz wraca do normalnej postawy wiec nie pomoge bo nie mam pojecia.... mamy sandalki 20cm z zakryta pietka na rzepy i odkrytymi paluszkami co konczy sie czesto piaskiem w butach jak chodzi....

pozdrawiam i miłego dnia u nas pewnie deszcz bo niebucho zachmurzone :(

Załączniki

• nn1.jpg
    nn1.jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 46
Hej!

Dzięki za odpowiedzi co do butów!:-)

Moje dziecko przy Waszych, zwłaszcza niektórych to straszliwe maleństwo. Waży dopiero 7500, czyli ponizej 3 centyla, wzrost 73cm przy miarce na ścianie. Ciuszki na 74 są na nia idealne.

Beatko Zosia na poczatku tez stawała na paluszkach, ale po jakiemś miesiącu zaczęła stawiac całe stopy. Myslę, że narazie sie nie martw, daj jej czas. Nie od razu Kraków zbudowano:-) Będzie ok.

A ja siedze i drukuje bratowej te zaproszenia. Oto fotki:

P1100753.jpgP1100756.jpgP1100765.jpg

witam
u nas dzisiaj zimno lae slonecznie:-)
dmuchawcu zaproszenia super, ja tez robie dla Oskara na urodziny zaproszenia ale juz od kupienia wszystkich materialow zeszlo mi 2 tygodnie i jeszcze nie sa skonczone i wyszlo na to ze wiekszosc rzeczy wycinal moj daniel,heheheh, bo zawsze cos w domu do zrobienia jest.
co do bucikow to nam babka w skleipie dobierala (mowila ze powinny byc o max rozmiar wieksze tzn.1cm), narazie Oskar ma kapciuszki z befado ale widzialam tez sandaly.na dniach tez bede kupywac nowe i nie wiem czy sandaly czy jakies zakryte.wsumie jeszcze nie chodzi a jak jest goraco to na glochych jezdzi w wozku, a w rezerwie leza w koszu kapciuszki.

reklama
Ania jak zawsze zaproszenia bardzo eleganckie !

u nas też Jula mała jest, waga ok 7600 pon 3 centyla, wzrost 73cm (mierzona przez lekarza).

Co do bucików, Julka ma kapcie z befado ale ich nie nosi bo sciąga wciąż. Nóżki niestety ciągle stawia na paluszkach, w bucikach też:eek: także myślę podobnie jak BeaciaZ że Jula dłuuugo się nie nauczy chodzić jak będzie jak baletnica stopy stawiać :-D

Nocka średnia coś małej dolegało i chyba wiem co ale ja przekonana że to ząbki to dałam nurofen i usnęła. A rano przeszczana na maxa. Także pewnie się przesiurała już w o 2 dlatego tak marudziła. A ja matka głupia nie pomyslałam o tym i od razu syropek oj głupia ja głupia :-D

Do południa daje małą teściowej na spacer a M niech się pouczy do egzaminów choć jak go znam to będzie na necie siedzał :wściekła/y: a jak nie zaliczy sem to mu kase zabiorą ze stypendium (2600) więc jest o co walczyć:-D

Jutro mam ginekologa i ma sprawdzić co ja tam na jajnikach miałam.

miłego dnia kochane

aaa i wszystkiego NAJ DLA MAŁYCH SOLENIZANTÓW !!!

Do góry