reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witajcie mamuśki, Maks właśnie śpi , to mam chwilkę dla was! Mnie tez piecze swędzi tam gdzie nie trzeba , ale przypuszczam ,że drożdżyca z czasów ciąży mi się wróciła, na szczęście jeszcze mam czopki to się podleczę do poniedziałkowej wizyty!
Kochany Dmuchawcu nie panikuj , ja zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży miałam dość silne bóle podbrzusza, krwawienie nie wystąpiło , tylko bolało tak jak nie wiem co, oczywiście do póki nie wiedziałam ,że jestem w ciąży myślałam ,że to na @ , ale jak już wiedziałam to poleciałam do lekarza , ten mnie uspokoił i powiedział ,że jest ok , a po prostu macica mi się rozciąga, kazał mi jeść pół no-spy ! Zrób ten test i przynajmniej nie będziesz się martwić na zapas!

reklama
Niutka jak pisała już wcześniej Ania - jest za wcześnie na test. To dopiero pare dni po owulacji (niecały tydzień). Więc "musimy" czekać ;)

Cześć Ciotki klotki,
W końcu się odzywam. Chciałam wcześniej, ale najpierw chciałam Was doczytać, żeby być na bieżąco:tak: No i jestem.
Mati śpi, ale nie wiem jak długo... zobaczymy ile uda mi się napisać.

Więc już piszę o rozmowie z opiekunką, bo widzę, że ciekawe jesteście:-D
Rozmowa niestety była na szybko i krótka:wściekła/y: Ale akurat miałam bardzo dużo na głowie. Ogólnie ok. Niby się nie przyznała do tego, że gdzieś grzebała. Ale ja jej powiedziałam, że obie wiemy jaka jest prawda i ja nie mam zamiaru jej tego teraz na siłę udowadniać. Ale nie życzę sobie grzebania w moich rzeczach, bo musiałam bardzo jej zaufać, żeby do domu wpuścić. A teraz to zaufanie straciłam, a poza tym to już sama nie wiem czy mogę wierzyć jej w cokolwiek, bo widzę, że kłamie bez mrugnięcia okiem. No i nie będzie zostawać u mnie w domu! Tego jej nie powiedziałam, ale myślę, że sama się domyśliła. Ostatnio jak padało, to zawiozłam samochodem małego do niej do domu. Tam wiem, że jest bezpieczny, bo jej mama jest w domu, a to bardzo sympatyczna kobitka. I jestem spokojna.

A ja miałam wczoraj jechać do Wrocławia z pracy i okazało się, że bym nie dojechała:szok: Ale przez cały czerwiec na 2 dni w każdym tygodniu będę musiała tam jeździć...

Aniu- trzymam kciuki!!!! Uda się:tak: Ja miałam taki dziwny ból brzucha na początku, trochę inny niż przed @ i też się martwiłam. Ale tak jak dziewczyny piszą to normalne. I do wc latałam co godzinę, pomimo, że to był sam początek.
Aha, są takie testy w niektórych aptekach Quik Viu czy jakoś tak. Ja robiłam go chyba już po 8 dniach od owulacji i wyszedł pozytywany :-) Czytałam, że są najbardziej czułe. Może spróbuj.

Ja też sie chciałam wybrać na targ po jakieś warzywka, a szczególnie zielsko (koperek, pietruszkę itp), ale coś się zaczęło chmurzyć:wściekła/y:Mam nadzieję, że się nie rozpada...
Ada- ucałuj Kacperka. Biedaczek mały, ciągle te choroby. Ale nie martw się to minie. Ja mam kuzyna, który w dzieciństwie bardzo chorował i połowe dzieciństwa spędził w szpitalach. A teraz!:szok: Zdrowy i silny, i przystojny do tego;-) Także głowa do góry, będzie lepiej :tak:

Ewcia- mój Mati ostatnio spadł nam z łóżka i nabił sobie też ogromnego guza:-( Ja aż się poryczałam, bo strasznie to wyglądało. I chochlę mu przykładaliśmy do czułka. To on nam wyrwał tą chochlę i niechcący w drugą stronę czoła przywalił- tak dość mocno, że myślałam, że będzie miał 2 guzy:dry: Masakra. Ucałuj Adaśka.

niutka- zdrówka!

Femme- witaj :-)

A tak dla przypomnienia, moje Słoneczko:-)

DSC08802.jpgDSC08726.jpg

Ostatnia edycja:
No i znowu mi ją obudziła, bo musiała se gwizdek założyc na czajnik :wściekła/y:i Zamiast poczekac to se poszła usiąśc do pokoju :wściekła/y::wściekła/y: A brak słów poprostu :wściekła/y: Gdybym teraz ja sobie przyłożyła gwizdek do głowy to uwieżcie też by gwizdał :eek::wściekła/y:

Sorrki że tak tu się wytrząsam ale poprostu już nie mam sił :no:

wiesz co Kamilko, ja bym sie, wkurzyła, dała jej Oliwicię i powidziała,TERAZ JĄ UŚPIJ JAK JĄ OBUDZIŁAŚ, wredna baba

u nas noc super, w koncu cała noc w łózeczku, bez ani jednej pobudki, za to trzy burze były, ale niegroźne na szczęście

Aniu, nic się nie przejmuj bólami, nawet jak gdzies czytałam o wczesnych objawach ciąży, to jest ból podbrzusza, albo jajników. Badź dobrej mysli:tak::tak::tak:

Olciu, fajnie,ze jestes i że sprawa jako tako się wyjaśniła, w sensie,ze Ty wiesz ,ze masz jej nie ufać, dobrze,ze masz możliwosć i moze być Mati u niej w domku.Zaglądaj częściej do nas.
Tak Jak Iwonka pisała,dużo osób sie nie odzywa:patra, Vercik już od dłuższego czasu :-(

Ewka u nas też juz guzy były na głowie, a to od szafki,a to od fotela,ale trzeba jakos to wytrwać:-)

Jestesmy z powrotem:tak: Pogoda jest boska - upał:tak::tak::tak::-):-):-)
Na wątek zdjeciowy wklejam fotki ze spacerku.

A tu Zosia z dmuchawcem:-D

P1100289.jpg

hej mamuski
dzis mam lepszy dzien bo od wczoraj wieczorem nie mam juz @:-) chyba te tabletki pomogly!
za to Mari wciaz ma sraczke:-:)wściekła/y: chcialam sie umowic do naszej pani dr ale dzis przyjmuje tylko ten lekarz co bylysmy u niego ostatnio i on nie widzial w tygodniowym rozwolnieniu nic zlego:wściekła/y: zreszta do d*** jest ten lekarz! na wyniki wciaz czekam....
dzis u nas slicznie 23C:-) mala spi w lozeczku ale jak sie obudzi to na plaze ruszamy....szkoda tylko ze az takich dlugich spacerkow nie mozemy miec bo wciaz nam sie kupcia przytrafia i trza do domku smigac pod kran
Kamlotka kurcze co za zolza z twojej tesciowej, mi kiedys tesciowa wybudzila o 23 mariske bo przyszla ciotka i chciala mala zobaczyc:szok: myslalam ze ja udusze1 a potem mala nie chciala usnac a ona do mnie z tekstem : co nie chce spac?! musisz ja pokolysac bo ty ja zle usypiasz i ona nie czuje twojej czulosci i dlatego nie moze usnac:szok: normalnie malo brakowalo a zaliczyla by liscia ode mnie, ehhh o tesciowkach dlugoooo by mozna pisac.
Olcia dobrze ze jestes, jak milo znow zobaczyc slodziaka Matiego:tak:
dmuchawcu kto wam robi zdjecia? myslalam ze sama chodzisz na spacerki?

reklama
Do góry