reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

U nas Adamo cały czas podpełza do osła na biegunach :) i buja nim sobie... a ja tylko patrzę kiedy bujnie sobie na paluchy! :) No ale jakos jeszcze się nei zdażyło. Nasz osioł to taki osioł ze Shreka. Jak sie go złapie za ucho to zaczyna machać uszkami i wydaje dźwięk "ioooooiooooioooo" :) normalnie jakby zobaczył smoczycę ;)

reklama
:-):-):-) ha zabawny musi byc ten osiołek
a ten moj gluptas to ja niewiem chowa sie we mnie jak przyblizam go do konia :baffled::baffled:
moze z czasem mu przejdzie ;-) a takiego fajnego konika dostal no

czesc mamuski
ja rowniez z kawka sie dolacze
u nas nocka super,Oskar wkoncu do 6 pospal a nie do 5,wiec sie wyspalam. no i chcialam ise pochwalic mamy 1 ząbka, jeszcze w niedziele mu spawdzalam i nic, nawet napuchniete nie mial,a tu prosze wczoraj wracam z pracy a tam juz sie przebil klaczek u wampirka.
piszecie o tych koniach na biegunach, super zabawka chyba tez malemu na zajaca sprawie.tez u was jest tradycja ze w wielkanoc przychodzi zajaczek i zostawia prezenty,a pozniej po obiedzie w 1 dzien swiat idzie sie do lasu lub ogrodu i szuka czekoladowych jajek? u nas nikt tego nie zna, tylko u mnie w rodzinie

Witajcie Mamuśki

Przepraszam,że wczoraj sie nie odezwałam, ale byłam z Filipkiem u dermatolog na kontroli, genralnie ok, dostaliśmy taki kremik Lipobasa na policzki,zeby sie nie wysuszyły po tym cynku , któy stosujemy na zaskóniki. a potem byłam w szkole i tak sie zle wieczorem czułam,bolały mnie mięcnie nóg ,a to dzis dopiero na basenik idę, no włąśnsie Justynka to WIDZIMY SIE NA AEROBIKU.;-):-p;-)
Lecę poczytac co u Was

Witam mamuśki , melduje się na chwilkę , bo zaraz pewnie Maks się obudzi! my już po spacerku! Jak sie obudzi to znowu musimy iść po Stasia do przedszkola!
Oskarowi gratulujemy ząbka!

A co do wieku to moje dziecko za 4 dni skończy 9 miesięcy, nie mogę w to uwierzyć!:szok:

Basieńka gratulacje dla Oskarka, dzielny chłopczyk !!

Julka ma nadal dziąsła twarde nic nie widać żeby się coś działo, więc może to jej marudzenie nocne jest spowodowane ząbkami i może tak jak Oskarkowi wyjdzie z dnia na dzień:confused:

Aguś, ja też jestem panikara jeśli chodzi o dentystę i jak mi mieli rwać 8 to ja sie tak poryczałam na fotelu jak dziecko. Az mi głupio było, ale co poradzić. A w sumie nie czułam nic oprócz dawania znieczulenia. Także ja też bym chętnie zrobiła sobie ząbki w znieczuleniu ogólnym, najlepiej jeszcze 1 wymieniła bo krzywe są :baffled:

piszecie o ciąży, ja się czułam super. Pierwse 3 mce średnio bo wciąż mdłości miałam i senna byłam, w pracy prawie na stojąco zasypiałam. Ale od 4 mca było cudnie, nawet jak miałam cukrzycę i musiałam być na diecie mierzyć cukry 6 razy dziennie i się kłóć, to było super. Nawet jak były upały i ledwo mogłam dojść do domu bo po nogach siuśki ciekły, było extra. I także wtedy jak 3 dni przed porodem były przytulanki, porządki na kolanach i wieszanie firanek. Miałam tyle siły i werwy że sama jestemw szoku:-D

spacerek zaliczony, mamy cudną pogodę, cieplo jest (tylko na słoncu) więc mała z odkrytą na maksa budką jechała. Spała i się opalała:-D:-D:-D

Witajcie Mamuśki

Przepraszam,że wczoraj sie nie odezwałam, ale byłam z Filipkiem u dermatolog na kontroli, genralnie ok, dostaliśmy taki kremik Lipobasa na policzki,zeby sie nie wysuszyły po tym cynku , któy stosujemy na zaskóniki. a potem byłam w szkole i tak sie zle wieczorem czułam,bolały mnie mięcnie nóg ,a to dzis dopiero na basenik idę, no włąśnsie Justynka to WIDZIMY SIE NA AEROBIKU.;-):-p;-)
Lecę poczytac co u Was

no to sie widzimy :-D!!:tak:

A WY TEŻ macie taką sucha skóre!!
Kurcze ja mam strasznie oliwka nie pomaga nawet !!
ehhhh... może dave spróbuje ,już sama nie wiem.
Wszystkie te balsamy o dupe rozczaść!!:wściekła/y:

Justys, mi demratolog zakazałą uzywac oliwki, bo ona w naszym przypadku zatyka pory i bobudza gruczoły łojowe, i wychodzą pryszczyki ;-( ta lipobaza ponoc dobra kosztuje 16 zł, wiec do przyzycia, za to na lato podała mi krem jaki mam kupic z filttrerm 50 + z Biodermy on kosztuje pionad 50 zl, i nawet w aptece go nie było, zastanawiam sie czy to konieczne, znacie moze te firmę?

My tez na spacerku na podwórku byliśmy, Filipowi nie zabardzo sie podobało, bo on by wolał zebym go prowadziłą i by sobie tuptał a mi jeszcze buciki nie przyszły dla niego.

Justys, mi demratolog zakazałą uzywac oliwki, bo ona w naszym przypadku zatyka pory i bobudza gruczoły łojowe, i wychodzą pryszczyki ;-( ta lipobaza ponoc dobra kosztuje 16 zł, wiec do przyzycia, za to na lato podała mi krem jaki mam kupic z filttrerm 50 + z Biodermy on kosztuje pionad 50 zl, i nawet w aptece go nie było, zastanawiam sie czy to konieczne, znacie moze te firmę?

MADZIU ja nie znam!
A tą lipobaze w aptee można nabyc??
Musze os zrobić bo mi skóra pomału pęka !!
MY dzis na dworze nie bylismy nie chciało mi sie!Ale jeszcze nic straconego.

reklama
ja też mam problemy ze skórą od porodu. Na piętach pęka, dłonie a raczej palce popękane wzdłóż linii palilarnych, łokcie i kolana mogą robić za tarkę. Czuję się okropnie z tym, zaraz wiosna a ja jak suchar wyglądam. Ale muszę zacząć smarować emolium, pozyczać będę od Julci:-D robiłam badania to mam niby ok wsio i kazał mi moczyć dłonie i stopy w dość ciepłej oliwie z oliwek. Ale komu się chce:-D

Do góry