reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

MOJE KOCHANE
DUŻO UŚMIECHU, RADOŚCI Z DZIECIACZKÓW, ZADOWOLENIA Z ŻYCIA , KOCHAJĄCYCH I ODDANYCH MĘŻÓW , PARTNERÓW U BOKU
z okazji naszego święta!!!!:-D:-D:-D

Ewcia, faktycznie ciężka nocka, ale dzieci na pewno Ci to wynagrodzą :-) Ty to dla mnie jesteś SUPER MAMA

Beatko26 moze faktycznie ząbki Julce idą, a prezyła się jak na ból brzuszka?

Aniu, ale mężuś Ci niespodziankę zrobił:-D:-D:-D:-D SUPER!!!!
No i UWIELBIAM JAK TRYSKASZ OPTYMIZMEM, jak dzis, od razu i mi się buzia usmiecha, i mysle sobie-DAMY RADE!!!!! :*

Willsonka, u nas to samo z tym przewijaniem, najgorzej jak jest kupka, bo wtedy wszystko potrafi się pobrudzić, ale jeszcze chwila i nasze dzieci będą same na nocniku robć, :-D:-D:-D

Niutka, ale Ci synuś prezent na dzien kobiet zrobił z tym piciem

Justyś, to w srody razem szalejemy na aqua? SUPER!!!!!! Ja to uwielbiam:-D
pewnie męzuś Ci wypasiony strój kąpielowy kupi:tak::tak::tak::tak:

Marta, ale masz fajengo szefa:tak::tak: Tylko pozazdrościć. A ja dzis rano otwieram oczy a tam pudełko ptasiego mleczka a na nim karteczka..... to na dobry początek dnia:tak: ciekawe co bedzie dalej?:-D

Agnieszko, biedny Joni,,mam nadzieje,ze to badanie nie bedzie go bolało, ja chyba cos przeoczyłam, a co dokładnie mu jest, nie mogą znaleźć jąderek w mosznie?

reklama
]Agnieszko, biedny Joni,,mam nadzieje,ze to badanie nie bedzie go bolało, ja chyba cos przeoczyłam, a co dokładnie mu jest, nie mogą znaleźć jąderek w mosznie?

Po porodzie byly one ale nie zeszly mu..a teraz sie calkiem gdzies do brzuszka cofnely i bedzie mial operacje...beda mu je sciagac na dol-na swoje miejsce...

Co do tej kasy co piszecie - brak slow...naprawde wam wspolczuje...nie mieszka sie latwo w pl...ja nie moge narzekac bo daniel bardzo dobrze zarabia,ale wiem jak to jest jak kasy nnie ma bo tez sie wychowalam gdzie moi rodzice nie mieli na nic :(
szkoda ze panstwo nie pomaga matkom ktore siedza w domu z dziecmi-przeciez to tez jak praca!! i to 24h/doba!! u nas to troche inaczej wyglada.ja dostaje tzw w pl rodzinne 184 euro na joniego do 18 roku zycia albo az nie skonczy sie uczyc (za 2 dziecko 200 euro a za kazde nastepne 300 sie dostaje)
i ze pracowalam wczesniej dostaje przez 3 lata na niego 300 euro wiec w sumie na joniego wychodzi ok 450 euro miesiecznie...no i dan pracuje juz 15 lat w BMW w monachium i tez bardzo dobrze zarabia.ja niestety teraz nie pracuje ale juz mnie ciagnie do pracy...tutaj znow jest gorzej z przedszkolami!! wyobrazcie sobie ze ja musze ok pol roku MINIMUM wczesniej miejsce mu znalezc!! masakra...

jonathan cos po tej szczepionce marudny i zmeczony...spi caly czas. JEST TO NORMALNE!!??

Ostatnia edycja:
Jeszcze bo mi sie przypomnialo...

Stopi ja nie polecam farb z Loreala bodajze Excellence, niby mialo chwycic a nie chwycilo, tzn. mialam sie zrobic na srednia blondynke a dalej mam niewiadomo jaki kolor na glowie ;-) ale duzo ciemniejszy niz zamierzony

Beatki to wszystkiego najlepszego moje drogie, macie podwojne swieto, jacys solenizanci jeszcze dzisiaj? :-)

Marta gratuluje szefa :-)

Agnieszka biedna Joni :-( a ten Kindergeld to na Bajerach taki wysoki? Bo tutaj jest na pierwsze i drugie dziecko 184 na trzecie 190 a na kazde nastepne 215 z tego co wiem... Czy tam jeszcze jakies doplaty macie? I super ze bedziesz ta kaske przez 3 lata dostawac, mi sie w lipcu niestety konczy...

Moj maly ma dzisiaj strasznie zaropiale oczka. Myslalam ze to z rana tak, ale teraz znowu sie mu tej ropki nazbieralo, przemywam wacikami z rumiankiem znacie jakies sposoby jezszcze? Kurcze jak mu nie przejdzie to jutro sie wybiore do lekarza ale dzisiaj juz go nie ma...

Agnieszka Mari tez po kazdej szczepionce zawsze przesypia prawie caly dzien i marudna wiec chyba to normalne.

annie ja słyszałam, że rumianek może uczulać więc lepiej przegotowaną wodą lub solą fizjologiczną. Do tego woda morska do nosa, mogły mu się zatkać kanaliki łzowe od katarku. Więcej nie pomoge :/

Agnieszka[/B] biedna Joni :-( a ten Kindergeld to na Bajerach taki wysoki? Bo tutaj jest na pierwsze i drugie dziecko 184 na trzecie 190 a na kazde nastepne 215 z tego co wiem... Czy tam jeszcze jakies doplaty macie? I super ze bedziesz ta kaske przez 3 lata dostawac, mi sie w lipcu niestety konczy...

no tu na bayern sa jakies doplaty ale nie wiem co to..wiem ze tu jest wiekszy kindergeld jak w reszcie de i tez nie wiem dlaczego tak jest...a dlaczego tylko do lipca bedziesz dostawac te 300 a nie przez 2-3 lata?? dopytaj sie dokladnie!!
ale i tak te 184 euro to lkepiej jakk w pl !! nie wiem ile-60 zl?

a jaka twoj maz ma steuerklasse?? moj ma 3-to najnizsza(tzn najmniej podatku mu odciagaja) i teraz za to ze mamy syna dostaje jeszcze ok 100 euro miesiecznie do wyplaty wiecej-tzn mnij podatku mu odciagaja...ja mam steuerklasse 5 czyli najmniej kozystna...:( ale jak dan ma dobra prace to by byla glupota na odwrot zrobic.

Agnieszka Mari tez po kazdej szczepionce zawsze przesypia prawie caly dzien i marudna wiec chyba to normalne.

Kurcze przez ta jego operacje jestem tak przewrazliwiona...wiem ze to jest mocno ukrwione miejsce, a jak za duzo krwi straci?? nie chce nawet o tym myslec co by bylo.

Ostatnia edycja:
A kiedy będzie operowany? Znacie już termin? u nas takie zabiegi się wykonuje chyba jak dzieci są starsze. Słyszałam, że koło 2 roku życia...

Aga bedzie dobrze, bede trzymac Kciuki za Joniego, duzy dzielny chlopak z niego wiec da se rade, zobaczysz. a kiedy ta operacja?

Ewa dzieki, bede uwazac. Do noska tez psikam, bo boje sie ze mi zeby mu nie przeszlo na uszy, ciekawe czy to mozliwei ze to przez ostatni katar jest?

Agnieszka bo tutaj wyplacaja przez 12 miesiecy 300 Euro, chyba ze ktos pracowal, to wtedy chyba 80% ostatniej wyplaty . A ty masz tak dlugo ze wzgledu na to ze pracowalas wczesniej? Moj tez ma 3, a ja to ten pasozyt ;-)

reklama
A kiedy będzie operowany? Znacie już termin? u nas takie zabiegi się wykonuje chyba jak dzieci są starsze. Słyszałam, że koło 2 roku życia...

Dzisiaj bylismy u lekarza i on powiedzialk ze im wczesniej tym lepiej...i poprzedni lekarz(ten jest nowy po przeprowadzce) tez mowil ze do 1 roku zycia lepiej zrobic...to nie wiem...co kraj to obyczaj :-D;-)
Termin poznamy w przyszly poniedzialek bo mamy termin do dzieciecego urologa.(wlansie na to badanie ta kamerka w dupci).wtedy sie dowiemy co i jak...ponoc teraz te jajeczka maja tam wysoko za wysoka temperature i jak tego nie zrobimy to moze byc nieplodny w przyszlosci...:-( a tego bym nie chciala.pewnie by mnie bardzo potem obwinial ze to przeze mnie.

a annie zwracam honor ;-) masz racje z tym kindergeld :tak::tak::tak:
1. und 2. Kind: 184 Euro/Monat
3. Kind: 190 Euro/Monat
4. Kind und weitere Kinder: 215 Euro/Monat

tak wyczytalam.-jakies stare info mialam...ale pocieszaj sie ze w 2013 znow maja o 20 euro podniesc :-D:-D:-D

Ale jesli chodzi
Landeserziehungsgeld to wiem wlasnie ze na Bayern wyplacaja dluzej. I ja tak samo jak ty ten pasozyt :D z ta steuerklassa :D
A to co piszesz to chyba jest 67%wyplaty ale nie wiem dokladnie i to sie nazywa ELTERNGELD i to sie dostaje jak pracowalas a teraz chcesz z dzidzia w domu siedziec ...ja tego nie mam bo mialam tylko gewerbe zalozona...a to dostaniesz tylko jak przez panstwo jestes zatrudniona. tak anm w biurze tlumaczyli.

Agnieszka biedna Joni :-(

Moj Joni to chlopczyk :-D:-D:-D;-);-);-)

Ostatnia edycja:
Do góry