reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Agniesiu Alanek miał problemy z nereczkami i ma nieduże poszeżenia w nich od pół roku nic sie mu nie dzieje i bedzie miał robiona cystografie by zakonczyc ten temat i wizyty kontrolne u urologa,wkładaja rureczke w siusiaka,doktorka pocieszała ze to nie boli tylko jest to nieprzyjemne,ale samo to ze musimy isc na dzien do szpitala juz mnie stresuje,nio ale mam nadzieje ze badanie wyjdzie dobrze.
Oj cos pusciutko sie zrobiło pewnie mężowie wrócili i obsypali kwiatami swoje żonki.

JEJ !! kochana !! to trzymam kciuki za maluszka no i za ciebie zeby cie tak nerwy nie zrzeraly...same problemy z dzidziami...az szkoda babelkow naszych...

reklama
Moj małżonek dopiero za 20 minut kończy szkolenie w Katowicach, a dzieciaki już padają... właśnie wcinają kolację. Chyba dziś wykąpię ich sama bo nie doczekają się na tatusia...

Miłej kąpieli i kolorowych snów wszystkim dzieciaczkom!

----------------
No i dzieci w łózkach. Adamo coś tam jeszcze sobie śpiewa. Mam nadzieję, że dzis nie będzie powtórki z wczoraj. Dałam mu czopka na noc, w dzień dałam nurofen, bo obiadku nei chciał jeść. Zasłaniał buzie ręką i w ryk. Dałam nurofen i za 10 minut już obiadek wsunął - był też już troszke chłodniejszy niż zwykle.
Mężulo dzwonił o 19, że juz wraca, tylko jeszcze pieczywko zakupi na kolacyjkę.

A tu dziś od południa jakoś spokojnie. Dziewczyny wybyły z pociechami na spacery i już nie wróciły, tak je wiosna wciągnęła.

Ostatnia edycja:
hej jestesmy juz w domu, wyszlismy na zadanie dzis, mielismy i tak wychodzic ale nie mielismy jeszcze wynikow z sanapiedu, chodz bezwzgledu na wynik i tak mielismy isc do domu, a dzis jedno dziecko w naszym pokoju po prostu niemalze zwymiorowalo , na kacpra tzn wszystko to co od ziemi poszlo na mnie i kacpra ja go dluzej nie chcialam juz narazac,wiec... teraz juz kurujemy sie wdomu, kacper biegunek juz nie ma jest ok ! i tak ma juz byc ;] modle sie po prostu o to. Jak on bedzie w tym miesiacu chory to0 ja po prostu padne..
nawet nie ide jutrro do przychodni tylko zadzwonie zeby do nas przyszli,
I TERAZ BEDE MALEGO HARTOWAC, ale boje sie o jego zdrowie, caly czas sie teraz bede bala czy czegos znow nie zlapie, juz teraz po szpitalu wszzystko sie pierze, ubrania zabawki itp...

ADDDAAA super ze juz w domciu jestescie i ze maluszek juz sie dobrze czuje ...:) bedziesz z nami czesciej na bb :)

Dziewczyny a nie orientujecie sie czy w polsce mozna robic zebolki (plomby zakladac) pod narkoza...bo dan chce wymienic ale nie chce ''na zywo''.on boi sie panicznie dentysty ale pod narkoza i zrobic wszystkie naraz to czemu nie...wiecie cos na ten temat??

Ado i Kacperku witamy w domku!

Agnieszka ja na temat dentysty Ci nei pomogę. Nie orientuje się wogóle w tych sprawach.

Czesc laski
W koncu mam czas do was zagladnac..heh..
Ewciu dziekuje, ze o mnie pamietalas :happy2:

W skrocie weekend wygladal tak:
sobota- kupilam wozek, sprzatanie. Przyjechal P i powiedziala, ze idziemy na impreze (problemu nie bylo bo i tak mielismy jechac do znajomych i moja mama miala sie zajac malym). Tylko nie wie jeszcze o ktorej..:confused: 5 min. przed kapiela malego mowi mi ze za 30 min. musimy wyjsc ..no i juz sie wkurzylam..bo gdzie tu obrobic malego i jeszcze siebie:wściekła/y:

Na imprezie tak sie nachlal, ze wygarnal mi jaka to ja jestem niedobra, zla itd.. (czyli impreza do d...)

Niedziala- nocowalismy w domu P. Przyjechalismy do domu ok 13.. on reszte dnia spal, a ja musialam zajac sie malym (norma)

Poniedzialek- wstalam o 6.30 i siup po 7 do Gdanska glownego do urzedu pracy o przeniesienie zasilku...no i siedzialam tam do 14.. w tym czasie 5 tel. kiedy bede itd.. bo on chce jechac do siebie do domu, ale po nic konkretnego..:confused: wiec nie wiem po co mnie ponagl, bo przeciez to odemnie nie zalezalo..

A nocki Jezu juz nie moge sie doczekac, az sie w koncu zaaklimatyzuje bo jeszcze troche to kopne w kalendarz dzisiaj spalam moze z 3 h... maly obudzil sie o 23.30 napil sie herbatki i dalej baiwc sie do 3 w nocy!!! Normalnie oczy to mis ie same zamykaja.. a P nocuje u siebie!! Boze kiedy ten moj chlop zrozumie, ze nietylko ja jestem od wstawania, przewijania i karmienia..

Dobra wyrzucilam swoje zale hehe

Aduś, superancko ze już w domciu jesteście!!!! Teraz już musi być wszytsko dobrze!!! Dzielni jesteści:-):-):-)

Agnieszko, hmmm z tego co wiem, to pod narkozą można wyrywać jak ktoś się uprze, ale teraz naprawdę dają takie świetne znieczulenia ze nic a nic nie boli, mówię to ja ktroa panicznie boi sie dentysty, a ostatnio jak byłam to wklasnie nic nie bolało

Weroniko, no ja tez juz sie martwiłam, na farmie Cię nie było tu Cie nie było, ale sie wreszcie pojawiłas:-):-):-):-) Robercik powoli sie przyzwyczai zobaczysz, no a Twojemu m. to kopniak by sie przydał :wściekła/y:i to porządny za to ze tak sie zachowuje, wiesz on pewnie sie martwi jak to bedzie i w ogóle, ale to nie jest i nie moze byc wytłumaczeniem,zeby tak sie zachowywac i tak Ciebie traktowac. Musicie szczerze porozmawiac .

ja oglądam M jak miłość, hehe i za chwile Filipka ide lulac:tak:
A co tam u innych Mamus?
Tralalala? Justysia? Domi? Vioreczka?i reszta?

Madziu wiem, nawet nie wiesz jaka mam ochote go wlanac i patrzec czy rowno puchnie hehe

A co do rozmow to byla juz nie jedna..wlasnie rozmawialam z moja mama..powiedziala, ze P mila caly dzien pysk w kompie a ona sie zajmowala malym (a dzwonil pewnie dlatego, zeby miec go jaknajszyciej z glowy). Nakarmila go, bawila sie z nim a on sie naniego wkurzyl, wsadzil go do fotelika i wlaczyl tv i go zostawila ...

On plakal az moja mam nie wrocila, ze sklepu..:baffled::confused:
A NAJLEPSZE JEST TO ZE ON MNIE NAMAWIAL NA DZIECKO..ZE TAK BARDZO CHCE

Witam ponownie!!
Moje najmłodsze dziecko niedawno usnęło ,a Karolek jeszcze patrzy i spać nie chce .Dzisiaj ma chyba uczulenie na wodę
bo oznajmił mi ,że się nie myje:baffled:.
Zapomniałam WAM przekazać ,że macie POZDROWIENIA OD GADZINKI!!
-bo znowu w szafie mnie jeszcze zamknie jak nie przekaże:-p:szok:.

Melaszku to wyobraź sobie ,że w środe skacze obok siebie .
A strój mam prawie nowy z 4 razy może ubrany ,kupiłam w tamtym roku i dałam 80zł:szok:,ale mi sie tak podobał ,a jechalismy na basen i nie miałam ,a ,że była zima to w sklepach tródno z takim towarem.
Tylko muszę coś znim zrobić ,ciągnie w dół gdzie robi sie taki dekolt i nitką musze z 5cm załapać ,żeby tak nie było.

A mi dziś listonoszka buty przynisła wkońcu i spódnice :-).

Niutka i jak tam przelew był!!:confused:

Vercik no to masz sie z facetem!
Ja nie nażekam Tomek umie sie zajac nimi lepiej odemnie.No tylko z ubieraniem JUla nie ma wprawy,ale tak jest GIT!!
PRAWIE IDEAŁ(tylko żeby odrazu robił co ja mówie , a nie po 5 min. bo mu sie nie śpieszy:wściekła/y:)To mnie irytuje i zazwyczaj ja to robie bo nie lubie czekać!!:baffled::dry:

reklama
Witam się z samego rana we wtorek :-)
nie miałam czasu wczoraj do was zajrzeć i w sumie to nie wiem co naskrobałyście:sorry2::sorry2::sorry2:
ale zdążyłam doczytać, ze ada i kacperek wrócili już do domu - to super, gdzie jak gdzie ale wiadomo, ze w domu najlepiej:tak::tak::tak:
życzę miłego dnia, jeżeli dzisiaj albo wczoraj ktoś miał miniurodzinki albo nawet imieninki to składam serdeczne życzonka od ciotki z bb
zaraz muszę małą obudzić, bo za chwilkę będzie już babcia a ja do pracy za 20min wychodzę
no w sumie to już budzić jej nie muszę bo słyszę jak sama do siebie zaczęła gadolić:-p:-p:-p:-p:-p
odezwę się po pracy

Do góry