reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

cześc matki wariatki!!!
U nas noc minęła o wiele wiele wiele lepiej. Krowie mleko z kasza manną odniosło sukces :tak: Spanko od 20 do 3 (gadanie do 4 ) i dalej spanko do 7. Bez płaczu, jęku i domagania się jedzenia. Zero bóli brzuszka, biegunek, wysypek etc. Zobaczymy czy coś sie rozwinie oby nie!!! W końcu wyspana jestem :tak:
Ja sama się wychowałam na krowim mleku. Dostałam je w 3 miesiącu. Z opowieści mamy wiem że od wszystkich innych mlek dla dzieci (jakies tam niebieskie, bebika etc) dostawałam kolek, ulewałam itd. Za rada jakiejś kuchary (którą serdecznie pzodrawiam - może nas czyta :-D:-D:-D:-D:-D:-D) dała mi zwykłe mleko i zero problemów :confused: Tak to jest że jedno dziecko toleruje najzwyklejsze rzeczy a inne nie... Kacper od poczatku wolał zwykłe normalne jedzenie od słoiczkowych, tak więc i mleko musi być normalne :-D Na poczatku sie bałam jak zareaguje ale wszystko wskazuje na to że to był strzał w 10. Szkoda że tak późno :confused:

Alusia jak będe coś widziała o jakimś mieszkaniu to zaraz dam znać :tak:

BeataZ do skóry polecam zwykłe szare mydło. My czyściliśmy nim skóre w naszej świętej pamięci Beemce. Odkupilismy ją od znajomego no i skóra była w tragicznym stanie. Żółto-bordowego koloru nie było widać. Duzo sie nie namęczylismy a efekt bardzo fajny :tak:

Ach jak dobrze że wiosna coraz bliżej.. Ja depresji nie mam tylko nerwice :-:)baffled::confused: I przez nią mam bóle w klatce piersiowej... No ale :-p Trzeba iśc do przodu. Aby było tylko lepiej :tak:

Zdrówka dla kochanych solenizantów, tych małych i tych dużych !!!!!

niuta3 spełnienia marzeń!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ps. flaszke stawiaj..

reklama
beacia Julka to duza i silna dziewczynka, jak sama potrafi sie podniesc to juz sie jej napewno nic nie stanie :tak: A to mamama musi byc przeslodkie :tak:

Jak czytam ile wasze dzieciaczki spia to we mnie fala zazdrosci zbiera :-):zawstydzona/y:A ile spia wasze pociechy w dzien? Czy mi sie tylko taki specjalny egzemplarz dziecka trafil? Chodzi spac 23-24 wstaje 6:30-7:30, pobudka na cyca o 2 i o 6. W dzien spi lacznie 1,5-2 godziny podzielone na 2-3 drzemki. To chyba nie za duzo? Czy powinnam go budzic zeby wiecej spal w nocy? Bo ja czasem to juz padam na pyszczek.

:szok::szok::szok::szok:cholerka,dziewczyny a ja dalej nie mam @!!:szok::szok::szok::szok::szok: juz ponad miesiac!! ostatnia byla 7.stycznia!!!!

moze zrobic test jeszcze jeden?? ale to chyba jutro rano bo dzisiaj bylam juz jakies 3 razy siusiu to chyba juz nic nie da jak zrobie teraz...kupilam sobie w pl zapas testow :-D:-D:-D:-D

beaciaChodzi spac 23-24 wstaje 6:30-7:30, pobudka na cyca o 2 i o 6. W dzien spi lacznie 1,5-2 godziny podzielone na 2-3 drzemki. To chyba nie za duzo? Czy powinnam go budzic zeby wiecej spal w nocy? Bo ja czasem to juz padam na pyszczek.

no to zeczywiscie nie zazdroszcze...moj idzie spac ok 20-20:30 i spi do ok 7 na mleczko-w nocy nie wstaje...a w dzien spi 2 razy po jakies 1,5 godz:szok::szok:

ale karzde dzieciatko jest inne...moze twoje nie potrzebuje tyle snu.a moj mnie wlasnie martwi w druga strone-za duzo spi wedlug mnie...

agnieszka no wlasnie on nie potrzebuje ale ja tak :D Trafilo mi sie takie temperamentne dziecko tylko nie wiem po kim on to ma... Ide sobie kawke machnac dla odmiany, jakas chetna? Trzeba sie dopiescic :D

Aga rób jutro test :-p Kto wie.. Może póki co maleństwo nie chce się ujawnić :-D Ile masz jeszcze tych testów?
Kacper w noc spał tragicznie. Pobudki co chwilę, dzisiaj tylko jedna pobudka :tak: Za to w dzień ma 2-3 drzemki. Zalezy.. jedna o 10, druga ok 14. Czasem padnie o 17.. śpi tak po pól godziny czasem godzinke.

reklama
czesc babeczki...

Widze,ze o wlosach pisalyscie.. Mi tak strasznie wypadaja po poordzie ,ze szok!! Kucyk moj mizerny.... Farbuje je raz na pol roku,zeby wlasnie nie obciazac... ale po porodzie i caly stres zwiazany z przejsciami Leny osiwialam!! Szok ile mi sie siwych wlosow porobilo.. No coz z brunetki bedzie trzeba farbowac na blond, zeby siwe sie tak mocnow oczy nie rzucaly :-) :-) :-)

Kolezanka mi powiedziala,ze slyszala taka teorie - ponoc wlosy po ciazy wypada znacznie wiecej wlosow, bo w ciazy naturalny proces wypadania wlosow zostaje zahamowany... I teraz po ciazy musi wszytsko dojsc do rownowagi... Nie wiem na ile w tym prawdy, ale moje mizerne wlosy mnie dobijaja..

Do góry