reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Witajcie,
Nie wiem co powiedziec Alusia, bo juz myslałam,że wszytsko tak fajnie się ułożyło między Wami, ale ja na Twoim miejscu tez bym chyba go spakowała, i powiedziała,ze zaszadzisz mu takie alimenty ze sie nie otrzasnie. NO bo jak tak mozna, a jak mozesz to zrób print screena, tego co znalazłas na fotce, bo takie rzeczy sa brane pod uwage przy rozprawach rozwodowych( moja kolezanka takie cos wykorzystała) Choc ja cały czas mam nadzieje,ze to jakas pomyłka,
Alusiu, jestesmy z Toba, pamietaj ze dzieci nie sa nieczmu winne, zyujesz dla nich, one dla CIebie

Przyłączam sie do kawki :-) ;-)

Alusia n ja tez nie moge sie dogadac ze swoim ojcem, ale jak zobaczyl malego to wszystkie zlosci przeszly..moze u ciebie tez tak bedzie...a jezeli chodzi o wypieranie sie moze zrob print screena i wklei do painta, zgraj na pendrive'a i bedziesz miala dowod..
A aniolku raczej sie do kolezanki nie mowi...

Ja sie tez przylaczam, tylko musze isc sobie zrobic...

czesc mamuski
tak mi przykro. ja to chyba takiego dziada bym wyrzucila z domu, jak chce sie bawic to niech szaleje, poźniej i tak otrzeźwieje i wróci bo mu dobrze z Tobą jest a wtedy to Ty bedziesz warunki dyktowac. moze jeszcze nie dorosl.
jak jestes jego zona to pewnie bedzie musial placic alimenty dla Ciebie i dzieci a moze jak macie male dochody to z mopsu cos dostaniesz. wiem ze moja kumpela nawet na mieszkanie dostawala.ale dokladnie nie znam szczegolow na temat zapomogi.

Ale on znowu się wyprze wszystkiego albo powie czy on nie może mieć koleżanek ?:no::no:
Z jego rodzicami ? Co mam im powiedziec? Gdzie mam się wyprowadzić jeśli z moim ojcem nie potrafie się dogadać ... :no:
Co ja zrobie za 900zl miesiecznie... mieszkanie oplaty dziecko jak ? ;(

ALLA na dziecko alimenty najmniejższe zdajsie sa 400zł plus zasiłek jako matka samotna,to razem grubo ponad tysiac.

Twoi rodzice napewno pomoga.
A krzyczec to ty masz prawo na niego ,chcesz wiedziec bo to jest równierz TWOJE zycie i zycie dzieci i nie masz zamiaru zyc w zakłamniu.
postaw sprawe twardo bo ile bedzieciezyc w zakłamaniu??...
TAK SIE NIE DA.....
Jak nie imie uszanowac to niech spierda.....!!!!
Takich to po schodach bym sposciła i nie ma czego załowac ,jedynie zmarnowanego czasu bo napewno nie jego.

sory ze tak pisze ale mam malego na rekach.

Przypomniałao mi sie , ze ktos pytał o nk. Mnie sie ładuje i ładuje, a czasem sie wyłącza stronka:wściekła/y:
Dlatego prosiłam Was, zebyście wklejały swoje zdjęca czasami. Dobrze jest zobaczyć kogos, z kim sie codziennie rozmawia, no nie? A do tego super usłyszeć głos - Gustlicka, Beatki26 i Daisy juz słyszalam:-) na filmikach.

Willsonka gratuluje męza!:tak:

Jesli chodzi o katarek, to ja uzywam tego , co Daisy:tak:
  • najpierw sterimar
  • potem na brzuszek na 5 -10 minut
  • potem odciagnąć frida to, co nie wyszło samo
  • posmarowac maścia majerankową
  • zakropic nasivin (2 razy dziennie)
  • na grzejnik mokry recznik
  • na pieluszke kropelki olbas i połozyć w łóżeczku
  • wietrzyc pokoik przed snem
  • i mozna nawilżać powietrze domowym sposobem- czajnik elektryczny postawic w pokoiku i odkryc pokrywke
Akcje ze sterimarem, kładzeniem i odciaganiem robiłam naprawde często w ciagu dnia i za kazdym razem smarowałam maścią majerankową pod noskiem. Na noc smarowałam maścią majerankową klatkę piersiowa i plecki a do noska nasivin.

Adddaaa gratuluje przespanej nocki:tak:Masz grzecznego facecika.

Justysia ja mam kiełbasę- chcesz? I dzieki za trzymanie kciukasów. Pszczółka spi teraz.

Stopi i Willsonka - mozecie mi napisac ile ważą i mierzą Wasze dziewczynki i ile jedzą? Bardzo, bardzo proszę!!!!

dzeki za info odnośnie kataru. Co do wagi to ostatnio jak ważyłam ją 2 tyg temu to schudła i ważyła 6100. Chora była i jesc nie chciała. Ile mierzy-nie wiem bo u mnie w przychodni nie mierzą, ale idealne są dla niej ubranka 74. Ile je...hihi też różnie. Ale mało.
o 7.30 kaszka 150 ml bananowa nestle
10.30 100 ml bebilonu
13.00 20 ml zupki raz z żółtkiem a raz z mięskiem
16.00 kaszka 100 ml lub 100ml bebilonu
18,00 120-140 ml bebilonu
a potem cyc az do 7.30 na żądanie

Uspokoilam się bo musze dla Ewelinki... Gadam z tą laską i jeszcze się nie spotkali ale chce żeby się z nim umowila na piątek to wtedy go zlapie na gorącym uczynku :no::no: wtedy wyrzuce go z domu ... dzisiaj powiem jego tacie o tym i gadalam z moja mama ... tak więc chyba będe samotną matka z dwojką dzieciakow ... ale dam rade !! tylko nie zostawiajcie mnie teraz bo zwariujej

ALA MY CIE NIE ZOSTAWIMY!!!
DASZ RADE !!!

My idziemy na spaceer! Zwarjuje zaraz z tym KAROLKIEM,wymyśla jak zwykle,ehhhhhh.

A co mama mówiła??

reklama
Alusia, dasz radę na pewno. :tak::tak::tak:
My zawsze będziemy z Wami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja mam kolezanke, która samotnie wychowuje dwie córeczki, jedna ma 6 druga 2 latka , maz jej nie zdradzał, ale bił ja i znecał sie nad starsza córka, bo druga była jeszcze w brzuchu, np. jak mala sie posikałą, to ja rozbieral do naga i kazal jej wchodzic do lodowatej wody za kare, normalnie psychopata jak dla mnie. Dostali rozwód z orzeczeniem o jego winie, on placiu duzo alimentów, bo chyba 3/5 jego wypłaty moga mu zabrac i daje rade, a teraz ona sie zakochala w jakims rozwodniku i sa szczesliwi. Ja wierze ze Tobie tez się uda:-)
Pisz do nas, zawsze troszke Ci ulzy jak sie wygadasz

Do góry