reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Kurcze , ale mi dzisiaj Maks daje popalić , cały czas krzyczy, wrzeszczy, płacze:wściekła/y:
Sama nie wiem jak mu pomóc , teraz zasnął w wózku, zobaczymy jak długo!

Maylaszku reszta dziewczynek pewnie jeszcze Walentynki świętuje :-D
Na zajady również radzę witaminka B doustnie i maśćz witaminą A zewnętrznie :tak:

Niuta3 trzymaj się dzielnie... jak sie wyśpi to na pewno obudzi sie w lepszym nastroju :tak:

iza:) zaraz będzie lanie :-p jak, jakaś forumowiczka sie obija i nie odzywa się zbyt długo, to musi się później liczyc z tym, że tutaj czeka wcale nie małe stadko uzależnionych od BB szalonych mamusiek gotowych na wszytsko :-D

Beata26 teraz ty powinnas wkręcić swojego mężulka! jak tylko byś chciała jakieś pomysły na wkręta to pisz! wiesz że nasze lipcowe mamuśki mają pełno pomysłów!

A ja właśnie wypełniam jakieś wnioski do konkursu finansowanego z UE. Ciekawe czy się uda! trzymajcie kciuczki laseczki!!

Wariatki wariastki wariatki wariatki wariatki normalnie szalone wariatki :-D Cześc!!
Maylah zgłąszam się do odpowiedzi, nie rozumie tylko dlaczego wymieniłaś mnie w liczbie mnogiej, przecież aż taka gruba nie jestem żeby za dwie osoby mnie brać :-D
Walentynki i rocznica minęły.. Szczerze powiem że inaczej ten dzień sobie wyobraziłam. Najpierw rano miałąm focha na męża, później zrobiłąm mu łaskę i wybaczyłam ( ŁASKĘ NIE LASKĘ!!! Zboczone :confused2:) Popołudniu przyszli teście i moi rodzice, posiedzieli do wieczora, mały wyjątkowo kąpany był o 20. Ale i tak obudził się o 4 na mleko. Za to pospał do 6:30 a nie 6 :rofl2: Zawsze to pół godziny do przodu. Małżon poszedł teraz z małym na spacer a ja... objadam się tortem któy moi rodzice przyniesli :zawstydzona/y: Znowu kg przybędą.... Jak mały poszedł spać to wskoczylismy z mężem do wanny.. (fajna taka kąpiel co nie Beatko? Szkoda tylko że mamy małą wanne :confused2:) obejrzelismy Eurowizje i poszlismy spać :zawstydzona/y: Szczerze wam powiem że nie podoba mi się ta piosenka ktora wybrano... Zycyzłąm wygranej Węgrowskiej... Ale to moze dlatego że jest z mojej mieściny :-D Ale jej głos tez mi sie podoba ;-)
W ogole martwi mnie jedna sprawa.. Kiedys wam mówiłam że chrzesnica meza ma gronkowca.. dzisiaj okaze sie tez czy ma pneumokoki... Mała jest o rok starsza od Kacpra (tez z lipca) czesto choruje, wymiotuje, ma biegunki... Ma duzą stycznosc z Kacprem. I jak okaze sie ze ma pneumokoki to chyba sie pochlastam.. Bo wtedy (tak mi powiedziano) bede musiala malego zaszczepic. A to koszta na ktore mnie nie stac :-( Orientuje sie ktoras z was w tym temacie? Dziecko moze sie zarazic pneumokokami ? Czy bede musiala jakos Kacpra odizolowac? Nie wiem co robic co myslec, dzisiaj sie okaze czy mała ma te pneumokoki czy nie> jak tak to lece z Kacprem do pediatry zeby malemu badania zrobic i pediatre w tym temacie przemagluje :-(

Wariatki wariastki wariatki wariatki wariatki normalnie szalone wariatki :-D Cześc!!
Maylah zgłąszam się do odpowiedzi, nie rozumie tylko dlaczego wymieniłaś mnie w liczbie mnogiej, przecież aż taka gruba nie jestem żeby za dwie osoby mnie brać :-D
Walentynki i rocznica minęły.. Szczerze powiem że inaczej ten dzień sobie wyobraziłam. Najpierw rano miałąm focha na męża, później zrobiłąm mu łaskę i wybaczyłam ( ŁASKĘ NIE LASKĘ!!! Zboczone :confused2:) Popołudniu przyszli teście i moi rodzice, posiedzieli do wieczora, mały wyjątkowo kąpany był o 20. Ale i tak obudził się o 4 na mleko. Za to pospał do 6:30 a nie 6 :rofl2: Zawsze to pół godziny do przodu. Małżon poszedł teraz z małym na spacer a ja... objadam się tortem któy moi rodzice przyniesli :zawstydzona/y: Znowu kg przybędą.... Jak mały poszedł spać to wskoczylismy z mężem do wanny.. (fajna taka kąpiel co nie Beatko? Szkoda tylko że mamy małą wanne :confused2:) obejrzelismy Eurowizje i poszlismy spać :zawstydzona/y: Szczerze wam powiem że nie podoba mi się ta piosenka ktora wybrano... Zycyzłąm wygranej Węgrowskiej... Ale to moze dlatego że jest z mojej mieściny :-D Ale jej głos tez mi sie podoba ;-)
W ogole martwi mnie jedna sprawa.. Kiedys wam mówiłam że chrzesnica meza ma gronkowca.. dzisiaj okaze sie tez czy ma pneumokoki... Mała jest o rok starsza od Kacpra (tez z lipca) czesto choruje, wymiotuje, ma biegunki... Ma duzą stycznosc z Kacprem. I jak okaze sie ze ma pneumokoki to chyba sie pochlastam.. Bo wtedy (tak mi powiedziano) bede musiala malego zaszczepic. A to koszta na ktore mnie nie stac :-( Orientuje sie ktoras z was w tym temacie? Dziecko moze sie zarazic pneumokokami ? Czy bede musiala jakos Kacpra odizolowac? Nie wiem co robic co myslec, dzisiaj sie okaze czy mała ma te pneumokoki czy nie> jak tak to lece z Kacprem do pediatry zeby malemu badania zrobic i pediatre w tym temacie przemagluje :-(
Mysle ze najlepiej bedzie jak pojdziesz do lekarza i sie go zapytasz. Ja bylam w Pl to sie pytalam pediatry i powiedzial, ze szczepia dzieci tylko te ktore sa w grupie podwyzszonego ryzyka (2-6 miesiac sa to 3 dawki a tak jesli rodzice chca to powyzej 1 roku zycia w jednej dawce)

reklama
wItam.
Zaraz mnie chyba szlak trafi Kacper dzis takmarudzi,ze brak slow ja nie mam czasu nawet zeby sie ubrac, a fasolke po bretonsku moj M sobie zazyczyl,
dalam malemu teraz nawet moja torebke, co wczoraj od niego dostalam normalnie mam ja gdzies byle by miec chwilke spokoju......:wściekła/y:

sprawdzalam malemy temp. ma 38 w pupce.W ogole caly czas jest na diecie.. moze tylko mleczko i to nie te ktore zawsze pije tylko takie antybiegunkowe wiec pewnie sie nie najada, co 2h chce jesc ale nie zje wiecej niz 100ml..a przetrzymac sie go nie da, dzis sproboje mu dac n.p kaszke zobaczymy jak zareaguje.
Co do wczorajszego dnia.. my bylismy wszedzie po trochu tzn, najpierw u tesciow zawiesc kacpra.Potem na chwille w silesi bo tam mialy byc fajne promocje i byly ale tyle ludu,ze zaraz z tamtad sie ewakualiśmy, potem spacerek w centrum katowic, potem jakas knajpa.. wrocilismy po malego ok 20 maly tak wył, widac,ze taki byl wyteskniony, zmeczony, wrocilismy do domu wykapalam go, pobawilam,zeby uspokojic go jako tako, o 21 spal chyba o 3 mial jedna pobudke na mleko a o 6 byl juz na nogach, a ja razem z nim:-( i tak miałczał...

sorry dziewczyny ze tak leje wodę ale pisze tego posta chyba z dobre 40min.
ide sie ubrac i wstawic fasolke.bede potem muaaa;-*

Patra- co do pnemokow, hmm ja mam zamiar szczepic dopiero jak kacper bedzie mial isc do przedszkola,
http://www.pneumokoki.pl/
http://www.obejmijmnieszczepieniem.pl/pneumokoki.aspx?gclid=CN6S5Nqe9J8CFcJd4wodpToNYA
tu masz troche wiecej info.

Ostatnia edycja:
Do góry