reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Mam pytanie z innej bajki. Bo na Sylwestra wybieramy się w góry, a słyszałam od znajomej że jej lekarz w 1 trymestrze zabronił wyjeżdżać gdziekolwiek bo to zmiana ciśnienia. A co ze mną? Moja gin nic nie wspominała a ja nie pytałam i troche sie martwie. Inna sprawa to czy moge jeździć (dopiero sie ucze) na nartach?:szok: ehh duzo tych pytań
Z tego co wiem to wyjazd nie przeszkadza ale ta jazda na nartach to nie wskazana ja choc nie jezdze na natach ale panietam jak moja bratowa byla w ciazy to lekarz jej zabronil
Pozdrawiam i zycze milego pobytu w gorach

reklama
Witam dziewczyny :-) ja rowniez spodziewam sie mojego malenstwa jakos na poczatku lipca :-D brzusio rosnie... szczegolnie po swiatecznym obrzarstwie ktore swoja droga bylo wielkie!!!!! pozdrawiam wszystkie przyszle mamuski ;-)

Ostatnia edycja:
tasior53 super bobasek jaki juz duzy :-)
żonek co do gor i wyjazdow to powietrze gorskie jest nawet wskazane natomiast jazda na nartach itp sporty co powoduja upadki sa raczej nie wskazane bo dzidzius jest malutki i łozysko slabe a nikt by nie chcial lezec w szpitalu do konca ciazy:no:,lepiej sobie odpusc sporty zimowe a spacerowac tylko tez nie duzo, moj gin mowil ze kolo godzinki dziennie to tak bezpiecznie, udanego wypoczynku zycze:tak:
Jusia85 na kiedy masz termin?

czesc jestem tu nowa mam termin na 19 lipiec choc polozna po obliczeniu mowi na 04 lipiec. Mam torbiela na lewym jajniku izachodze w glowe bo lekarz mi powiedzial ze jak sie nie wchlonie do 16 tyg to czeka mnie usuniecie:-( boje sie strasznie na poczatku bralam luteine teraz przez 10 dni bralam duphaston(jakos tak sie pisze), to jest moja pierwsza dzidzia i chce zeby byla zdrowa

Witam Wszystkie nowe mamusie naszego lipcowego forum!:-)

Żonek mnie też się wydaje, że powinnaś zrezygnować z jazdy na nartach, zwłaszcza że jesteś w fazie początkującej (ciąży i jazdy na nartach;-)). Góry ogólnie bardzo dobrze wpływają na samopoczucie ale uważaj na siebie i nie forsuj organizmu. :happy:

Kicia 1 nie wbijaj sobie nic ciężkiego do głowy z powodu torbiela na jajniku. Ja przechodziłam to samo w pierwszej ciąży. Teraz cały czas jestem co prawda na duphastonie ale wszystko jest dobrze.:tak:

Decyzja podjęta w góry jedziemy, ale narty muszą poczekać:tak: Naczytałam się mnóstwo o różnicy ciśnień i troche się boję ale w końcu jade tam odpocząć więc nie powinno być problemu. Nastawiłyście mnie pozytywnie:-)

witaj robaczku. pewnie ze Cie przyjmiemy na nasz watek. :tak:
widze, ze nie tylko ja dzis poswiatecznie leniu****e. pustki tu straszne...
mam nadzieje ze swieta były dla Was równiez udane jak u mnie.
pozdrawiam

Witam bardzo cieplutko :-)
Jestem Ania i spodziewam się podobnie jak Wy lipcowego dzidziusia, już drugiego zresztą. Termin mam na okolice 17-go lipca (wg pierwszego USG bo data OM jest wątpliwa) ale mam w głowie pewien pamiętny wieczór kiedy to mogło dojść do ów owocnego uniesienia :) Jestem mamą 2,5 letniego Tymka. Będzie mi bardzo miło z Wami oczekiwać narodzin dzidzi jeśli zgodzicie się przyjąć mnie do grona :happy:

reklama
dziewczyny weszłam na kalendarz ciąży wg BabyBoom i nie zgadza się on z tym co wychodzi mi wg suwaczka. Wpisując datę z OM (przypuszczalną) wychodzi mi że mam ciążę o tydzień starszą niż wylicza mi to praktycznie każdy inny kalkulator ciążowy. Wiecie o co kaman?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry