reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Wyście poszalały, jak męża kocham!!! Tyle postów??? :-D Ale tak właśniej jest fajnie:tak:Wiec piszczie, Mamuśki ile wlezie. Szkoda tylko, ze kompletnie nie pamietam co komu odpisac. Chyba wróce do swojego sposobu z zapisywaniem na karteczce.

Z tego, co zapamietałam...

Mnie tez sie marzy własny interesik- najlepiej przedszkole, ale to całkiem odpada w miasteczku, w którym obecnie mieszkam.:-(Marzy mi sie tez taki sklepik z kawa i herbata i przyprawami i słodkosciami (np sliwki w czekoladzie na wage i takie tam pysznosci) + mała kawiarnia- kika stolików, muzyczka i fajna atmosfera.
Albo.......sklepik z recznie robionymi rzeczami-kartkami, pamietnikami, aniołkami z masy solnej itd.

Alusia przy nastepnej próbie robienia paczków zrób tak:
wytnij wiekszym kubkiem 2 krazki. Na jeden połóz powidła, przykryj drugim i troche mniejszym kubkiem wytnij z tych sklejonych krazków paczka:-) Na pewno sie nie rozkleja!

Hmmmm....i chyba to tyle pamietam...no cóz...wybaczcie.

A! Jeszcze witam nowe Mamusie!

A swoja droga cekawe ile jeszcze osób regularnie nas podczytuje zamiast sie ujawnic!:wściekła/y::-)

reklama
Aniu tak właśnie robiłam i mimo to się rozkleiły ... Ale mąż wrócił o 2 z pracy ;-) wstałam siku i mi powiedział że pączki są naprawde bardzo dobre i napewno następnym razem wyjdą takie jak powinny :-D
Dzisiaj zaleje je białą czekoladą posypie mleczną i będą ciasteczkowe pączki :-D

No właśnie ... Dziewczyny które nas podczytują ujawnijcie się :-D

Aniu a jak Twój traktor? :-D Naprawił się ? :-D

Dziewczyny nie mam gipsu :-D:-D:-D:-D tylko opaske na noge :-D:-D:-D
Dzisiaj ide na spacer ! :-)

Wczoraj przyszedł prezent dla mojego męża ... pochwale się chcecie?
http://www.allegro.pl/item908118300_procesorowa_ladowarka_fujicell_aa_aaa_12_230v_2h.html
http://allegro.pl/item909460396_45_led_super_latarka_diodowa_bardzo_mocna_wawa.html
i baterie do tego :D
Jutro kupie karteczke, śliwski w czekoladzie, napisze list i wsio :D
Myśliscie że dobry prezent?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aniu tak właśnie robiłam i mimo to się rozkleiły ... Ale mąż wrócił o 2 z pracy ;-) wstałam siku i mi powiedział że pączki są naprawde bardzo dobre i napewno następnym razem wyjdą takie jak powinny :-D
Dzisiaj zaleje je białą czekoladą posypie mleczną i będą ciasteczkowe pączki :-D

No właśnie ... Dziewczyny które nas podczytują ujawnijcie się :-D

Aniu a jak Twój traktor? :-D Naprawił się ? :-D

Dziewczyny nie mam gipsu :-D:-D:-D:-D tylko opaske na noge :-D:-D:-D
Dzisiaj ide na spacer ! :-)

Moj traktor chodzi ciszej, niestety nadal traktorowato:-(
Fajnie, ze gipsik zdjety:tak: Tylko uwazaj na tym spacerze!
Prezent b.fajny!

Rany wy rzeczywiście jesteście wariatki :-)
Ale tym bardziej chętnie do Was dołączę, tylko nie wiem kiedy przeczytam chociażby wczorajsze posty :szok: nawet nie mam czasu wstawić suwaczka :-p
Jak mi mała zaśnie to może nadrobię... teraz idę jej dać kaszkę i ją uśpię, więc myślę, że mniej więcej za godzinkę się odezwę. Pa

Helllo:-)
Ja sie witam z rana ale tylko na chwilkę. U nas dzis nocka super, mały jeszcze śpi
Alusia, super,ze juz bez gipsu, i prezencik tez extra, a mężus pochwalił pączki, i to najważniejsze, ja jako ze jestem beztalencie kucharskie, jak coś zrobię, to mój M. zawsze mówi,ze dobre, choc mi nie smakuje
A co do funkcjopnowania rano, to nie jest zle, ja juz tak mam, całe studia tsk robiłam, uczyłam sie do 5 rano, albo balowałam do 5 rano, a na 9 na zajęcia, ehhh fajnie to czasy były.... ale teraz tez jest fajnie ;-)

Aniu,
ojj tak ja bym u Ciebie kartki kupowała, móze sklepik internetowy, na pewno Aniołki, i wszytskie inne rzeczy które robisz, rozeszłyby się jak świerze bułeczeki.
A ja nadal mam ten meczący kaszel normalnie głos mam jak facet, gardlo juz nie boli, ale kaszel nie chce sie, oderwac, ej oby małęgo nie chwyciło

No nareszcie jestem :tak:

Jeszcze bez śniadanka, ale gołąbki już w piecu :-) Wczoraj zaczęłam, ale nie dałam rady, bo kapusta jakoś mało listków miała i udało mi sie zrobić tylko te z ryżem i pieczarkami dla mojego męża... dzis przed praca małżon dokupił kapuchę i zrobiłam te z mięskiem :tak: szczerze mówiąc pierwszy raz robiłam gołąbki i nie wiem co z tego będzie :no: w sumie to chyba żadna filozofia :rofl2: Jak nie będę sie odzywac po porze obiadowej znaczy, że nam zaszkodziły lub, że "były za słone" i nie umiem dojść do lapka :-p

Widzę, że nocne marki wczoraj nie próżnowały. |Jak zobaczyłam ile stron naprodukowałyście to oczka mi z orbit wyszły o tak --->:szok:

Dmuchawcu i wszystkie chętne dyrektorki przedszkoli :tak: jeśli chodzi o przedszkole, to jest działanie z POKL, znaczy się z Unii Europejskiej na otwieranie przedszkoli. Najlepiej jeśli sa to przedszkola na terenach wiejskich i w małych miastach, ale w większych również - jeżeli istenieje taka potrzeba. Niestety konkurs ten o ile się orientuję kończy sie w marcu - więc albo trzeba się pospieszyć :tak: albo poczekać, aż otworzą nowy z tego działania... Jakby któraś była na prawdę zainteresowana to piszcie do mnie :tak: a ja popytam męża o co biega, bo właśnie pisze taki projekt z jednym gliwickim stowarzyszeniem.

Alusia gratuluje ściągniętego gipsu. Tylko uważaj na spacerze bo ślisko!

Oj to musze kupic, bo pije syrop i nic kompletnie, a po nocy jeszcze gorzej
Awlasnie sie dowiedziałam,.ze w Walentynki mój M. tez musi byc na tych targach, bo szef go prosi, :-(

Właśnie Aniu sklepik internetowy z Twoimi karteczkami :-D To może otwórz jumż dzisiaj to kupie kartke na Walentynki dla Męża ? :-)

Maylah tyle dobrze że Ci nasi mężowie są na tyle domyślni że nas chwalą nawet jak zrobimy cos niejadalnego :-D Mój Mąż kiedyś zjadł 3 kawałki surowej pizzy i twierdził że super super i jak ja zrobiłam gryza i zobaczyłam że częsciowo jest surowa to wyrzuciłam ... :-D Biedny potem się cały dzień męczył z bólem brzucha ale ciągle powtarzał że bylo super :-D on wie że raz pow by że nie dobre to bym się zniechęciłą :-)

DomiK dasz rade nas kiedyś nadrobić :-D dojdziesz do wprawy tak jak my :-D

Ewa ja chętnie bym założyła taki żłobek bo mam miejsce ale nie mam czasu teraz bo musze dbać o Ewelinke :) Może za rok się odezwe do Ciebie w tej sprawie.
A można mrozić gołąbki ? A jak z sosem ? Potem za każdym razem trzeba robić nowy ? Może rzucisz przepis na odpowiedni wątek i kiedyś zrobie.

A na chorobe to ja polecam syrop z cebuli. Praktycznie za darmo a jest naprawde skuteczny. Ja właśnie wczoraj zrobiłam bo męczymy się z męzem z katarkiem :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
czesc dziewczynki :-)
nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie... ale co tam ;-)
musze się przyznac że podczytuje Was na bieżąco :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Miło patrzec jak Wasze maluchy rosną... i to jak szybko :-D:-D:-D tylko patrzec jak zaczną same się tutaj udzielac :-):-);-)

Życze Wam miłego dnia kochane :-) i uśmiechu na codzień :-)

Do góry