reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Ehhh...
Tomasz jeszcze śpi... jak nie chciał jeść i tak płakał dałam mu Nurofen w syropku, wcisnął się mi na kolana i padł...
Adamo marudził jak jeszcze nigdy :no: a jak tylko wsadzał jakąś grzechotkę do buzi to w ryk :szok: posmarowałam maścią... ale dalej to samo... też mu dałam Nurofen i po 5 minutach spał :dry:

Ja chyba też sobie wezmę nurofen i pójdę spać :no:

Beatko trzymamy kciuki, żeby Twojego męża nie zwolnili! Dacie sobie radę :tak: Wszystkie ciotki z BB przesyłają Wam moc pozytywnych fluidów! :-D

Ada a jeśli chodzi o rozkojarzenie podczas jedzenia to u mnie to samo... tylko u mnie jest jeszcze biegający w koło Tomi, za którym Adamo się cały czas rozgląda i buzi nie otwiera :/ łapanie za śliniak, za łyżkę, za miskę i za słoik to norma... no i najlepsze jest kichanie z buzią pełną marchewki :)
Jogurt i owoce owszem zjada ładnie, ale przy obiadku muszę się natrudzić coby ten mój mały pochłaniacz się skoncentrował na jedzeniu :)

Ostatnia edycja:
reklama
I skasowałam sobie posta:wściekła/y:.

Beatko ja też trzymam kciuki ,aby TWÓJ mąż nie znalazł się na tej liście.
A plamienia napewno od tego implantu , ja nigdy :no:chciałam żadnych gadżetów.

Kochane wiecie co ja mam jak najgorsze przeczucie.
Leżenie mi nic nie daje .
Leżałam sobota niedziela , a krwawienie nie ustępiło.Chwila była ciszy przez godz. i znowu ....
Niewiem już czy mam brać te tableki,jutro bede próbowała sie rejestrować do lekarki.Choć kazał mi sie zgłosić za 7dni NA USG sprawdzić co sie dzieje.Ja podejżewam ,że on wiedział co sie dzieje,tylko nie chciał mi powiedziec.Tak nadgadywał,albo sam nie wiedział do końca skoro mi przepisał tabletki.
Staram się nie płakać ,bo KALO jak widzi,że płacze to przychodzi do mnie i ''mówi ,mamusiu Ty płaczesz i sie tuli do mnie'' dziś też pytał ''czy nie płacze''.

Ewo widze,ze dzis z tych ciezkich dni macie.
A mi KAROL dziś zaczął sie smarać .ehhhh....

Co do pomocy to ja mogę liczyć na męża tylko .
nIE MA MI KTO wózka znieś,a co dopiero llatać koło mnie i dzieci.
Zresztą nikt nic nie wie.
I sie nie dowie, nigdy nie mówiłam ,aż do skończenia 1trymestru.
Żeby sie nie tłumaczyć pózniej w takich sytuacjach i nie zapeszyć.

Justysia ty zamiast myśleć niewiadomo o czym już powinnaś być u lekarza :no:

Byłam w piatek.
Kazał 7 dni czekac.
Dowiedziałam sie co WAM napisałam .
Sampowiedział ,ze :no: wie czy serduszko bije i mam za 7 dni sprawdzic.
JUtro bede dzwonic,przeciesz jak dzidzi juz nie ma to co zrobia,nic....:(

Justynka - ja tez mialam plamienia na poczatku dostawalam zaszczyki co drugo dzien przez 3 tyg kaprogest po nich strasznie boli miejsce ukucia, bo to jest taki gesty olej, i bralam tez duphaston i jakos sie udalo,tez nie mialam akcji serduszka ale jednak sie udalo, ja caly czas sie modlilam mialam nadzieje, i mam moj maly cud, tyle ze ja caly czas musialam lezec, a jak lezec przy 2 dzieci... u mnie nie wypuscili by cie ze szpitala, w ogole ktory to już tydzien ?

Justynka - ja tez mialam plamienia na poczatku dostawalam zaszczyki co drugo dzien przez 3 tyg kaprogest po nich strasznie boli miejsce ukucia, bo to jest taki gesty olej, i bralam tez duphaston i jakos sie udalo,tez nie mialam akcji serduszka ale jednak sie udalo, ja caly czas sie modlilam mialam nadzieje, i mam moj maly cud, tyle ze ja caly czas musialam lezec, a jak lezec przy 2 dzieci... u mnie nie wypuscili by cie ze szpitala, w ogole ktory to już tydzien ?

ADUŚ weedłUg usg 7tydz. wedłóug okresu 10tydz.
Lekarz w szpitalu nie patrzył na @ tylko na wiek zarodka wedłóg usg.
Ja bym wyszła na żadanie jakby chcieli mnie zostawić ,ja mu powiedziałam ,że nie zostane odrazu bo mam małe dzieci.
Jutro zadzwonie może sie uda ,jeszcze siorze napisze zeby mnie zarejstrowała .
Bo na tel. ciężko.

a jakbys pojechala na izbe przyjec n.p tam gdzie rodzilas, i powiedziala ze wiesz ze dzieje sie cos zlego i niechcesz siedziec z zalozonymi rekami, zeby cos zrobili, sprawdzili to...

Dziewczyny u nas sie porobiło, mały chory, na szczwscie nie ma antybiotyku, ma katar i kaszelek, ale oskrzela i płuca czyste, poza tym ja dzis byłąm na wyrwaniu zeba:no: od piatku nocy jedna wielka maskaakra, dostałam tak silne znieczylenie.ze ruszac buzia nie moge. Dwie nocy ryczałam jak bóbr, tak bolało, a wyrwanie ok. A ten zab niedawno mi sie ułamał, i tak po ciazy sie zeby psuja, ze juz sie nie dalo go uratowac, to była siódemka, Z Filipem jeszcze dzis byłam u dermatologa i ma tradzik olejowy czyli niemowlecy, opoiwiem wam jak mi kabel przyjdzie od laptopa,( FILIP WYRWAŁ), zamówiłąm na allegro bo na razie pisze, z lapka meza, słuzbowego, a on go potrzebuje.
Justys ja tylko ostatnia strone czytałam, Boze smigaj na Pogotowie jak masz krwawienie, ja za pierwszym razem, nie poszłam od razu, a jak poszałam do lekarza to było juz po dzidzi , dostaniesz duphaston alb
o luteine, i bedzie dobrze, ale nie odpuszczaj , plisssss,

reklama
Dziewczyny u nas sie porobiło, mały chory, na szczwscie nie ma antybiotyku, ma katar i kaszelek, ale oskrzela i płuca czyste, poza tym ja dzis byłąm na wyrwaniu zeba:no: od piatku nocy jedna wielka maskaakra, dostałam tak silne znieczylenie.ze ruszac buzia nie moge. Dwie nocy ryczałam jak bóbr, tak bolało, a wyrwanie ok. A ten zab niedawno mi sie ułamał, i tak po ciazy sie zeby psuja, ze juz sie nie dalo go uratowac, to była siódemka, Z Filipem jeszcze dzis byłam u dermatologa i ma tradzik olejowy czyli niemowlecy, opoiwiem wam jak mi kabel przyjdzie od laptopa,( FILIP WYRWAŁ), zamówiłąm na allegro bo na razie pisze, z lapka meza, słuzbowego, a on go potrzebuje.
Justys ja tylko ostatnia strone czytałam, Boze smigaj na Pogotowie jak masz krwawienie, ja za pierwszym razem, nie poszłam od razu, a jak poszałam do lekarza to było juz po dzidzi , dostaniesz duphaston albo luteine, i bedzie dobrze, ale nie odpuszczaj , plisssss,

Madziu biore duphaston ,byłam w piatek w szpitalu i sam mi powiedzial ze nie wie czy serduszko bije. I mam przyjsc za 7 dni by sprawdzic .
Ale tyle nie bede czekac.

Ada byłam tam gdzie rodziłam.

Do góry