reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Nie wyglada mi to na przeziebienie przynajmniej narazie, wiec wstrzymam sie z wizyta u lekarza do poniedziałku. Bo jakos mi sie nie usmiecha jechanie z mała na pogotowie. No chyba, ze goraczka byłaby bardzo wysoka....ale mam nadzieje, ze nie.

reklama
Aniu- dzieci czesto mają tzw trzydniówkę, goraczka przez 3dni bez zadnych innych objawoow, lece Was poczytac odezwe sie potem.

ANIU bedzie dobrze!!
Napewno od zębów!

A MELASZEK NIC SIE NIE ODZYWA!!
Miała zdć relacje z niespodziankowej wyprawy i co...i co nie ma jej!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

no zdazylam Was nadrobic, od wczoraj wcale nie tak duzo.
U nas ok, uszy wyleczone my najpierw przez 7 dni mielismy antybiotyk potem, syrop elofen i masc do ucha najpierw atecortin teraz mial jeszcze przez 5 dni dicortinef, niewiem czy dobrze te wszystkie nazwy wypisalam,chodz maly i tak popakiwal w nocy ale wlasnie tak jak pisala daisy kladlam go na chorym uszku do tego bardzo nam pomagala masc majerankowa smarowalam przy uszku i za uszkiem, dbajcie tez w tym czasie o nosek, i nie zaszkodzi posmarowac klatki i pleckow na noc, bo jak na gardlo przejdzie..
swoją droga duzo dzieciaczkow uszka zlapaly:szok:masakra a to tak boli...
JUSTYSIA- TRZYMAM ZA CIEBIE I TWOJĄ KRUSZYNKĘ KCIUKI, MUSI BYC DOBRZE.
Beata- pisalas wlasnie ze angole nie sciagaja butow w domu, ja jak bylam w lodnynie to bylam w szoku mojej siory facet to czysty anglik, oni maja taki fajny bialy dywan w salonie a on sobie po nim w butach lazi, ja tam w domu wole na boso albo kapciuszki:tak:w ogole angole maja dziwne zwyczaje, moja mama narobila na wigilie tam u nich tyle potraw, salatki nie saltki ryby po grecku itd.... a on nastepnego dnia wszystko wyrzycil bo u nich warzywa albo sie zje jednego dnia albo wywala, wiele nie napoczatętych potraw wyladowalo w koszu:baffled:
w maju mam zamiar leciec do siostry z kacperm tylko sie boje jak to bedzie w samolocie bo mnie jakos tam uszy bolą niewiem jak kacper to przezyje jak Tobie się lecialo z Mari??????

co do vibrocolu my dawalismy na zabki.
ale i tez uspokajajaco, n.p dzis w nocy maly wpadl w jakis szał po prostu neiwiem co mu bylo.

Dziewczyny a ja tak na szybko. Jutro odpowiem wszystkim ale powiedzcie mi co dać na biegunke? Jasiek dzisiaj 2 razy miał biegunke a do tego raz zwymiotował... czy jest możliwość żeby to od mleka? Kurcze może powinnam dzisiaj z nim spać w pokoju? Co myślicie? Hmmm... dałam mu lacido baby ale nie wiem :(( dzwonilam na pogotowie to mi powiedziala że przepajać woda ale tylko ? :>

I kaszka marchwiowo-ryzowa z nestle "zdrowy brzuszek"
A czy Jas ma goraczke?
Jesli nie ma, to sie nie martw, tylko naprawde musi duzo, duzo pic-koniecznie. Takie maluchy bardzo szybko sie odwadniaja, wiec niech pije bez przerwy!

A moje dziecko 4 godziny po podaniu czopka znow ma 38,6. Ale smieje sie i bawi, wiec nie wiem co myslec, chetnie tez je i nie jest marudna. Aj, ile sie trzeba nastresowac, gdy sie jest mama...

Alusia, a mleko dawałas jakies nowe?

Mleko Hipp ale to już miesiac i pierwszy raz takie coś ... No podaje mu picie ale on nie chce. Martwie się co to będzie w nocy ? Hmm ... Jutro Aniu jak znajde czas (rocznice mamy :p) to Cię wypytam o różne metody usypiania bo Ty mądra kobietka jesteś. A Jaś nie ma gorączki ... tylko co mam zrobić jak on nie chce pic ?

Alusia jak moj Igor nie chce czasem pic to bawie sie w podawanie soczku/wody lyzeczka. Wtedy chetnie pije i mu sie to podoba.
Moze nie wypije tyle ile z butelki... ale zawsze to cos.

reklama
Alu jesli pije to mleczko juz jakis czas, to biegunka raczej nie od mleczka. Pomysl czy nie dawałas mu czegos nowego dzis albo ewentualnie wczoraj. A jak u Was z zabkami? Biegunka czasem zdarza sie przy zabkowaniu. Mierz temperature, bo jesli bedzie miał goraczke i wymioty sie powtórza, to ja bym radziła raz dwa do lekarza- dzis szpitala, chyba, ze prywatnie lekarz do Was przyjedzie.

A co do picia- podawaj łyzeczka, albo czesto przystawiaj do piersi, bo Ty, zdaje sie, karmisz jeszcze, prawda?

Jesli chodzi o usypianie, to chetnie podziele sie doswiadczeniami, gdyz ogromnie bogate mam:-D Moja córcia szczególnym przypadkiem jest chyba:-D

Do góry