reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Po pierwsze to witam się w ten słoneczny ale zimny (przynajmniej u mnie) niedzielny poranek:-):-):-) i życzę udanego dnia wszystkim

Po drugie Alusia wszystkiego najlepszego z okazji 1 rocznycy ślubu, oby było ich jak najwięcej i oby wasze wspólne życie układało się zawsze po waszej wspólnej myśli

Po trzecie ja w sny nie wierzę, ale to moze dlatego,że mi się bardzo rzadko coś śni, jak już się coś przyśni to nidgy nie pamiętam co to było

Po czwarte: Dmuchawcu i jak tam ząbki się przebiły??

idę teraz poczytać was na innych wątkach, odezwę się po południu

reklama
Dziękuje za życzonka :-)
Ale ogólnie jest 9 rano a ja wiem że ten dzień jest już zmarnowany ...
Mój S poszedł spać po nocce , mam go obudzić o 14 i on jedzie po babcie i na 16 przychodzą goście?!! I co ? Pół dnia sama a potem będe usługiwać babciom bo przyjdą się najeśc ... JESTEM ZŁA , WŚCIEKŁA I ZARAZ MNIE ROZWALI ZE ZŁOŚCI :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A przyjdzie wieczór to padne ze zmęczenia i tyle będzie z tego dnia :wściekła/y::wściekła/y:
Więc dziewczyny może dotrzymacie mi towarzystwa dzisiaj na bb? :-D

No a teraz mam pytanka do Ani :-D A raczeej historie mojego Jasia :-)
Więc tak ... Jasiek w dzień zasypia bujany w wózku tylko że trzeba go bujac gdzieś nawet 20 mniut bo się trzepie ... Probowalam go włożyć do łóżeczka ale krzyczy po 30 minut a i tak nie zasypia :no: Robiłam już tak że troszke uspałam go w wózku a jak się jeszcze tak trzepał to przekładałam go do wózka ale to się budził i koniec.... ryk, ryk i ryk ... :no:
Zdażyło mu się że padł ze zmęczenia (np. pod choinką, w bujaczku, na łóżku) ale to pare razy w życiu. Może mi powiesz ... nie usypiaj go na siłe ale to on nie uśnie wogole i będzie marudził, płakał, nic nie będzie mu odpowiadać :no:
Aaaa najlepiej usypia przy butli ... obojętnie mleko , herbatka ... ważne żeby była butla.
Wieczorem robimy tak .... Dostaje kaszke gdzies o 17 i potem o 19 jest kąpiel po kąpieli relaks no i butla na dobranoc przy której zasypia ale ... karmie go na łóżku więc przekładam go do łóżeczka i Jaś automatycznie się budzi. 3,5,7 pomaga gdzieś po 1 h :no: a tak to w łóżeczku ciągle płacze i rzuca się jak ryba.
Noc to mniej więcej tak ... ok 22/23 budzi się i płacze bo chce jeść to ok daje mu cyca i zasypia do 1 i od tego czasu co 1h się budzi. Probowalam nie dawać mu jedzenia tylko herbatke to się budzil i nie chciał więcej zasnąć. No i koniec spania mamy o 5.30/6.30 :no:
W nocy tak 3/4 razy pije. :no:

Prosze Cię pomóż mi bo ja nie dam rady przy dwójce potem ...

Aaaa i jeszcze czy każde dziecko budzi się zawsze z płaczem? :no::no:
Czemu te dzieci są takie skomplikowane? :no::no::no::no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześc wariatki!
Ja juz na nogach a powinnam chyba odsypiać nocne balowanko :-D Oj poszalałam, poszalała.. I potańcowałam, i sie uśmiałam i w ogole było fajnie :-p
Zaraz gorąca kąpiel i do mojego skarba :tak:

Alusia mój Kacperos zazwyczaj nie budzi sie w z placzem. Tylko w nocy jak bolą go zabki to się rzuca i popłakuje, ale oczka ma zamknięte. Daje smoka to śpi dalej. A jak wybija magiczna godzina 7 to sie budzi cały w skowronkach. Gada sobie do ściany i jest tylko "aaaa" "oooooo" Jak mu sie znudzi to obraca sie na brzuszek i wędruje po łózeczku. Jak mu to tez sie znudzi to zagląda na nas zza szczebelek i woła "eeeeeeee" "eeeeeeeeeee" i wyciaga raczke w naszą stronę :-D Uwielbiam jak tak sie budzi :tak:
A tak w ogole to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!!!!! Oby wasze dalsze życie ułożylo sie tak jak sobie to wymarzyłaś :tak:
Ja swoją rocznice mam za tydzien :-D I z góry juz wszystkim zaznaczyłam że , owszem, mogą wpaść ale tylko na kawke i ciasto a pozniej nara bo mam zamiar czas spędzić z mężem :-D:-D:-D:-D:-D

Witam mamuśki , ja tylko na chwilkę się melduje , siostra z rodzinką dojechała i teraz zupełny brak czasu ! Maks ma już 4 zębola , no i raczkowanie zupełnie opanowanie , wszystko trzeba chować! Dobra dziewczyny ,życzę miłej niedzieli i pozdrawiam !

Cześc Kochane!
Ja teraz tylko na momencik.
Zosia w nocymiała 39,0. Dałam czopek i od rana jest ok. Je, smieje się i na dziąsłach nadal nic, próbowałam sprawdzać czy jątam coś boli- nic jej nie boli-naciskałam, masowałam-i nic:baffled:
Jutro lecimy do lekarza, bo si emartwie.
Alusiu bede ok 17tej.
Pa

Alusia ja jestem :-D:-D:-D:-D
zycze Wam duzo miłosci, szacunku, zero kłótni,zebyscie się rozumieli bez słow !!!

co do usypiania :ja wkladam malego do fotelika doslownie na 2 min(chwile hustam) i spi, przekladam do lozeczka, i spi ok 3-4 razy dziennie, przewaznie spi od 1h-1,5h, noc tez ladnie przesypia od 20-7.00 a budzi sie z placzem tylko w nocy raz o 2.00 dostaje butle i dalej spi. musialam sobie jakos radzic jak odstawilam od cyca,bo tylko przy nim chcial spac, najpierw usypialam go w wozku ale to dlugo trwalo,poza tym wyrosl z gondoli,

Ostatnia edycja:
Hej ja też was podglądam........

dzis rodzinnie siedzimy wszyscy w domku....
własnie adulka zjadła i produkuje:-):-):-)....
a ja uciekam do kuchni i obiadek szykuje....
a tu my niedzielnie..........

Alusia juz niedługo 14 mężuś wstanie i bedziecie świetować........

pozdrawiam..........

ciekawe co tam u Wilsonki i Małgorzatki;-)

Załączniki

• IMG_4986.jpg
    IMG_4986.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 31
Alusiu nie zauważyła ,że macie rocznicę , więc teraz dopiero piszę
Dużo miłości wam życzę i oby wszystko się wam układało w najlepszym porządku i szczęściu !

Cześc wariatki!
Ja juz na nogach a powinnam chyba odsypiać nocne balowanko :-D Oj poszalałam, poszalała.. I potańcowałam, i sie uśmiałam i w ogole było fajnie :-p
Zaraz gorąca kąpiel i do mojego skarba :tak:

Alusia mój Kacperos zazwyczaj nie budzi sie w z placzem. Tylko w nocy jak bolą go zabki to się rzuca i popłakuje, ale oczka ma zamknięte. Daje smoka to śpi dalej. A jak wybija magiczna godzina 7 to sie budzi cały w skowronkach. Gada sobie do ściany i jest tylko "aaaa" "oooooo" Jak mu sie znudzi to obraca sie na brzuszek i wędruje po łózeczku. Jak mu to tez sie znudzi to zagląda na nas zza szczebelek i woła "eeeeeeee" "eeeeeeeeeee" i wyciaga raczke w naszą stronę :-D Uwielbiam jak tak sie budzi :tak:
A tak w ogole to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!!!!! Oby wasze dalsze życie ułożylo sie tak jak sobie to wymarzyłaś :tak:
Ja swoją rocznice mam za tydzien :-D I z góry juz wszystkim zaznaczyłam że , owszem, mogą wpaść ale tylko na kawke i ciasto a pozniej nara bo mam zamiar czas spędzić z mężem :-D:-D:-D:-D:-D
Kurcze , ale bym po imprezowała , ale najpierw męczymy się ,żeby mały butelkę przyjął , bo bez tego ani rusz! :wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej.........

Na początek.... Alusia
W 1 rocznicę ślubu
życzę Wam, aby
płomień waszej miłości
nigdy nie słabnął,
a Wasze dzieci
chowały się szczęśliwie
w jego cieple i blasku.
No i mam nadzieję że dzień minie wmiarę po Twojej myśli ;-)

Dmuchawcu, mam nadzieję że już będzie dobrze i że to faktycznie od ząbków i tak jak dziewczyny pisały że wcale nie muszą pokazac się odrazu, ale jak pójdziesz do lekarza to będziesz spokojniejsza :tak::tak:

Niuta Twój Maksiu jest jakieś 2 tyg starszy od mojej, ale u nas to chyba jeszcze daleko do raczkowania, nawet pupy nie podnosi jak leży na brzuszku

A ja siedzę w domu............ sama!!!!!!!!!!!! No tylko Niunia ze mną a tatuś pojechał do rodzinki, ja zostałam bo tam ktoś chory, to sam pojechał :wściekła/y: zamiast z nami zostac :wściekła/y:

Czy któraś czuwa w to niedzielne popołudnie? Pewnie rodzinnie u Was? Bo u mnie nie za bardzo :no::baffled::confused:

Do góry