reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

hej mamusie.dawno mnie nie było. mam pytanko
czy któras z was karmi nutramigenem? bo my przeszlismy na dwójke i wydaje mi sie ze ją po nim sypie:-(

a co do kąpieli to u nas jest ok.19.po 19 juz łózeczku zasypia.
w języku niemowląt piszą zeby w zime dziecko klasc spac o 20, a latem o 21. ze względu na zmiany czasowe.
moja neistety juz sie tak przyzwyczaila,jakby miala jakis zegarek w głowie i dłuzej nie wytrzyma. śpi do 7 rano.
moja odkąd je butle( a nie karmie piersią juz 3 tydzien) to jest zupelnie inna,jest bardziej spokojna, ma regularny rytm dnia i ładnie spi w nocy.budzi sie max 2 razy na mleczko.chyba jednak to moje mleczko jej nie służyło:-(

reklama
Ale tu dzisiaj pustki.. mamy niedziele a ja siedze prawie cały czas sama w domu.. no z Kacperkiem. Mąż pojechał teściów do rodzinki zawiesc. Maly teraz śpi a ja sie nudze :-( Kurde wkurza mnie to ze jak mały chory to nikt nie kwapi sie nas odwiedzic (nie liczac mojej mamy) a wydzwaniaja tylko kiedy my przyjdziemy :wściekła/y: niech sami tyłki ruszą..

Ale sie dzisiaj wystraszylam :szok: Mały wsadził sobie smoczka za dziąsełka.. drugą stroną! i sie mu zablokował.. Jejku jak ja sie wystraszylam. minute sie męczyłam zeby mu go wyciągnąć. Dobrze ze był spokojny i nie płakał. :no:

A choroba juz prawie minęła! świty w płuckach zniknęły, tzn ja ich nie slysze i nie wyczuwam tak jak wczesniej. Tylko malutki kaszelek zostal i lekki katarek :-D Jednak te inhalacje super pomogły!

Pustki bo weekend i kazda siedzi z mezulkiem i swoimi dzidziami :tak::tak:
ale od jutra znow sie zacznie...za tydzien przyjezdza moja siostrzyczka na 2 tyg to musze sie powoli za sprzatanie gruntowne wziasc...ale nie ma z tym problemu bo daniel ma na popoludnie tzn od 15-12 w nocy robi wiec bede miala sporo czasu na porzadki i dla WAS!! :-):-):tak::tak:

mam pytanko...kupilam malemu kaszke wieloowocowa i dalam mu jakies 2 godz temu,ale teraz zobaczylam ze nie wiem jakim cudem ale kupilam na 9 miesiac!! czym sie roznia te kaszki od kaszek z 6 miesiaca i czy moze sie cos malemu stac jak ja zjadl?? jak narazie to wszystko z nim ok,ale sie martwie.

buziaki i do potem,zajrze jeszcze i powiem dobranoc :tak::tak::-):-)

Witam Was dziewczyny.
u NAS NOC super tzn jedna pobudka o 5 ale maly zaraz padł i spał do 8. Takze się wyspalam, potem strasznie się pokłocilam z moim.. ostatnio to po prostu jak zawsze,ale oczywiscie to ja sie czepiam a on swiety, powiedzialam,ze wkurza mnie to ze jestem sama i takie tam glupoty, teraz niby dobrze ale zaraz znow się poklocimy ostatnio mam tego dosć, mam nadzieje ze wszystko sobie wytlumaczylismy i bedzie ok, chodz powątpiewam w to...:-(
Kacper ma dzis chyba dzien leniucha juz 3 raz spi i to caly czas po nawet 2h ciekawe jak w nocy bedzie.
Co do kąpieli my zawsze kapiemy w granicach 19-20.30 zalezy o ktorej skonczy popoludniową drzemke.:tak:

Ja też poszłabym na jakiś aerobik czy inne zajęcia, ale szczerze powiedziawszy nie mam z kim... już dawno powiedziałam sobie, że dość dzwonienia. Teraz jak ktoś chce się ze mną spotkać niech dzwoni sam. Ja już się prosić o spotkanie nie będę. Wszyscy wiedzą, że jestem cały czas w domu z dziećmi, więc jakby ktoś chciał wpaść na kawkę to wystarczy, że się zapowie... no ale komu by się chciało przyjeżdżać na drugi koniec miasta :dry: tylko po to żeby wypić kawę i posłuchać o tym czego ostatnio nauczył się Tomasz albo Adaś... i dlatego siedzę sama w domu...

Na szczęście mam BB :-p:-D

u mnie jest identycznie po prostu czasem mi az smutno... no cóż. Takie uroki.

p.s dawno nie było Justyny:confused:

kurde wczoraj coś napisałam niby wysłałam a posta nie widać, dziś to samo:wściekła/y:

Jula dziś siadła sama oparta o poduszkę lekko :-) mamusia jest dumna z córeczki no i udało jej się zrobić kilka kroków do przodu ale tylko dlatego że zeszła z koca na dywan a on szorstki to się nie ślizgała:-D

Upiekłam ciasto mieli być goście i d... nie przyjdą bo za zimno im , u nas -18.

Ogólnie jestem dziś padnięta nie wiem po czym , pęka mi głowa, nic mi się nie chce i tu jeszcze M przebąkuje coś o przytulankach:baffled:

Patra Jula tak samo jak Kacperek wpakowała sobie jakieś 1,5 mca temu smoka odwrotnie i się zablokował tak się biedna darła a mi jak się ręce trzęsły żeby go predko wyjąć i jej nie uszkodzić. Od razu kupiłam ten sam model ale dla dzieci od 6mca i lezy bo mała go nie chce.

No i co , pustki dziś, ale jutro pewnie jak chłopy wybędą do pracy to się zacznie produkcja. Mój ma w tym tyg na rano do 14 podobno, więc ja bede pracować od 13-17.
We wt mamy usg bioderek, w czw szczepienie to podpytam o kupki Julci, bo od wczoraj widać w niej jakieś czarne krótkie niteczki, boję się żeby to krew nie była.
Nie podaję jej na razie żadnej kaszki i jest lepiej z brzusiem, ale kupki nadal śluzowate:confused:

Pisać kobity pisać, bo zaglądam co jakiś czas i nie bardzo mam co czytać:-(
aa no i w tym tyg planuję iść do ZGM podpytać o mieszkania do remontu, chcemy z M się o takowe postarać. Lepiej wydać na remont 60tys niż brać kredyt na 180tys żeby coś kupić. Tyle że to są niezłe rudery i remont trwałby z 2 mce, ale co tam takie mieszkania mają niziutki czynsz i można je wykupić za grosze po bodajże 2 latach mieszkania.

100 lat dla solenizantów !!!

Beata Kacper wpakował sobie smoczka ktory jest właśnie powyżej 6 miesiąca!! teraz samego ze smoczkiem go nie zostawiam :no:Własnie wyszli ode mnie moi rodzice, wpadli na chwile odwiedzić wnuka. Oni jak tylko moga to przychodza a tescie od chrzcin(02.08) u nas nie byli :confused: no i teraz znowu sama jestem. Ciekawe o ktorej M wroci. No nic.. zmykam robic małemu inhalacje, za godzine kąpiel, jedzonko i spanko wiec jakos ten czas zleci.

Ps. O mnie tez kolezanki zapomnialy, tylko jedna nas odwiedza. Jest juz na rozsypce bo termin ma na 2 lutego :-D Jak urodzi to role sie odwrócą i my ich odwiedzac bedziemy.

Witam i ja z wieczorka,maluszek sobie drzymie a Artur pojechał z bratem do ich kuzynki,ale przynajmniej w dzien go miałam i po południu brata meża i jeszcze drugiego brata z rodzinką.A Alan był jakiś wystraszony ale co sie dziwic przyzwyczjony do ciszy a tu mu trzy bable nad uszami sie darły i chciały sie z nim bawic.
A my sie kąpiemy o 21 zasypia przed 22 i wstaje koło8 z przerwami na cyca.Nie kapie wcześniej bo i tak by zasnoł przed dziesiata to i tak nieżle bo było ze i po 23 dopiero zasypiał.Tak sie zastanawiałam czy nie za mało śpi bo tak ok 12h max 13h na dobe.A ile śpia wasze malce po zsumowaniu całej doby?
beata26 co do tych czrnych drobinek w kupie to może mała jadła bananka bo mój ma taka po bananku zwłaszcza takim skrobanym.No i gratki dla Juleńki za nowe osiagniecia.
Też mnie troche niepokoja kupy małego od tygodnia robi po 3-4 dziennie a wcześniej raz góra dwa razy,nie jest bardzo żadka taka papkowata ale czemu raptem tak ich dużo:baffled:we wtorek szczepienie to zapytam.
A ja dalej zasmarkana i czuje sie nie ciekawie:dry:.
syla chyba maylach daje nutramigen musisz na nia poczekac do jutra albo do 2,00 w nocy,bo wtedy lubi tu zagladac nasz nocny marek
agnieszka myśle ze jak mały nie jest wrażliwy na pokarmy to kaszka też mu nie powinna zaszkodzic,nie mart sie napewno bedzie ok a może synek sie nia lepiej najje.pewnie jest od 9 mies własnie dlatego ze wieloowocowa i pewnie sa w niej również cytrusy kture niekture dzieci uczulaja,niczym innym pewnie sie zbytnio nie różni

Ostatnia edycja:
Beacia no troche malo spi.moja śpi w nocy 12 godzin.ksiażkowo.
w dzien po śniadaniu po 9 zasypia na godzinke lub dwie.z tym róznie. potem po obiadku tez godiznka- dwie. i ok 17 drzemka 40 minut.
no ale widocznie tyle twój maly potrzebuje. ale troche późno chodzi spać.

A ja dalej sama w domu.. Kacper juz słodko spi a ja czekam na mężula...

Beacia mi Kacper w nocy spi ok 12 godz (zazwyczaj, bo ostatnio cos mu sie rozregulowało i budzi sie kilka razy), w dzien ma albo 3 drzemki po ok 40 minut lub 2 po godzinie. Wiec sypia jakies 14-15 godz na dobe.

Agnieszka podobnie jak Beacia mysle ze nie masz sie czym przejmować jeżeli zauwazylas ze nic sie nie dzieje. Obserwuj małego i jezeli nie bedzie miał wysypki, nic go nie bedzie bolec czy dziać sie coś niepokojącego to śmiało możesz podawać tą kaszkę dalej.

reklama
no to zebyscie mialy co czytac to ja napisze co u nas.
mala wczoraj skonczyła 6 miesiecy:-) jak juz kiedys pisalam jest wczesniakiem,wiec teraz powinna miec 4,5 miesiaca. rozwija sie bardzo ładnie. chodzimy na rehabilitacje ale neurolog twierdzi ze zaburzenia napięcia to juz przeszłosc ale mamy chodzic dalej na wszelki wyoadek ze względu na niedotlenienie okołoporodowe. usg główki powtarzalismy i jest ślad po niedotlenieniu.
moje dziecko wczoraj zaczelo sie przewracac na brzuszek, bardzo sie ciesze choc ona i tak robi wszytsko troche później bo rozwija sie zgodnie z wiekiem po korekcie czyli na 4,5 miesaca ale duzo rzeczy robi juz na około 6 miesiecy:-)

od 3 tygodnie nie karmie piersią ze względ na te kolki i bóle brzuszka. je nutramigen i jest duzo lepiej ale wydaj emi sie ze odkąd je dwójke to brzuszek znowu boli i wysypke ma.
obiadki tez wsuwa ale od 4 dni nie daje bo chce sprawdzic skąd wysypka.
jutro mamy trzecią dawke szczepienia i boje sie.pewnie znowu bedzie gorączka i krzyki.
ale ogólnie jest cudowna:-)

Do góry