reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Też mam problem z Dniem Babci i Dziadka. Ja mam 2 babcie, mąż 1.
Tomasz i Adaś mają zatem 3 prababcie, 2 babcie i 2 dziadków i dla każdego by się coś przydało :cool: tylko co :confused:

Kalendarze dla "prababć" były pod choinkę. A co teraz?? Pomóżcie! Co kupowałyście/robiłyście w poprzednich latach dla swoich babć?

Ostatnio moje babcie obdarowałam ładnymi świeczkami, kiedyś zrobiłam na komputerze taki jakby kolaż (tzn. w tle zdjęcie babci/dziadka, a w koło zdjęcia wnuków), wcześniej nie pamiętam już co było :sorry2: Pewnie jakieś drobiazgi albo kwiatki (np. fiołek alpejski).

reklama
Pomimo wieeeeelu pomyslow :-D jakie tu przeczytalam, zdecyduje sie jednak na kalendarz.
Myslalam wlasnie o jakims 'fotogadzecie' i ten bedzie odpowiedni. :tak:

no chyba, ze wpadniecie jeszcze na jakies zlote pomysly.... ;-)

Willsonka ja tez obawiałam sie upadku i z tego powodu zaniosłam buty do szewca-nakleil mi na podeszwy taki antyposlizgowy materiał- w dotyku jak gruby papier scierny i buty sie nie slizgaja.

Jesli o mnie chodzi- pomysłów na dzien babci brak. Dobrze, ze w ogóle dziuuula przypomniała:tak:

My sie zegnamy, idziemy zaraz spac.
Pa!

Dmuchawcu dziękuję za pamięć i wielkie całusy dla Zosi:* :-):elvis::-)

Ewa Ty piszesz że Twój 2 letni synek chodzi w rozm.86. a mój 6 miesięczny Dominik nosi 80!:szok::-D:szok: To ja już jednak nie będę się odzywać w temacie ciuchy dla dzieci...:baffled:

Czesik!
Dzisiaj jestem mniej wiecej wyspana:tak: Bo wzielismy Zosie do łózka...Wymiekłam:zawstydzona/y:po tym jak miedzy 22 a 23 obudziła sie 4 razy:szok: Stwierdziłam, ze nie przetrwam takiej nocy:no:

Co z ta Zosia? Macie moze jakis pomysł, bo ja juz chyba nie. W ciagu dnia spi normalnie (3x 1h), a gdy tylko przychodzi wieczór-zasypia, odkładam ja do łózeczka, a ona po 5 -15 minutach juz sie budzi z płaczem.:-(I tak cała noc...Od 2giej do 4tej spi bez pobudki. Tak sie nie da funkcjonowac(ja):no: Wiec musze szybko cos wymyslic...

Ide dzisiaj do gina:-( Miała to byc wizyta otwierdzajaca radosnas nowine, a bedzie potwierdzajaca smutna:-:)-:)-( Trzeba sprawdzic, czy wszystko jest ok.

Własnie zżeram czekolade...:-D Z samego rańca:tak: Kogo poczestowac?

Hejka hej!

Właśnie skończyliśmy z Tomaszem śniadanko :tak:
Jakieś nowe płatki śniadaniowe kupiłam wczoraj i musieliśmy je od razu spróbować... i muszę Wam powiedzieć, że pychotka :-)

Jak tylko położyliśmy dzieciaki to pojechaliśmy z mężem do Tesco, bo niektóre szafki świeciły pustkami, no i jak wróciliśmy, zanim pochowałam wszystko na swoje miejsca, coby Tomasz się rano do tego wszystkiego nie dobrał to było już po 22 :no: i nie miałam już siły żeby do Was zaglądać... Widzę że nie tylko ja, bo jakoś produkcja wieczorami ustała :confused:

Aniu trzymaj się dzielnie! A powiedz mi co robisz z Zosią jak idziesz do lekarza?

Poniżej wstawiam zdjęcie Tomka w koszulce na 80. Może jest troszkę "w sam raz", ale po domku przynajmniej nie plącze mu się pomiędzy kolanami :tak:

No i nie mogłam się wczoraj oprzeć, żeby nie zrobić Tomkowi zdjęcia. Odkąd widział duuuże ruszające się dinozaury to jego dwa małe dinozaury (jeden to smok no ale kto by tam zwracał uwagę na skrzydła:-p) stoją na szafce nocnej i pilnują jak śpi, a Tomcio przytula się do Misia Puchatka i zasypia jak zawsze... wczoraj przed zaśnięciem słyszałam, że coś kombinował, no ale w końcu zasnął. Jak weszłam go przykryć to tulił swojego triceratopsa :szok:

Załączniki

• DSC06828.jpg
    DSC06828.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC06829.jpg
    DSC06829.jpg
    26,4 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC06827.jpg
    DSC06827.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
Ewa zdjecie z dinozaurem jest boskie!:tak:
Zosie zostawiam z mezem-zwalnia sie z pracy. Mogłabym tez zaniesc ja do sasiadki (68lat, nie ma swoich dzieci), tym bardziej, ze przychodnia jest obok mojego bloku, dosłownie dwa kroki. Ale wole, zeby została z Danielem.

Ewa gdzie zamawiałas kalendarz? Prez internet? A moze któras z dziewczyn zamawiała wysyłkowo? Mnie potrzebny jest w formacie a3 i zeby swoje swieta mozna było wstawic.

Ostatnia edycja:
My tez nosimy rzeczy na 80. A body to na 86 spokojnie, zeby w kroku byly troszke luzniejsze.
Bedziemy musieli upolowac jakas paczke ciuchow z allegro na wiosne, bo koncza nam wszystkie znosnie ubranka. A w lumpeksach ostatnio nic nie ma na takiego maluszka.:confused:
W sklepach.... ostatnio bylismy na zakupach i powierz szczerze, ze nic specjalnego nie ma... nic ladnego, nic co by me oko ucieszylo :confused: A jak juz sie cos znalazlo to rozmiarow brak :cool:

Ewa slodkie jest to 3 zdjecie. :happy2: Tomek wyglada tak slicznie.. taki kochany syneczek :tak:

Ania ja znalazlam na allegro to... http://allegro.pl/item879201811_foto_kalendarz_a4_13_kartek_wspanialy_prezent.html
http://allegro.pl/item870903131_wyjatkowy_kalendarz_z_twoimi_zdjeciami_13_str_a4.html
ehh duzy wybor tych kalendarzy jest. Musze jednak jeszcze raz dobrze przejrzec wsyztskie i wybrac odpowiedni. Patrzalam tez w empiku, ale tam nieco drozej wychodzi.

no nic... ide sie polozyc/zdrzemnac, bo chyba Igor bedzie mial dluzsza drzemke.

milego dnia

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny. W koncu i ja sie pojawilam. Wrocilismy juz na Islandie. U Robercika wszystko ok, wczoraj bylismy na szczepieniu i ogolnych badanich. Wazy juz 8kg, wzrost 68 :-D

Szybko minelo te 40 dni w Polsce nawet nie wiem kiedy. Zero czasu, zeby tutaj wejsc i do was zajrzec. Bo to do siostr lub braci mojego P ale do mnie do rodzinki. Chociaz 3 razy kregle zaliczylam, spotkania ze znajomymi itd.

Skladam wam zelegle zyczenia swiateczne i szczesliwego nowego roku:-D

reklama
vercik fajnie że się odezwałaś:-) duży Twój synek
Ewcia widzialam rano to zdjęcie na nk, jest super !!
Dmuchawcu ja też od rana po sniadanku wcinam czekoladę, jakąś niemiecką z orzechami i rodzynkami pychotka (a du.. rośnie:wściekła/y:) no i zdjęcia Zosieńki, aż moj M powiedział że jest śliczniutka, ta opaska i sukienieczki , oj będzie łamać serca męskie :-D

a u nas noc do bani. Wczoraj koleżanka poradziła dawać deserek o 18, o 20 butla. Tak zrobiłam i co? mała miała straszliwe gazy całą noc, bidulka wierciła się i stękała, prykała az o 4 kupka, o 8 kupka teraz kolejną robi. Dobrze że są twardawe, bo wczoraj 4 luzne ze śluzem. To pewnie po cięlęcince z zupki. Jak widać nadal ma skazę. A tak się cieszyłam bo na skórze nic nie ma .
No i dałam jej na deser banana z jabłkiem co by ją troszkę po bananie zatwardziło i są rezultaty.

Kupiłam wczoraj pampki 4 i sprawdze czy ich nie przesiura, może 3 są za małe:confused:
Po wczorajszym spacerku i przebijaniu się przez zaspy mam okropne zakwasy, ale co tam dziś też pójdziemy. Jutro ma być -12, w pt -9, w sob też to pewnie posiedzimy 3 dni w domku to wolę wyjść.

A na dzien babci/dziadka też nie mam pomysłów.

Wczoraj kupilam nawilżacz, może dzięki niemu Julce będzie się lepiej oddychać w nocy. Oby do piątku doszedł.

Zmykam małej pampersik przebrać :-)

Do góry