reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
goteczka to bardzo dobre wiadomości na ten wieczór!:happy: Tak się martwiłaś a tu się okazało, że wszystko jest cudownie. Fajnie że udało Ci się w tak szybkim czasie zrobić takie badania.

Co do płci dziecka to najbardziej się śmiałam z mojej koleżanki z pracy. Wszyscy jej mówili że wygląda na dziewczynkę.... Przy każdej wizycie na usg dziecko obracało się tak że był problem z odczytaniem płci. W 6 miesiącu lekarz powiedział jej że na 100% będzie chłopiec. I tak też mówił do końca.... Zdanie zmienił przy porodzie. Była dziewczynka:-D

Zresztą mój brat też miał być dziewczynka.........

Czesc Dziewczyny! Witam wieczorowa pora:) Ja tez jestem na L4 praktycznie od poczatku ciazy. Lekarz sam mi to zaproponowal (ze wzgledu na charakter pracy), pomimo iz nie znalam go i byla to moja pierwsza wizyta u niego.
Pewnie dlatego, ze jest to moja pierwsza ciaza i tak strasznie sie ciesze - rozgadalam wszystkim, ze bede miala dzidziusia juz w 6 tygodniu - jak tylko sie dowiedzialam :) Piszac "wszystkim" - mam na mysli wszystkich. Mowilam to mojej kosmetyczce i fryzjerce ktora pierwszy raz w zyciu na oczy widzialam, nie mowiac juz o calej rodzinie, blizszych i dalszych znajomych, kolegach w pracy, przelozonych ... - wszystkim.
Nie wiem czy wy tez tak macie ale ja ciagle glodna jestem :))) i nawet jak nie jestem to wystarczy, ze ktos przy mnie zacznie jesc albo chociaz wspomni o jedzeniu to juz sie robie glodna :)

Witam
Goteczko gratuluję udanej wizyty, i nawet nie próbuj nam uciekać na czercówki
:-)

Matyldo ja miałam tak w pierwszej ciąży teraz jak narazie różnie jest z apetytem raz ma ochotę jeść a inny razem kładę się spać bez kolacji bo nie jestem głodna.

Aaaaapsik !!! kichająco się zaczyna ten dzień :baffled:. Mam nadzieję, że nie dopada mnie jakieś przeziębienie.

JuJu1983 - ja również serdecznie Cię witam :-). Fajnie, ze jest nas coraz więcej.

Dziewczyny, może by tak zrobić jakąś listę lipcóweczek, z przypuszczalnymi terminami porodów? Z dopisywaniem w późniejszym czasie płci naszych maleństw? Tak jak to jest na forach przyszłych mam z innych miesięcy? :-).

Dosia24 - film naprawdę wzruszający, też mi sięłezka w oku zakręciła.

olivca - mnie też pobolewa brzuch, moja pani ginekolog twierdzi, ze to normalne, ze macica się powiększa. Zapisała mi Duphaston i powiedziała, żebym brała tak 1 tabletkę dziennie i że to złagodzi ból :confused:. Nie wiem, ja biorę te tabletki ale nie tak regularnie. Jeden dzień zażyję, drugi nie. Nie jest to jakiś ból nie do zniesienia więc nie chcę się faszerować zbytnio tabletkami. Tak poza tym, to biorę tylko folik. Morfologia krwi wyszła dobrze, więc nie muszę brać żadnych witamin.

goteczka- cieszę się bardzo, że tak szybko udało Wam się zrobić to badanie :-). Wreszcie możesz być spokojniejsza :-). Najgorsza jest taka niepewność....

Ja wczoraj byłam u fryzjera :-). Efekt wyszedł fajny, ale nasiedziałam się u niego prawie 3 godziny.

Witam się i ja z rana. Już niedługo święta a ja nic nie mam przygotowane, tylko ta praca a jak wracam to nie chce się już nic.
Wogole jakoś nie mam głowy w tym roku do świąt, myślami jestem tylko przy naszej dzidzi, zeby było zdrowe, silne, rozwijało sie prawidłowo i to ejst dla mnie piorytetem:-)
Dziś też odbieram wuniku na Toxo i morfologie, ciekawa jestem co mi tam wykarze:baffled:
Jesli chodzi o ból brzucha, to też tak mam, czasem mnie nawet tak dosyć mocno zakłuje, ale to dzidzi sie rozpycha, macica się powiększa.
Kiedy dziewczyny pokażecie swoje brzuszki, bo po mnie to jeszcze raczej nic nie widać, prócz tych pryszczów które wyskoczyły na plecach i dekoldzie, na twarzy tez regularnie wyskakują:baffled:

Witam:-):-)

Goteczka super wieści:-):tak: Chciałoby sie powiedziec "a nie mówiłam:-p:-D". Poprostu jesteś lipcóweczką a lipcowe dzieci są i będą śliczne i zdrowe:-) A z czerwcem jeszcze nic straconego:-D Ja z Marcelem termin miałąm na listopad a urodziłam 4 grudnia:-) No ale czerwiec też jest dla Ciebie prawdopodobny bo mówią, że tylko 5% kobiet rodzi dokładnie w terminie:-D
Hehe no i ciekawostka z płcią Twojej dzidzi:-D:-D napewno jedno z dwojga:-D

mamusiaM lista to dobry pomysł tylko tym musi zając się ktoś kto ma na to czas:-) Wiesz uzupełniac, poprawiac, dopisywac:-)

Mój mały zerwał się dzisiaj o 6 i o 8 już zawinął się znów do spania:sorry2: Cwaniaczek jeden:cool2: Ja cała w stresie bo mam dzisiaj USG:szok: Cieszę się, że zobaczę dzidzię ale....wiecie jak to jest....stres robi swoje:baffled:

Cześć
Goteczka super wiadomości, bardzo się cieszę,ten test też wyjdzie dobrze zobaczysz!
sylwia powodzonka!Trzymam kciuki
Ja dziś też idę do lekarza, mam nadzieję,że pomoże mi w tych moich mdłościach i wymiotach bo mam już dość, to powinno już przechodzić powoli a jakby silniej odczuwam...to mój brzusio przed chwilą
cda3035d9f1aa21bmed.jpg

Hej dziewczyny! Ale mnie nastraszyłyście z tym badaniem BHCG. Muszę koniecznie zapytać lekarza po co konkretnie mi to każe robić. Na ostatnim USG w 8 tygodniu dziecko miało przepisową wielkość i bijące serduszko, więc chyba nie chodziło o jego rozwój. No nic nie wymyślę, muszę zapytać.
E-mamo napisz mi jaki miałaś progesteron w tej pierwszej fazie cyklu przed ciążą, bo ja też miałam z tym problem. Ja miałam w 6 dniu cyklu wynik 0,5 /tylko nie pamiętam jednostki, ale jest pewnie standardowa/ i to było o 0,1 za mało do minimum normy. A tych leków zażywasz rzeczywiście dużo. Mój lekarz mówi, że 3 tabletki Duphastonu dziennie to max, bo branie ich w większej dawce już nic nie pomaga.

reklama
witam dziewczynki w ten piekny poranek. u mnie słoneczko przez okno zaglada. az chce sie wstac w taki dzien.:tak:
dzis mam małe problemy z internetem. co jakis czas zanika mi sygnał, ale mam nadzieje ze cos napisze do Was.
pozdrawiam

Do góry