reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Brrrrr ale zimno!!!
Wróciłam właśnie od gina. Było miło. Ale tylko jeden dzidziuś będzie a nie dwa.
zhm.gif
Więc czemu ja się tak fatalnie czuję? Pytałam go czy aby napewno tlko jedno ale powiedział że no czworaczków nie widzi hihi. Więc nasze maleństwo-na pewno to będzie ona ma 9 tygodni i 2 dni, ma 2cm i 0.8 mm i jest straszną wiercipiętką bo się badzo ruszała
smile.gif
Jedyne co mnie dziwi to ten irlandzi gin powiedział że absolutnie żadnych witamin mam nie przyjmować tylko folik, a na to że boli mnie często dół brzucha oparł że przecież to ciąża... hmm Tak czy inaczej wybiorę się do Polski na bardziej szczegółowe badania, czy orientujecie się Drogie kiedy, w którym tygodniu jest najlepiej je przeprowadzać?

reklama
Anyzówko ja równiez przed kazda wizyta musze robic hcg. robilam juz dwa razy, ładnie rosło, teraz na wizyte ide 2 stycznia. mam zrobic badania. mocz, morfologie i znów bete. moj gin sie boi straty i kaze robic. poza tym tez biore duphaston 3 razy dziennie. do tego folik i jeszcze letrox 75:no:, poniewaz mam niedoczynnosc tarczycy. tak sie zastatnawiam jak to wszystko zniesie moja watroba:baffled:, ale czego nie robi sie dla dzidzi...:tak:

olivca super ze z dzidzia wszystko dobrze. wiekszosc z nas bierze tylko folik, a co do bólów brzucha to moj gin tez stwierdzil ze to normalne. to oznacza ze macica sie powieksza. jezeli chodzi o te badania to wydaje mi sie powinno sie je wykonac miedzy 12 a 14 tygodniem ciazy. ale moze niech bardziej dosswiadczone dziewczyny sie wypowiedza. pozdrawiam

Czesc!

Troszke poczytalam, ale nie bardzo mam czas na odpowiadanie...
Ja caly czas pracuje i tak zamierzam ciagnac jak najdluzej, poza tym jeszcze sie mi sie uczyc zachcialo ale chyba letni semestr bede musiala sobie odpuscic.
Oliwki nie uzywam juz od kilku dni ale plamy nie znikaja, do lekarza ide we wtrorek, to moze sie jakos do tego ustosunkuje. Poza tym wreszcie zobacze dzidzie i uslysze serduszko!
Faktycznie ceny w Canadzie obledne, tu znacznie lepiej. Za spodnie jeansowe placilam chyba $24,wiecej nie kupuje, bo siostra ma przyjechac po swietach i dorzucic pare, tylko nie wiadomo czy beda dobre, bo jestem od niej nizsza i drobniejszej postury, ale na pozniej beda pewnie w sam raz. Gorzej jest z bardziej eleganckimi ciuszkami, bo po Nowym Roku szykuje mi sie kilka imprez, przede wszystkim studniowka i bal maturalny, wiec poszlam wczoraj na rozeznanie do sklepu ciazowego i znalazlam calkiem ladne dwie sukienki w przyzwoitych cenach. Nie kupowalam ich jeszcze, bo nie wiadomo jak sie bede powiekszac, ale przynajmniej wiem, ze zawsze mozna cos wybrac.
W pracy jeszcze nikt nie wie, zbieram sie z poinformowaniem, ale jakos do tej pory sie nie zlozylo, moze teraz sie uda.
Mdlosci nieco przycichly, wiec jest lepiej, cera nie zmieniona, tylko blada jestem okrutnie.
Milego dnia Wam zycze:-)

Witam wszystkie mamy :-)w popoludniwy wtorek czytam sobie i czytam zauwazylyscie poprostu wszystkie mamy dokladnie te same objawy i co najlepsze kazda moze opowiedziec jak je przechodzi od innych po co nam lekarze:-phhah taki zarcik na poprawienie humorku. Ja tez zauwazylam w tej ciazy bo drugi raz juz jestem ze wyskakuja mi pryszcze i te strasznie bolace podskorniaki, moze to oznacza ze na dziewczynki sie szykujemy ??? ja mam chlopca i takiego czegos nie przechodzilam no ale zobaczymy.Dzisaj ide na usg strasznie sie obawiam ale za razem nie moge sie doczekac aby ja albo jego zobaczyc zdrowego,troche chorowalam na samym poczatku zreszta caly czas grypa mnie sie trzyma tragedia a tak pozatym caly czas jest mi zimno szczegolnie od nog.
DOSIA24 filmik porostu bomba az sie tez rozplakalam :happy:

I jeszcze mi sie przypomnialao, ze nie napisalam o zimie, ktora nas nawiedzila w calej okazalosci, wczoraj byl niesamowity mroz, a dzisiaj sypie snieg, zapowiadaja 3 cale sniegu na dzisiaj, Moze do Pl tez zawita zima, przynajmniej na swieta.

Iwon3004 - ja mam migrenę ciążową i lekarz kazał mi pić co najmniej 2 litry wody dziennie, bo ból pochodzi od zatrzymania wody w organizmie - także w obrębie głowy.
Widzę, że sporo dziewczyn jest na zwolnieniu. Ja jestem także na zwolnieniu od początku ciąży i straaaaaasznie się nudzę, bo dodatkowo prawie nic nie wolno mi robić; bo tak w ogóle to powinnam leżeć. Leżę więc z przerwami na komputer i jedzenie /także jego robienie/ przed telewizorem i mam od tego lekką depresję.
Czytam wypowiedzi dziewczyn o stracie i się dodatkowo załamuję, bo mi lekarz powiedział, ze mam zagrożenie poronieniem i biorę Duphaston 3 x dziennie i co 2 tygodnie robię BHCG. Nie wiecie przypadkiem czy z tego badania da się także pośrednio odczytać poziom progesteronu? Bo inaczej to nie wiem po co on każe mi je robić, a w ogóle nie daje skierowania na inne badania?

Anyżówko może ta migrena to od sztucznego progesteronu? Mnie też boli głowa, nie mogę tego nazwać migreną ale mam taki silny ucisk jakby w zatokach. Ja też biorę Duphaston 3x dziennie po 2 tablety i do tego jeszcze luteinę 3 x po 2 tablety:baffled:
Bety już nie kontroluję ale robię co 2 tyg poziom progesteronu we krwi. Z wyników betaHCG nie da się odczytać wyników poziomu progesteronu, to są 2 róże badania. Tobie lekarz każe robić betkę bo jej przyrost też świadczy o tym czy dzidzia się rozwija. Ja robię kontrolę progesteronu bo u mnie jest on bardzo niziutki pomimo przyjmowania hormonów.
No i jeszcze nawiązując do pryszczy to ja też zrobiłam się pani pryszczalska. O ile wypryski oszczędziły mi w miarę twarz to skórę głowy we włosach, dekold i plecy mam wysypane jak przy jakiejś ospie. Koszmar!

ANYŻÓWKA, z tego co wiem, bo badanie na Beta HCG i na progesteron to dwa różne badania i nie da się z bety wyczytać progesteronu, przynajmniej tak było w moim przypadku, robiłam te badania oddzielnie.

I jeszcze mi sie przypomnialao, ze nie napisalam o zimie, ktora nas nawiedzila w calej okazalosci, wczoraj byl niesamowity mroz, a dzisiaj sypie snieg, zapowiadaja 3 cale sniegu na dzisiaj, Moze do Pl tez zawita zima, przynajmniej na swieta.

Wyślij nam do Polski mailem trochę białego puchu;-), bo u nas buro i ponuro:zawstydzona/y:
Moje dziecko to chyba nawet nie wie za bardzo jak wygląda śnieg:zawstydzona/y: Sanki mamy od 3 lat a były w użytku ze 2 razy:happy2:

reklama
Monia ja o tej dziewczynce cicho marze... ale najwazniejsze zeby zdrowe było. trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte. a jezeli marzna ci nogi to radze zrobic ci poziom TSH.
Kinga troszeczke tej zimy u nas tez by sie przydało, przynajmniej na swieta, bo tak szaro i ponuro na zewnatrz,
e-mamo strasznie duzo bierzesz tych leków. a ja narzekałam ze duzo biore. ach...
pozdrawiam Was wszystkie...

Do góry