reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Dmuchawcu- studiowałam w Opolu, a mieszkam na Śląsku, więc do Twojej szkoły mam troszkę daleko :-D Ale dziękuję.
Pracę miałam pisać o dzieciach autystycznych, ale zmieniłam w ostatniej chwili i pisałam na temat:
Diagnoza i terapia dziecka z zespołem FAS.
A Ty kiedy się broniłaś? I jaki temat?:-)

Ja broniłam sie dwa lata temu- w 2007. Temat :Specyfika przeżyć emocjonalnych
rodziców dzieci z autyzmem i jej wpływ na funkcjonowanie rodziny
.:-D:-D:-D Fajnie miec tu kolezanke po fachu:tak:.A miałas do czynienia z dziecmi z autyzmem juz?

Nie pracowałam jeszcze jako pedagog, więc z dziećmi autystycznymi miałam tylko do czynienia na praktykach i strasznie mnie to wciągnęło. W ogóle dla mnie te niektóre zespoły i schorzenia są niesamowicie interesujące. Tylko nie zrozum tego źle... Żal mi tych dzieciaczków, ale organizm ludzki jest tak skomplikowany, że z zapartym tchem czasem czytam o niektórych rzeczach. A jeśli chodzi o autyzm, to chciałam pisać właściwie o zespole Aspergera.
Ale pisałam pracę będąc w ciąży i bałam się, że będę za dużo o tym myśleć i źle to wpłynie na Maluszka. Więc zmieniłam temat, na równie interesujący. Moi rodzice są rodziną zastępczą i mają chłopczyka z zespołem FAS.
Dmuchawcu a w jakiej szkole i jako kto pracujesz?

Doskonale Cie rozumiem!:tak::tak:Mnie tez to bardzo interesuje, szczególnie autyzm. Pracowałm jako wolontariuszka z dziecmi autystycznymi najpierw behawioralnie(m in z chłopcem z Aspergerem), a potem metoda opcji, inaczej kauffmanów. Nadal jestem pod wrazeniem.
A w Grajewie pracowałam w szkole specjalnej jako nauczyciel-wychowawca z dziecmi umiarkowanie uposledzonymi i w osrodu wczesnego wspomagania rozwoju.

Byłam dziś na zakupach i kupiłam braciom komplet na zimę, szalik i rękawiczki w H&M jako prezent na gwiazdkę. Problem mam z teściami, bo oni nigdy niczego nie potrzebują bo wszystko mają....Moi rodzice chcą drabinę. Przynajmniej kupię coś co im się przyda:)

Dobry wieczór chociaż to po 17.00,ale ciemno jak w nocy.
Byle do wiosny!!
Wczoraj :no:siedziałam poszłam spać o 22.00:szok::szok::szok:.Wogóle miało być fajnie wieczorkiem,mąż nalał sobie nalewki swojskiej ,a mi reszte wina swojskiego.
Własnie reszte,poszło o to bo w nim były same śmieci i powiedziałam ,że pic tego :no:bede i sie położyłam.Teraz mówi,że specjalnie sie mijam .Jak on siedzi dłużej to ja ide spac i odwrotnie.
Kupiłam sobie czapke jeszcze gosciu chciał oszukać ,bo moja kosztowała22zł a męża 20zł,a on mówi 44zl:szok:,a ja mówie do tomka ,że on za duzo policzył.Jak podszedł do niego z swoimi szerokimi plecami:-pto sie wystraszył i oddał 2zł.Siłownia sie przydała,mysli ,że ktoś gupi.Ewidentnie chciał oszukać .

Dziś u nas stała sie tragedia w rodzinie.
A zatem SZWAGROWI SPALIŁO SIE PÓŁ DOMU!!!:-:)-:)-(
Była to tara chatka po babci ,spalił sie pokuj który wyremontował,kominek panele,nowe meble i wszystko szlak trafił.Został sie pokuj ,kuchnia i mini łazienka!!
Nie mam pojecia co teraz bedzie:no::no::no::no::no:!!!
Na świeta napewno przyjada tu,tesciu tam pojechał.Dobrze ,że na naszej połowie jest pokuj taki w kuchni i łazienka .Ale zamba niee ma i wanny tez!!
Robert jest w szpitalu na obserwacji czy nie ma wstrzasnienia mózgu.
Spadł z dachu ,bo podejżewam ,że chciał zagasic pożar!!
Dzieci były u sasiadów.
Zapaliło sie od komina ,była tam dziura ,a tyle razy sie mówiło ,ROBERT załatał komin,a on mądrzejszy.
Normalnie nic mi sie z tego wszytkiego nie chce.

Teścu własnie dzwonił,że nie jjest tak tragicznie,że idzie to zrobić ,chłopy ze wsi pomogli meble powynosić,a wójt przyjechał i dostali na 4 mies. mieszkanie zastepcze !ufff,chociaz tyle!!
I ponoc od kominka ,albo od instalacji ,bo to wszystko stare.
A miałamtakie brzydkie sny ,tesciowa też!!

DMUCHAWCU kupiłam sobie akrylowe farby,pytałam sie nawet czy moge u nich dostac pdkład pod płutno i same płutno ,ale wydaje mi sie ,że na allegro jest tańsze.
A wogóle jak obraz!!
Ja zaczne tworzyc wiosna,nie mam miejsca w domu!!
Anioły bede malowac ,jak niedostane lakieru to psikne do włosów.
Niektóre mi popekały i sie rozwaliły jak próbowałam rozklejać .Myśle ,aby dodac wikolu do ciasta.
Obiecałam MOjemu pierworodnemu ,że ulepie mu autko z jego bajki.Teraz sie cieszy i mówi do taty ,że mama mu zygzaka ulepi.
SERCE MOJE!!!
Pełno ludzi ,a ja z babka cisne temat o sztuce ,heeehe .Pewnie tam przeklinali na mnie.
Wogóle szał wszystko w HANNE MONTANE normalnie ile można ,a na tym taka kase trzepią .Bluzka z ta cudaczka jeszcze raz drozsza niz taka sama tylko bez niej,normalnie szał DIABELSKI.
Moja młodrzsza siostra tez na kompie non stop włancza ta wariatke jak przyjade!!

ABUDZ :-D:-Djak byś nie napisała ,że przekrecam Twój nik to bym nie wiedziałą:no::no::no:.Chyba nie jesteś zła za to??
Ale teraz jak wiem to i tak bedziesz KOCHANA ABUDZ DLA MNIE!!!:-D:tak:;-)

ADAa przykro mi ,ja też łatwo nie miałam!
Jak pisałam moi rodzice sie kłuca ,nieraz siedzialismy zima na balkonie dopuki policja nie przyjechała.
Mama mogła sie dawno rozejsc ,widocznie tak lubiała,tylko my cierpiałysmy!!
Niewiem czy kiedykolwiek sie sie kochali.
Teraz ojca wygania,bo niechce juz z nim byc!!
On nie odejdzie bo jest mu wygodnie i ma gdzie mieszkac!!
Juz napisałam mu ostanio ,że przyszedł na gotowe a uszanowac nie umie tego.Bo wszystko sie wali ,a domek trzeba remontowaac!!

A co do dziadków to może teraz świeta i jedz z opłatkiem zrób pierwszy krok .Może babcia tez żałuje,a sama reki nie wyciagnie.
Życie jest krótkie ,aby sie cały czas gniewac!!

Ewa aniOly piekne !!
ja miałam lepic jeszcze dzis ,ale z tego wszystkiego mi sie odechciało!! ehhh:-(

Ja nie mam problemów z mężem,my bez siebie nigdzie nie wychodzimy.
Czas wolny wolimy spedzic z rodzinką ,RAZEM!!!:tak::tak::tak:

Dziewczyny chciałam sie WAS zapytać ze strony konsumenckiej.
Czy sprzedadza sie klocki drewiane dla dzieci ?????
Z mężem poważnie o tym muślimy.
Nawet szlifierka juz zakupiona.
Musze posledzic te zusy ,dotacje i inne sprawy!!

A tak wogóle to żeście naskrobały ,było co czytać!!

Dmuchawcu poducha śliczna !!!
fAJNY POMYSŁ NA PREZENCIK I TEN OBRAZEK !!!
FAJNE ,FAJNE!!!:tak::tak::tak:

Jeszcze cos miałam napisać ,pewnie mi sie przypomni!!!
A noc przespana ,tylko poudka pare razy na cyca!!:tak:
Ciekwe jak dziś teraz juz 3 raz śpi
:szok::szok::szok:
Wczoraj tez tak ciagnał,a spał w nocy!!

Justysia u nas w Forum (jedno z największych centrum handlowych na Śląsku) jest jedno stoisko w pasażu z samymi drewnianymi różnościami (klocki, ciufcie :-D wagoniki, gry)... Skoro właścicielowi opłaca się wynajmować tak drogie miejsce, jakim jest pasaż w tym centrum, to chyba ma wysoką sprzedaż. Babcia mojego męża zawsze coś drewnianego ostatnio przywozi dla Tomka :tak:

A co do dzisiejszego występu - Tomcio troszkę się stremował i nie tańczył tak jak zazwyczaj na zajęciach. Tłum ludzi, pełno dzieci, rodziców z aparatami, kamerami, głośniki - to wszystko zrobiło na dzieciach nie małe wrażenie i niektóre po prostu były tak zapatrzone na wszystko dookoła, że ciężko było im się skupić na tańcu :-D
No ale zdjęcia są i film też :tak:

Później na obiadek do moich pojechaliśmy, a potem pojechaliśmy do mojej babci, bo u niej w wannie 3 karpie pływają. Dla Tomka to nie mała atrakcja była, że mógł rybkę dotknąć i że one tak się kąpią w wannie :-D
Później Tomcio jeździł na nartkach - więc cały dzień pełny wrażeń :-)

Teraz ulepiliśmy trzeciego anioła, zaraz kolacja i lulu do łóżeczka ;-)

reklama
Czesc, kochane Skarby!
Wpadłam, zeby sie pozegac przed swietami:tak:Jutro z samego rańca wyjezdzamy, wracamy 27ego dopiero iprzez ten czas mnie z Wami nie bedzie niestety:-(Poradzicie sobie jakos?:-)

Nie byłam w domu rodzinnym 7 miesiecy wiec juz sie nie moge doczekac:tak:
Zyczcie nam bezpiecznej podrózy.

Własnie mój D. dzwonił, ze zamek w garazu zamarzł i nie moze sie dostac:no:No ładnie...

Zycze Wam naprawde radosnych, pełnych spokoju, ciepła i Miłosci swiat Bozego Narodzenia
No i badzcie tu jeszcze, gdy wróce. Bede tesknic:-(

263.jpg
Buziaki i usciski naprawde cieplutkie!

Ostatnia edycja:
Do góry