reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Cześc cioteczki !!!!

Dawno nas tu nie było z Kacperkiem no ale niestety zmogła nas choroba. Jak wiecie byłam przeziębiona. Niestety skończyło się zapaleniem oskrzeli :wściekła/y: Mały też się rozchorował, ale już jest ok :-) Oboje mamy się już lepiej. Ja jeszcze troszkę narzekam na ból w klatce piersiowej a mały ma katarek. Teraz lezy z moim bratem a swoim chrzestnym na kołderce na ziemi i rozrabiają :-D Tak poza tym to u nas bez zmian :tak: Dzisiaj miałam miec wizyte u prawnika w związku z moją pracą no ale niestety z chorobą wole się tam nie wybierać. Na szczęście moge się tam pojawić w obojętnie który czwartek.
Kurczę dziołszki święta idą i jak sobie pomyśle że czeka mnie sprzątanie 3pokojowego mieszkania to mnie... Domyślcie się co. Tym bardziej że musze wyprac wykładzinę i dywany :wściekła/y:

reklama
vioreczka dzięki za info,;-)
ja korzystam trochę z corela photo-paint i z adobe photoshop, no ale jak na razie idzie mi ciężko, no ale mam nadzieje, ze trochę wprawy nabiorę i będzie lepiej, no i zobaczę tego proponowanego przez ciebie corela paintshoop, bo tego jeszcze nie widziałam, no i tą stronkę visaprint też przejrze, :tak:
daisy 39 dni :szok::szok: co ty urlop z dwóch lat wykorzystujesz?? no to przynajmniej posiedzisz sobie jeszcze z córeczką i mężem w domku,:tak::tak: zawsze to dwa miesiące więcej wolnego, no i oczywiście dużo zdrówka dla małej;-);-)
Patra mam nadzieję, ze szybko dojdziecie do siebie, i że choroby będa się od was trzymały daleko:-):-):-)
moja mała zasnęła dopiero o 13 więc pewnie do 15 pośpi, zmęczona bidulka już była, bo i w nocy mało spała, no i dziś od 7 wcale oka nie zmrużyła, mam nadzieje,ze dzis w nocy będzie spała, bo jutro rano szczepienia mamy i lepiej żeby była w dobrym humorze
lece pobawić się trochę w fotografa, podjęłam się zadania zrobienia retuszu bardzo zniszczonego zdjęcia mojego dziadka no i musze się z tego wywiązać:-p:-p:-p
.......

no i juz sie moja monia wyspała, nawet godzinki nie drzemała, idziemy sie bawic

Ostatnia edycja:
Patra faktycznie długo Cię nie było, co wstrętne choróbska nas nawiedzają ostatnio:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Dobrze,że Kacperek zapalenia oskrzeli nie dostal, oby ten katarek szybko mu minął, a psikasz mu czymś do nosa?
No i idz jak najszybciej do tego prawnika, bo za tydzien się wymigasz zakupami światecznymi,:laugh2::laugh2::laugh2: hehehe
Adudz, ja kiedy ś miałam wersję trial photoshopa i jedyne co umiałam zrobić, to retusz moich pryszczy,:-D:-D:-Dkurczę strasznie trudny on dla mnie jest, a na youtube widziałam, jak z grubej laski potrafią robić chudzinę, nie mam pojęcia jak oni to robią. :szok:Ja mam tylko Piccassa do obróbki zdjęc, tam jedynie można kloaż zrobić itd. chyba że ma jeszcze jakieś ukryte opcje,o ktorych nie wiem.
No nic lecę dalej, mały się zdrzemnął po obiadku, ale pewnie na krotko, jak zawsze:tak:

daisy 39 dni :szok::szok: co ty urlop z dwóch lat wykorzystujesz?? no to przynajmniej posiedzisz sobie jeszcze z córeczką i mężem w domku,:tak::tak: zawsze to dwa miesiące więcej wolnego, no i oczywiście dużo zdrówka dla małej;-);-)

Własnie tak 2 lata pracowalam jak glupia a teraz odpoczywam hihihi .....:-):-):-)
wczesniej 3 kolezanki byly w ciazy a ja 4 i ost. jak na razie ale mysle ze znowu sie niedlugo zacznie bum ciazowy w pracy bo srednia wieku to 30 lat w robocie i dziewczyny maja dopiero po 1 dziecku:-):-):-)

DZIEŃ DOBEREK NA RONDELEK MAMUŚKI!!
Ja już dzisiaj w pełni zdrowa,brzuchol kulkosa już :no::no::no:ma:-)!!
Obyło sie bez lekarza!Mały po spacerku jeszcze śpi:szok::szok::szok:.Noc w miare,wczoraj znowu był u nas wypadek ,normalnie jakieś fatum padło na te laski.

A wogóle to żeście sie rozpisały!!!

DMUCHAWCU KARTECZKI ŚLICZNE!!!
ZA ROK TEŻ SIE BIEREMY:tak::tak::tak::tak:!!!
A zabawa z masą solną super ,dziś może też wieczorkiem cosik zrobie.
Chciałam sie zapytać bo jak mowiłaś już miałaś do czynienia z tą sztuką .
Bo aniłki mi się teraz takie chropowate zrobiły,może za krótko wyrabiałam te ciasto ,jak myślisz??
Już sama :no:wiem.Dzis spróbuje dłużej wyrabiać!!:eek:

maylah nie martw się,jak malutki urośnie to wszystko bedziesz umiala!!:tak:;-)

abudz to jak obiecałaś dziadziowi to nie ma wyjscia.:tak::tak::-)

deisy -to fajnie zawsze dłużej z córeczką!!:tak::tak::tak:

JA siedze i popijam rozpuszczalke,zeżarłm pół paczki capucino!!:-p:-p:-p:-p

CHOROWITKĄ ŻYCZĘ ZDRÓWKA!!!!:tak::tak::tak::tak:

Justysia, zagniatanie nic nie da, trzeba ulepic, pedzelkiem umoczonym w wodzie wygładzic i upiec na bladozłoty kolor:tak:. A najfajniej sie do tego nadaje maka krupczatka i bardzo drobna sól.

Patra faktycznie długo Cię nie było, co wstrętne choróbska nas nawiedzają ostatnio:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Dobrze,że Kacperek zapalenia oskrzeli nie dostal, oby ten katarek szybko mu minął, a psikasz mu czymś do nosa?

E tam tylko od piątku nas nie było :-D Ja sie ciesze,ze Kacper miał tylko "małe" przeziębienie :tak: Do noska kropimy mu sól fizjologiczną i kładziemy na brzuszku. A że uwielbia na nim leżeć więc problemu nie ma :-D No i niezawodna jest maść majerankowa. Sama z niej korzystałam :-D Na szczęście katarek przechodzi i spływają już tylko resztówki.
No i idz jak najszybciej do tego prawnika, bo za tydzien się wymigasz zakupami światecznymi,:laugh2::laugh2::laugh2: hehehe
Tej wizyty na pewno nie odpuszczę, bo jestem nastawiona bojowo :-D
A że potrafię być wredna.. To się domyślcie :-D

Co do zakupów świątecznych .. Mąż obiecał mi laptopa z netem, więc będę częściej bywała. Nie tylko podczas "wyprowadzania" psa od mamy :-D

No i właśnie mój mały akrobata przekulał się z kołdry na podłogę. Idę go ratować :-D

no nie mam wyjścia, a obiecałam rodzicom, bo dziadziuś zmarł jeszcze przed moimi narodzinami, więc wcale go nie znałam:-:)-(

Dmuchawiec karteczki super :-D mój Tomcio na razie cierpliwości ma za mało na takie wytłaczanie i jeśli tą cechę odziedziczył po ojcu to jej nigdy nie będzie miał :tak:

Justysia znalazłam taką stronkę z różnymi przepisami na masę solną, w zależności do czego ma służyć. Może taki przepis będzie bardziej gładki:
MASA SOLNA DO WYROBU MAŁYCH MODELI :
20 dkg mąki
20 dkg soli
10 dkg mąki ziemniaczanej
15 dkg wody
Po połączeniu wszystkich składników wyrabiamy bardzo dokładnie masę. Taka masa posłuży nam do wyrobu np.małych koszyczków z kwiatkami , wianuszków , listków i kwiatków, aniołków itd.
Inne przepisy znajdziesz na masasolna.com.pl - Przepisy.
No i faktycznie im drobniejsza sól tym lepiej, tak jak pisała Ania.

A my właśnie po obiadku. Mój mężulek kupił pysznego sandaczyka. Zrobiłam go w cieście, do tego ziemniaczki i kapucha kiszona :tak: Mniam! Dobrostka!

Tomcio śpi, Adaś bawi się z tatą a ja sprzątam dalej w papierach. Nie cierpie takiej roboty, bo efektu nie widać, bo przecież szafki są pozamykane i tylko ja wiem, że jest w nich porządek :cool:

reklama
ANIU o pędzelku wiem ,tak robiłam .
Faktycznie drobna sól,tylko u nas Wioch i cężko z taką .
Myślałam też co by dodać ciepłej wody ,a nie zimnej.Może ta sól sie troche roztopi!!

EWa a te papierkowe sprzatanie to najgorsze co może być ,u nas mąż najczęściej to robi .
Mamy teczki podpisane i bałagunu nie ma od tej pory i fajnie poukładane i wszystko idzie znaleść.POLECAM:tak::tak::tak::tak:!!!

Do góry