reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Dzien doberek!

My dzisiaj po szczepieniu, narazie ok, ale za to jaka noc mialam :-) Zasnal o 12, pobudka na stale o 5 a w miedzyczasie 4 wstawania, on chce ta matke-spiocha wykonczyc :-)

daisy, BeataZ duzooooo zdrowka
a adudz zadnych boli

maylah my tez juz sporo ciuszkow mamy na 80, nie wiem ile maly ma dokladnie ale 8,5kg wazy a nie wyglada wcale na grubaska bo jest dluuugi :-) ale u nas tez ma po kim byc- mam 170 a moj malz 193 :cool2::sorry:

szeregowy justysia odmeldowac sie! :tak:

Ewa jak czytalam twojego posta to bylam w szoku ze twoj maly juz 86 nosi, dopiero po chwili mnie oswiecilo :-D To chyba przez to niedospanie :-D

reklama
Annie22, Filipek mój waży prawie 8 kg tez nie wygląda na grubaska, tyle miałam fajnych ciuszków na 68 cm, i już za małe, niektóre to tylko raz miał ubrane.:no:
A czy wasze maluszki tez się tak brudzą? :no:Bo my odkąd jemy obiadki, to czasem 2 razy dziennie się przebieramy, najgorsze,że niektóre plamy np po marcheweczce nie chca zejść, myslicie że można je vanishem potrakto
wać ?

najgorsze,że niektóre plamy np po marcheweczce nie chca zejść, myslicie że można je vanishem potraktować ?

maylah ja niektóre rzeczy już "potraktowałam" vanishem, tylko wtedy puszczam to dwa razy do prania, a marchewka faktycznie jest bardzo uciążliwa, nawet jak dawałam swojej małej soczek jabłkowy z dodatkiem marchwi to smoczek od butelki aventa też mam żółty i nie mogę się tego kolorku pozbyć

i my sie w końcu witamy, ja standardowo padam na twarz po nieprzespanej nocce. Ogólnie w dzien jest super, Juluś jest grzeczna, ale czasem pojęczy i pomarudzi. Raczej to nie ząbki, a u nas inny problem. Julia z rana nie chce wogole jest, tj od karmienia ok 24 (zje wtedy ok 120) zjada ok 7 rano jakies 50 i potem dopiero ok 11 ok 130. Nie wiem czy się martwić czy nie, ale ma już lekka niedokrwistość i nie chcę żeby mi w anemie wpadła bo niedojada mleka. Zupki ok 15 zjadał cały słoiczek, owoc kiepsko , czasem zje czasem nie. Za to już tak fajnie podnosi się na rączkach i wędruje po całym kocu że muszę pilnować żeby nie spadła na podłogę.
A muszę Wam jeszcze napisać że uwielbiam ten okres przedświąteczny, wystrojone wystawy (w grudniu nie w listopadzie), muzyka i zapach mandarynek:-D w sob idziemy z M coś kupić dla Julci pod choinkę ale oczywiście nadal nie mam pomysłu co:confused2:
Dostałam kolejne paczki z hipp i bobovity, a dzis odebrałam z rossmanna jedna (w paczce hippa był talon upoważniający do jej odbioru:tak:)
Jutro też idę zamowic kulę śniezną w rossmannie, jestem ciekawa czy do świąt zdążą.
A tak poza tym to bez zmian, nic nie schudłam, z M ok, aaaa właśnie wczoraj ugotował zupkę. Miała być ogórkowa a wyszła zupa z ogórków ale przepis jak na kapuśniak staropolski (jego specjalność) :-D dodał do niej rodzynki nawet, ale muszę Wam powiedzieć ze jest pyszna.
Wczoraj też teściowa mnie zrypała że małą kładę spać na bok:laugh2: Julia sama się układa jak jej wygodnie, a ona ze dziecko trzeba kłaść na płasko na plecy bo inaczej będzie mieć płaską buzkę:szok: nie wiem skąd ona takie rewelacje wyciąga:-D
dobra zmykam , mała zaraz wejdzie pod wersalkę:-D
miłego wieczorku i udanej nocki kobitki:-)

maylah ja robie tak samo z Vanishem jak Adudz :tak: A teraz mam nowe plamy- po bananku i nie puscilo, dalej sa troche brazowawe :-( Co do ubranek- ja tez jestem zalamana, maly tak szybko wyrosl a ja myslalam ze te ubranka rzeczywiscie bede miala do ok 8 miesiaca :-) A takie fajne byly... ehh teraz prawie wszystko znowu male... Pare mam wogole nieuzywek, jak wyciaglam w 3 miesiacu zapasy na 68 to juz byly za male :wściekła/y:

Witam,
Maksiu już ok , gorączki brak , kupki już też normalne. Na to wygląda ,ze przyczyną były ząbki! Po za tym wszyscy zdrowi!
Co do brudzenia to mój bobas też kilka razy przebierany , bo albo zupka , albo taka kupka!
Co do wzrostu to ja mam 166cm, a mój M 187cm, Takze przy nim czuje się jak kurdupel, kiedyś mi tak powiesił lustro ,że tylko czubek głowy widziałam he he he! My ubieramy się w 74- 80! chociaż 74 już przechodzi do historii!
Pozdrawiam wszystkich i uciekam do roboty!
Wszystkim chorowitkom dużo zdrówka życzymy!

Ostatnia edycja:
Pare mam wogole nieuzywek, jak wyciaglam w 3 miesiacu zapasy na 68 to juz byly za male :wściekła/y:
u nas było tak samo, moja mała miała najwiecej ciuszków na 0-3 m-ce i też nie wszystko zdążyła na siebie założyć, albo miała coś ubrane tylko jedne raz i to gdzieś na wyjśce i już są za małe, tylko mnie to troszeczke mniej boli, bo ja wszystkie ubranka albo dostałam, albo mam pożyczone od znajomej, więc jak na razie na ciuszkach kasę zaoszczędziłam, no ale teraz to po mału muszę już zacząć kupować większe ubranka na ok 9-12 m-cy bo tych wcale tak dużo nie mamy, no a później dziecko też już aż tak szybko nie rośnie więc dłużej w nich chodzi.

Hej mamusie posiadające więcej niż jedno dziecko jak wy dajecie radę? Ja już czasami wymiękam. Moja starsza ma 4 latka ale jest tak miaucząca ostatnio, że głowa boli. Chodzi do przedszkola, gdzie jest grzeczna, a w domu szok. Grymasi, marudzi, histeryzuje wręcz. Czasami mam w domu sceny jak w super niani.

U nas to samo, Stasiu bardziej marudzi niż Maksio, a jak gdzieś muszę wyjść to jest komedia , Maks w wózku ubrany a ja latam za tym starszym jak głupia , bo on "nigdzie nie idzie"

Olcia 2009 wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek, szczęścia, zdrowia, pomyślności, pociechy z dziecka - niech będzie dla ciebie skarbnicą uśmiechu i spełnienia swoich najskrytszych marzeń. Żyj 100 lat !!!!!!
:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D:-):-D

reklama
Witajcie kobitki,ja znowu nie moge popisac,bo komputer strajkuje i co kilka liter głupoty wyskakuja i sie zawiesza:wściekła/y:,oj ten serwis mnie nie ominie bo tego na gwarancje raczej nie zrobia:wściekła/y:ale jakos sie zebrac nie moge bo mi szkoda kaski przed swietami tyle wydatków.Zdrówka dla mamusiek i maleństw.buziaczki:-)

Do góry