reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

vercik- powiedz no tylko która Cię nie lubie to zrobimy jej kocówe:)...skąd Ci kobito to do głowy przyszło!:szok:

...ja najbardziej przezywałam to, ze dwa tygodnie wczesniej byłam na usg i widziałam bijące serduszko (na innym sprzęcie) a potem mi powiedzieli, ze nie bije. Dlatego tak bolało. Całe dnie w szpitalu na zmiane modliłam się i płakałam...mój syn jest ministrantem i zapłakany powiedział księdzu o tym co się stało. Jak wyszłam, ze szpitala poszłam do koscioła. Po mszy ksiądz zszedł do mnie i powiedział, że bedzie się gorąco modlił za moje dziecko. dwa dni później juz wiedziałam, że z dzieckiem jest ok. Teraz jak tylko mnie zobaczy z małym to potrafi z plebani wylecieć na ulice, żeby go pobłogosławić. fajny ten nasz wikary. Dusza człowiek. No i jest w moim wieku, więc fajnie sie z nim rozmawia. ..no a dziś malutki kończy 5 miechów:)
Wszystkiego najlepszego dla Artura:-):-):-)

reklama
No i ja dziś też tylko na chwilkę:tak:

Niutka ja na allegro kupuję body i pajacyki firmy early days. Są super, nie wyciągają się, a przede wszystkim bawełna porządna i gruba, a i cena bardzo dobra. Polecam.

Całuski ogromniaste dla Was Mamusie i dla Waszych dzieciaczków kochanych, pięknych, słodziutkich!!!

Vercik ja tam Ciebie lubię bardzo:-D:-D:-D

witam
wszystkiego najlepszego dla Marisski i Arturka

oj dzisiaj moj mały mial w nocy chyba andrzejki, budzil sie co 2 godziny i zabawe w przerwach mial po ok.pol godziny, normalnie padnieeta jestem, teraz moich chlopow wyslalam na spacer i mialam spac ale jakos nie moge i postanowilam ponadrabiac troche bb
niuta ja mam pajace i body z dunnes-a tylko ze mam je z irlandii ale napewno sa na allegro jakies ale jakos jest bardzo dobra i nawet mam nowiutki 5-pak bodow na dlugi rekaw ale na rozmiar 3-6 miesiecy, Ty pewnie potrzebujesz na wiekszy

Czesik!
Ja znów się dobrałam do komputra:-D
Ale Was dzisiaj prawie nie widać. :-:)-:)-(
Pewnie jak to przy niedzieli każda z rodzinką czas spędza.
A ja... Zosia drzemie, bo nie sądze,żeby już na noc zasnęła, pewnie się obudzi za 20 minut, mąż cośtam skrobie do pracy (nawet na urlopie pracuje niestety). Teściowa jeszcze moją kurtkę kończy, a ja ju marzę o powrocie do domu. I zastanawiam się dlaczego tak jest, że człowiek do szczęścia potrzebuje tego, czego akyrat nie ma, zamiast cieszyć sie tym, co jest. Dopiero tak bardzo chciałam wyjechać z tej dziury, a już mam ochotę wracać. Straszne to...Włosy też bym wolała mieć ciemne i kręcone:-D:-D:-D
Jakiśfilozoficzny nastrój mnie dopada, a wiadomo co zwykle z takiegio nastroju sierobi - baaaardzo długie posty zawierające wątpliwe mądrości, więc może lepiej już siepożegnam.,
Pa, Mamuśki, śpijcie smacznie do samego ranka! Cmok!

Dla dzisiejszych małych jubilatów- buziaki!!!

Współczuję Wam tego leżenia w szpitalu. Ja dowiedziałam się,że jestem w ciąży 8 grudnia, robiąc test. Ale to miała być tylko formalność:tak:że nie jestem w ciąży!!! Dlaczego? 20 września miałam ostatni okres, 27 października byłam na usg. Nie było widać ciąży więc lekarka dała mi luteinę na wywołanie okresu. Powiedziała, że jakbym nie dostała (staraliśmy się o dziecko) to za jakiś czas mam znów zrobić test...tak w razie czego. Ja go robię tego 8 grudnia a tam dwie kreski...myślę ...jak to możliwe, okres miałam dawno, u lekarza byłam i usg miałam a tu 2 kreski. No ale nic. Czytam ulotkę a tam pisało, że wynik dodatni mogą dawać też torbiele. Więc mówię mężowi że mam torbiel bo ciążę wykluczyłam :szok: hihi. No a on na to że jedziemy po drugi test z innej firmy. Też wyszły 2 kreski. Więc 10 grudnia poszłam do lekarza i dostałam piękne zdjęcie mojej 8 tyg Małgorzatki. Wtedy przypominała fasolkę:) Nie miałam żadnych mdłości, ani zachcianek. To była idealna ciąża z chęciami na barabara:tak:

Ja za to zrobilam test 1 grudnia. Ostatni okres dostalam 24 pazdziernika po nim robilam jeszcze 3 testy, ale nic nie wykazywaly. Pierwszego grudnia byla wielka radosc, ktora teraz jest zanami na swiecie.

Witam , już w niedzielny wieczór , ale ten dzień przeleciał! Popołudniu mieli,śmy gości potem my poszlismy w gości , wróciliśmy na kąpiel i Maksiu już ponad godzinkę śpi, Maruda z niego dzisiaj nie samo wita , nawet ze spaniem był kłopot, naszczęście wiemy ,że to przez ząbki, druga dolna jedynak nam się przebija , a jeszcze dzisiaj, przy po kąpielowej kosmetyce zauważyłam ,że górne jedynki też już się pchają!
Co do bodów , to my od noworodka używamy early days, ale tylko te najmniejsze udało nam się zdobyć z długim rękawem , teraz też bym wolała z długim , bo z krótkim mamy ale praktycznie nie ma ich na allegro!
Pajacyki też mamy z tej firmy , ale maja małą wadę , rękawki się skracają po praniu i mały ma rękaw taki 3/4 .
Co do rozmiaru to body polskie musimy mieć na 80 cm , angielskie kupujemy na 6-9 !

reklama
Witam się po weekendowej nieobecności , na samym początku chciałam złożyć SERDECZNE ŻYCZENIA NASZYM MAŁYM SOLENIZANTOM : MARISCE I ARTURKOWI, BUZIAKI OD CIOTECZKI :*
Jak Marisce torcik smakował, marchewkowo ziemniaczany?
Dmuchawiec, my tez za Tobą tęsknimy, super ze Zosieńka tak dzielnie zniosła podróż, nie martw się ,że płacze, bo to normalnie, to dla niej obce twarze, inne miejsca, nie ma ukochanego łóżeczka, itd. Wszyscy pewnie małą oczarowani, nie?
Jak czytam jakie miałyście diagnozy podczas ciązy, widmo łyzeczkowania, normalnie szok:szok: , ja dowiedziałam się,że jestem w ciaży, 7 listopada, a u ginka byłam 14 i była na usg tylko kropka, pani doktor powiedziała,że różnie moze być, ale że z takiech kropek dzieci się rodzą, no i się urodził 14 lioca mój kochany szkrab:laugh2::laugh2: A dziś była u mnie koleżanka, która jest w ciąży i właśnie na 10 lipca ma termin:-):-):-)
Verciku, my tu wszytskie Cię lubimy, każda z nas była nowa, ale to nie ma znaczenia, bo teraz jesteś NASZA!!!! I kopniaka Ci sprzedamy, jak będziesz tak myślała, nu,nu,nu:rofl2::rofl2::rofl2: A jaka u Ciebie pogoda w ciagu roku jest? teraz śniegi, a temperatura poniżej zera, pewnie? jak wygląda lato na Islandii?
Justysia, mąż coś złowił? Jutro rybka na obiadek?
Niutka, jeśli chodzi o body, to ja tez kupuję albo w pepco, są dobrej jakości, z takiej miękkiej bawełny i niedrogie ok 5-6 zł, albo na allegro early days, te co kupiłam na 0-3 teraz są takie akurat, a Filip ma 71 cm, więc rozmiar jest troszkę zaniżony, ale tez są super, kolor się nie spiera i nie rozciagają,
Kamlotka, ach Ci mężowie, czasem to im się kopniaczek należy:no::no: Ja to bym pewnie takiego focha strzeliła, że hej;-) Mój M. na szczęście nie lubi za bardzo chodzić na imprezy, jak go raz w roku wyciągnę to jest dobrze, ale ja czasem chodzę, choć ostatnio byłam z koleżankiami z pracy we wrześniu 2008:szok::szok:
A my jesteśmy w trakcie usypiania Filipka, tzn. tata usypia,a ja do Was pisze, mój mężulek jutro w nocy jedzie na szkoelnie do Francji i chcemy się trochę sobą nacieszyć:-):-):-):-):-) bo wraca dopiero w sobotę , kurczę nie lubię sama spać:-:)-(
Miłej nocki kochane, muaaaaaa

Do góry