reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Ja tez mam wloski czarne jak ty a chcialam blad..ale jak mi szwagierka zrobila to byly POMARANCZOWE !! Masakrycznie to wygladalo i odrazu przefarbowalam na ciemne...jak udalo ci sie zrobic to na blad??

stopniowo robiłam pasemka i po roku sa blondi ale gdzieniegdzie są jeszcze ciemne. Widac to na zdjęciu z chrztu św., które jest w zdjęciach naszych pociech.

Dziewczyny mam pytanie... jestescie napewno bardziej doswiadczone w tym temacie niz ja.
A mianowicie... rzecz ropzbiega sie o tabletki antykoncepcyjne. Biore je pierwszy raz w zyciu. Wiem kiedy i jak przyjmowac. Wiem tez, ze krwawienie nastepuje w 7dniowej przerwie.
A mi wlasnie wystapilo dzis, czyli w trakcie brania tabletek.
Nie wiem jaka moze byc tego przyczyna? Czy to normalne? Ja naprawde nie mam doswiadczenia, wiec prosze o odpowiedz :tak:

dziula ja nigdy tak nie mialam choc bralam tabletki prawie 5 lat:eek: na ulotce tych tabletek ktore bralam pisze tak
Bezpośrednio po rozpoczęciu stosowania tabletek antykoncepcyjnych Logest u kobiet przyjmujących środek może występować plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe, zaburzenia żołądkowo-jelitowe, ból głowy, ostuda, napięcie sutków, nagła zmiany nastroju, zmiana wydzielania śluzu szyjkowego, zmiana masy ciała.
wiec wychodzi na to ze tak moze sie zdarzyc:sorry: podejrzewam ze sie wszystko z czasem ureguluje

dziula czytam dalej i jest napisane ze w trakcie pierwszych cykli moze wystapic kwawienie lub plamienie miedzy miesiaczkowe, ale jakbys sie martwila to zadzwon do swojego gin

Witajcie się wieczorkiem, jak zwykle zresztą, znowu produkcja ruszyła:-):-):-), ale fajnie że się dzieje na naszym forum:-D:-D Ja dziś cały dzień siedzę nad tłumaczeniem listów do sądu w sprawie pewnego rozwodu we Francji, Polki i Francuza. Nigdy się nie zajmowałam tłumaczniami, ale ze to rodzina mojej znajomej, to się zdecydowałam, zwłaszcze ze kaska jest potrzebna:tak::tak: No ale to piekielnie trudne,:rofl2::rofl2::rofl2: i tak mi powoli idzie
A wogóle to się własnie wściekłam, bo na niedziele się umwiłam z przyjaciółką z Wrocławia, ze pojadę ją odwiedzić,a tu dzwoni teściowa :cool: i nas zaprasza na imieniny na niedziele, zawsze robiła w s sobote a tym razem w niedziele, i to trzy tygodnie pon terminie, normalnie:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dmuchawiec, a moze to angina, ? Ja ostatnio tak miałam, temperatura 39 i straszny bol gardła, ale dostałam antybiotyki i po kilku dniach przeszło

Patra, Twoja teściowa to zwykła su***************a, jak można tak traktować drugiego czlowieka, :szok::szok::szok: Współczuję Ci, mam nadzieje,że nie będzie Ci zatruwać życia, ja tez bym pewnie jej nie odwidzała, zreszta jak kilka lat temu, gdy jeszcze chodziłam z moim obecnym M. to się rozstaliśmy i ja się spotykałam z innym facetem, to treściowa na mnie mówiła takie rzeczy, ze do teraz to boli, zwłaszcza,że ja wtedy nie miałam zadużo kasy, bo wiadomo studentka, więc byłam najgorsza, a teraz jak pracowałam,zarabiałam wiecej niż moj M. to jestem ulubioną synową, a ma iich 3:laugh2::laugh2: Ale je i tak nie potrafię zapomnieć, tego co na mnie mówiła za moimi plecami, a czasem to jeszcze gorzej niż w twarz. A wiem co mówiła, bo moja obecna szwagierka mieszkała jakiś czas u nich i słyszała niejedno:-( Takie rzeczy strasznie bolą, ale trzeba żyć dalej i nie myślec za bardzo, bo zycie za krókie jest na martwienie jest:-)
Daisy zgadzam się z Tobą,ja to bym powybijała tych wszytskich alkoholików, recydywistów, nic nie robą, kase biorą z Mopsu i żebrzą pod sklepem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Agnieszka 24, a może lepiej się przejdz do lekarza , bo może to nie sprawy ginekologiczne, nie wiem, bo ja miałam cesarkę, ale wiem że niektórym kobietom po porodzie Sn wychodzą hemoroidy, nie mam pojęcia jak to sie objawia, ale słyszałam,ze włąsnsie jak w toalecie coś "mocniejszego" się robi, to boli

Willsonka, ale fajnie z tymi szczepieniami masz, u nas niestety nie ma niczego takiego, a mąż faktycznie ciacho:-):-)

A co do wagi maleństw?
To Filipek ma 71 cm i 7580 kg, aurodził się 3950 i 57 cm
Dobra zmykam poczytać dalej i do tłumaczeń:-)

Witam sie wieczornie!!!
My dziś zaliczyliśmy spacerek2,5 godz. bo naprawde fajna pogoda u nas!!
Moje dzieciaki nie śpią nchyba nawet :no: myślą o tym, ehhhh!!!:wściekła/y:

patra-teściowa naprawde s...!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie zazdroszcze.Ja mam spoko,ale moja mama niestety po śmierci ojca nawet do tearz słucha różne wyzwiska,niestety on na to pozwalał.Mamusi synek,jedynak!!!
Chciała im życie ułożyć,a raczej mu!!Kontrol nad wszystkim nawet zaglądała mmie jakie majtki nosi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::szok::szok::szok:!!!
Kiedyś mi powiedziła,że inna pani miała być moją mamusią :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!
POJ....A,i psychicznie chora !!!ehhh,szkoda gadać!!!

abudz -a ja słyszałam ,że do roku dziecko powinno podwoić swoją wage urodzeniową.Karol urodził sie 5kg,a na rok miał10,5.Więc :no:wiem już sama!!!

A MNIE TEŻ czasem brzuch pobolewa,ale tak na okres,ale :no:przy czymś większym.A w kocu dostałam sie do gina,bo od porodu nieee mogłam sie dostać!!Bo jak jej nie było to brakuje cały czas numerków.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A mówią,że baby do gina nie chcą chodzić;-)!!:szok::szok::szok:
Ciekawe co tam w środku słychać,hmmmm...???;-):-p
WILSONKA ŚLICZNE WYGLĄDACIE!!!I MASZ CO PILNOWAĆ:-D;-):tak:!!!

DMUCHAWIEC NIE MA ZA CO -masz nam wyzdrowieć!!!bo nie ma żartów....:-p

Lece was poczytać , bo tu normalnie na akord jakby nam płacili to byłybyśmy wcale :no::no::no:biedne!!!:-p;-)

Dmuchawiec duzo zdrowka!

Wilsonka sliczne fotki, ale jako blondynka wygladasz jeszcze piekniej :-)

Dziuuula ja podczas brania tabletek (przynajmniej niektorych) tez mialam krwawienia w trakcie. U mnie bylo to tez spowodowane rozlegulowaniem hormownow i gin zawsze mowil, ze jezeli sie tak dzieje 1-2 cykle to jest ok bo organizm musi sie przystosowac, jezeli jednak dluzej to zazwyczaj mi zmienial. Tylko nie wiem czy to tylko tak u mnie ze wzgledu na problemy hormonalne czy ogolnie :sorry:

adudz ja tez tak slyszalamz tym podwajaniem i potrajaniem... ale kazde dziecko jest inne jak to zawsze mowia :-)

moj maly mial 4080 jak sie urodzil i 58 cm a dwa dni przed 4-miesiecznica 7860 g i 69,5 cm.

patra tesciowej niezazdroszcze...

a teraz o mojej dzisiejszej depresji czyli o tesciu... Tegoroczne swieta mielismy spedzac tylko w trojke, i chcialam zeby to byly moje wymarzone swieta chociaz takie male... Juz powoli zaczelam nawet obmyslac co zrobie, upieke, upichce jak urzadze dom. Miala to byc moja nagroda ze nie pojedziemy do Polski i nie bede mogla sie z nikim zobaczyc (dla mnie to wyjatkowo rodzinne, radosne swieta i poprostu je uwielbiam). Jednym z nielicznych plusow ktore mnie pocieszaly ze nie pojade do ojczyzny bylo wlasnie to ze nie zobacze sie z tesciem (wyjatkowo toksyczny czlowiek, ktory nienawidzi swiat, moglby byc chyba bohaterem 'Opowiesci wigilijnej') i zawsze mi psul humor jak u nich bylismy. Naprwde jakbyscie go poslchaly to... no cos strasznego. I co? Prawdopodobnie dostanie robote w Holandii na ten okres a ze dwa dni swiateczne sa wszedzie wolne a my mamy do granicy 70 km to prawdopodobnie przyjedzie do nas!!! Normalnie jak to uslyszalam to sie zalamalam a teraz rycze do komputera jak glupia. Moze to glupie ale dla mnie to naprawde koszmar :-( Teraz to wszystko nie ma sensu :-(

reklama
aniee bedzie dobrze:tak::tak::tak:
To WIDILIA,więc może da na wstrzymanie!!!
no i pociesz sie ze to tylk dwa dni.
Aczkolwiek mogło by ich niee być !!!

A może nie przyjedzie!!!;-)

troche marne pocieszenie nie??!!!
Moi chłopcy zasnęli ,prawie bo Julek mlaska i patrzy w sufit,a już myślałam ,żę śpi ehhh!!!
ja siedze przed laptokiem,musze isc śniadanko mężusiowi do pracy zrobić i się umyć.Ciekawe czy dziś też bede latać po łóżkach pół nocki!!!:-p:cool2:

Do góry