reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Hej, hej!
Widzę że znów sama nie jestem. Zosia kiedys zasypiała ok 19tej i spała do 4tej. Zjadła i spała dalej do 7mej. A teraz budzi sie kilka razy w nocy. Doszło ju zdo tego, ze od 3ej co pół godziny sie budziła, nawet nie zdążyłam zasnąć, a on ajuz wstawała. Stwierdziłam, ze dośc tego i z pomocą męza wprowadzam jako taki ład do tego wszystkiego. :-DZabrzmiało ambitnie.
Ustaliłam sobie harmonogram dnia- stałe pory karmienia, drzemek w ciągu dnia, spaceru, kąpieli itd. Na razie po dwóch dniach efekty są takie, że Zosia zasypia ok 20tej, o 23ej ja jeszce karmie, potem budzi sie o 3ej, je i spi do 6tej. Wiec nie jest najgorzej:tak:Choć do ideału daleko.
Ni echciałabym calkiem rezygnować z karmienia nocnego, bo podobno jest wazne dla utrzymania laktacji. Ale byłoby cudownie wrocić do tego schematu, co wcxześniej, czyli pobudka o 4tej na jedzonko i spanie dalej do 7ej.
Marzenia...

Dobrej nocy!

reklama
Witam sie wieczornie, Oliwia odziwo śpi :confused:
Muszę przyznac że nie wiedziałam co to znaczy spanie przy cycu, maksymalne rozbudzenie przy odbekaniu, 1,5-2,5 godz usypiania na noc (kiedyś poprostu kąpiel, cyc, buziak tatusiowi i łóżeczko i słodki sen do 3, teraz pierwsza pobudka już o 24) Nie mam pojęcia co się z nią porobiło, najlepiej to by non stop trzymała moją rękę podczas snu, nawey nie wiem kiedy się tego nauczyła. Dzień jest dla mnie zbyt krótki, nie mam na nic czasu, a juz wogóle na internet :no::no::no::no::no::no:

Hej, hej!
Widzę że znów sama nie jestem. Zosia kiedys zasypiała ok 19tej i spała do 4tej. Zjadła i spała dalej do 7mej. A teraz budzi sie kilka razy w nocy. Doszło ju zdo tego, ze od 3ej co pół godziny sie budziła, nawet nie zdążyłam zasnąć, a on ajuz wstawała. Stwierdziłam, ze dośc tego i z pomocą męza wprowadzam jako taki ład do tego wszystkiego. :-DZabrzmiało ambitnie.
Ustaliłam sobie harmonogram dnia- stałe pory karmienia, drzemek w ciągu dnia, spaceru, kąpieli itd. Na razie po dwóch dniach efekty są takie, że Zosia zasypia ok 20tej, o 23ej ja jeszce karmie, potem budzi sie o 3ej, je i spi do 6tej. Wiec nie jest najgorzej:tak:Choć do ideału daleko.

tak was kobitki czytam i patrzę, że wasze maleństwa troszkę starsze od mojej córci i tak się zaczęłam zastanawiać czy mojej też się ten sen nie popsuje, bo z tego co czytałam to wasze dzieci też na początku spały w nocy ładnie a dopiero po czasie im sie coś "odwidziało". Moja na razie przynajmniej w nocy sypia dosyć dobrze, zasypia ok 21-22, zazwyczaj jest pobudka na butle ok 3, potem budzi się ok 5.30-6.00, więc najgorzej nie jest i oby się częściej nie budziła, bo ja później mam problem z zaśnięciem, więc czasami jest tak, że córcia się wyśpi i jest pełna werwy i chęci do zabawy, a mamusia chodzi ledwo przytomna, bo spać w nocy nie mogła, a na dodatek jeszcze te moje problemy z kręgosłupem, masakra jakaś

Witam,
Dziewczyny mam mały problem, bo niewiem czemu ale n.p przy siadaniu,wstawaniu, albo gdy klade sobie małego na brzuch boli mnie macica, czuję jakby była no niewiem napuchnieta.. n.p jak siadam boli mnie troszkę mocniej niż jak bóle menstruacyjne...
aa i jeszcze przez ostatnie 2 tyg na noc bolał mnie lewy jajnik.. Dodam,że okresu jeszcze nie dostałam a nie karmie juz z 3tygodnie.. co to może być czyżby okres się zblizał ? Przed ciążą mialam zawsze bardzo silne bóle menstruacyjne, ale zaczynały się zawsze max 2 dni przed okresem...

Witam się w niedzielny ranek ;-);-);-)
widzę, że w weekend mniej mamuśki mają czasu na BB

addaaa ja chyba na twoim miejscu jak by mi do jutra nie przeszło to poszłabym do lekarza, sprawdzić nie zaszkodzi a będziesz pewna, że nic złego się nie dzieje;-);-);-)

adaaa- sprawdzic u lekarza nie zaszkodzi, ale faktycznie może dostaniesz okres. Powiem Ci, ze ja przed I ciążą tez miałam bolesne miesiączki. Po porodzie dostałam okres jak skończyłam karmic czyli po 9 miesiącach i był tak bezpolesny, ze nawet nie wiedziałam kiedy przychodził:)..tak to ponoc czasem bywa po porodzie.

A ja znowu siedze sama z małym,. Małzon na uczelni, starszy syn u kuzyna a ja sie plątam z konta w kąt. Pogoda taka, że z małym tylko do kościoła wyskoczyłam. Na szczęście udało mi się zdrzemnąc prawie 2 h jak mały spał, ale żeby nie było za dobze to mały spał na mnie. Musze zwyzywac siostre, ze mnie nawet w niedziele nie odwiedzi. Mama moja jest w spzitalu i we wtorek będzie miała zabieg na tetnicy a ja nawet nie mogę jej odwiedzić, bo auto stary zabrał:(

Witam,
Dziewczyny mam mały problem, bo niewiem czemu ale n.p przy siadaniu,wstawaniu, albo gdy klade sobie małego na brzuch boli mnie macica, czuję jakby była no niewiem napuchnieta.. n.p jak siadam boli mnie troszkę mocniej niż jak bóle menstruacyjne...
aa i jeszcze przez ostatnie 2 tyg na noc bolał mnie lewy jajnik.. Dodam,że okresu jeszcze nie dostałam a nie karmie juz z 3tygodnie.. co to może być czyżby okres się zblizał ? Przed ciążą mialam zawsze bardzo silne bóle menstruacyjne, ale zaczynały się zawsze max 2 dni przed okresem...

ADKA ja też tak mam ,dzisiaj przez to zdycham.I też lewy jajnik,i karmie piersia!!niewiem co jest, moze przed okresem.Bo też jeszcze nie dostałam.A do lekarza to nie umie sie dostac,nawet jeszcze nie byłam .Co chce isc to jej nie ma:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Mam już nerwy na tą IZBE ZDROWIA:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!
WOGÓLE WSZYSTKO MI DZIS W KUR...!!!

a ja się tak zastanawiam kiedy będzie mi dane się wyspać? od ponad 4 mcy śpię po 3-4 h na dobę, nawet jak Julia zaśnie to ja nie mogę zasnąć :-( jestem już tak zmęczona ze tylko zaglądam na bb na chwilkę i na zadne strony nie mam chęci choć pare dni temu kupiłam na allegro 5 firan z czego jedną dla córci za niecałe 100zł za wszystko:tak: czekam teraz na paczkę i mam nadzieję ze to nie będzie jakiś szajs bo na zdjęciach wyglądały super.
No a Julia nadal od 3-7 bączki i wiercenie, zasypianie wieczorne nawet godzine trwają ale twarda jestem i jej nie bujam jak kiedys w bujaczku i przekładałam do łóżeczka. Julia ma kojarzyć łóżeczko z zasypianiem wieczorem, bo w dzien to róznie raz zaśnie w łóżeczku, raz na spacerze a raz w bujaczku. Nie jestem chyba konsekwenta bo powinnam ją zawsze kłaść w domu do łóżeczka.
Co do ubierania w nocy to Julka ma body na krótki rękaw plus pajacyk lub body na długi i rajstopki lub półśpiochy albo śpioszki. Spi pod kołderką a potem ze mną w łóżku pod kocem. W dzień ubieram podobnie i nakrywam kocykiem w bujaczku lub troszkę kołderką w łóżeczku, a na macie bez niczego, wogóle Julka nie lubi być przegrzana i jak za bardzo ją przykryję lub za ciepło ubiorę to ma problem z zaśniecięm.
Od kilku dni pogoda taka sobie więc spacerki max 2 h, bo potem tak mi zimno ze marze o kąpieli hihihi
eh i to jest myśl mężuś zaraz skonczy wykłady to zaopiekuje się córcią a ja sobie poleżę w wannie :-):cool2:
aa i mamy nowy problem, jak Julce po debridacie wyskoczyły krostki na brzusiu to teraz ma liszaje i jeszcze na ramionach łokciach i kolankach i udach. Boję się że to azs jej się robi załamka normalnie jak nie urok to sra....:wściekła/y:

beatka daj linka obejzymy!!ja mam bzika na punkcie okien i ich stroju
!!

beatka daj linka obejzymy!!ja mam bzika na punkcie okien i ich stroju
!!
Justysia ale to nie są jakieś piękne tiulowe czy gipiurowe firanki, tylko zwykłe aczkowlwiek mi się bardzo podobają. Wkleję kilka linkow :-)
WYPRZEDAŻ!!FIRANKA w MOTYLKI NA WYS.120 PO 5zł (805993119) - Aukcje internetowe Allegro tu kupiłam ten pierwszy wzór
WYPRZEDAŻ FIRAN, NEMO,MIKI TYLKO 4,41zł (800226910) - Aukcje internetowe Allegro w miki dla Julii
WYPRZEDAŻ!!! KOLOROWA FIRANKA NA WYS.160 cena7zł (800214117) - Aukcje internetowe Allegro

a ja dziś noc ciężka, kolejna z rzędu :-( Julia zaneła o 21 a wstała o 21:40 jak ja już umyta ułożyłam się do snu , moje dziecko zachciało się pobawić:eek: zabawa do 23, sen do 24:crazy: potem o 4 zjadła ale w między czasie oczywiście bączki i wiercenie to ogółem mama nie spała od 24 do 7:30 masakra jakaś. Ja tak myślę czy nie zmienić mleka na nutramigen, bo może ona ma uczulenie na laktozę i stąd ma te męczące bączki. Muszę o tym koniecznie pogadać z pediatrą.

addaaa ja juz dwa razy okres mialam, choc karmie cały czas, ale nic mnie nie bolało. Tez radziłabym pojsc do lekarza.

A co do spania naszych dzieciaczkow, to ksiazka "Wszystki dzieci moga nauczyc sie spac" jest moim zdaniem całkiem do rzeczy i warto po nia siegnac,tgdy ze`spaniem sa problemy.

reklama
Moi panowie sobie spia a ja jeszcze grasuje po neciku:-)
beata 26 mam nadzieje ze Juleczke nie dopadło azs bo to wstretne paskudztwo:crazy:,a smarujesz jej czyms,i dajesz jakies kropelki,może fenistil by Jej pomógł,nie wiem czy to znasz to takie krople przeciwswiadowe i przeciwuczuleniowe,tylko nie wiem czy malutka to swedzi no i czy akurat na to by pomogło

Do góry