reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam się śnieżnie.:-D
:tak:U nas za oknem biało,:no:wiem czy sie cieszyć,ale KAROL już mi mówi mamo idziemy na śnieg:-D:-D:-D!!!

EWA GRATULLUJE !!! JAK TAM SIĘ CZUJE MĄŻ??:confused:

MAJAAAA MY też tak samo mamy około 4 rano trzeba małego wziąść bo WIELKIE:szok: stęki ,a już myślałam ,że JULEK tylko tak ma!
My próbujemy utrzymać temp.21 stopni,choć u nas z tym ciężko.Spółdzielnia pali ,my mamy grzejnik zakrecony uchylone okno ,a temp.niżej niechce,bo z każdego boku grzejniki odkrecone,było by najlepiej 20 stopni.Teściowa ma w pokoju 25:szok::szok::szok:,ciężko ,zresztą w tym trzecim jest chyba ze 30:szok: :wściekła/y:tam to juz całkiem nie wchodze!

Na noc staram sie ubierać troszke cieplej,bo mam wrażenie ,że jest mu zimno.Rączki też ma chłodne! Myśle nad kołderką bo pod kocykiem śpi i nakrywam go jeszcze jednym pledem!
Rajtuski też ubieramy ,mamy ich chyba z 10 par,więc idą w ruch.Po rajstopki ubieram spodenki,choć nieraz kwiczy ,bo mu chyba gorąco,a po drugie nie ma jak fikać nóżkami.Wogóle by najlepiej to nago leżał,jak jego starszy brat:-):-D;-).

reklama
Witam po powrocie z miesiecznego urlopu w Polsce :-)
Niestetyw kraju nie mialam czasu wogole zeby zagladnac na forum, bo czas spedzalismy na odwiedzaniu rodzinki i znajomych, wszyscy musieli sie malym pozachwycac :-) W kazdym razie jestem szczesliwa wypoczeta i gotowa do forumowania ;-)
Nistety chyba wszystkiego nienadrobie, wprawdzie juz wczoraj popoludniu troche pozagladalam ale za duzo tego jest. W kazdym razie:

alusia powodzenia, trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok i duzo zdrowka dla was wszystkich!
Ewa gratulacje dla pani magister :-)
maja.80 ja zazwyczaj ubieram malego w body i pajacyka bo lubi kopac nozkami i czesto pozniej lezy bez kolderki mimo wczesniejszego szczelnego opatulenia :-)

... a reszty juz nie pamietam :dry: Milego dzionka wszystkim :-)

witam sie i ja
dopiero wcinam sniadanko, mala lezy obok i strasznie sie kreci. wczoraj bylysmy na szczepieniu i do poludnia spala ladnie a potem jak przyszlo do spania w nocy to za chiny :no: ryk i marudzenie, poszlismy spac po 12:szok: masakra. mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej, wczoraj ja chyba nozka bolala bo miala czerwone i opuchniete te miejsce po szczepionce.
ja ubieram mala do spania w body na dlugi rekaw i spiochy, spi pod 2 kocykami. jak kladziemy sie spac to temp jest okolo 22-23 a potem juz 20-19, caly czas mam wlaczony nawilzacz powietrza.
kurcze piszecie o kombinezonach a ja jeszcze nie zakupilam zadnego:sorry2: mam kilka kurtek, futerko no i teraz musze kupic kombinezon.
Annie ja jade na urlop do Polski na swieta ale tylko na dwa tygodnie, zastanawialam sie czy nie wrocic pozniej ale tylko ja z mala a maz wroci samochodem sam, potem my dolecimy samolote, no ale nie wiem czy wytrzymam z moja tesciowa 4 tyg:-p
ewa gratulacje!

Kurcze wy macie problem bo za ciepło w domu a u nas na odwrót. Mieszkanie na parterze zimne jak diabli i ciężko ogrzać, a ogrzewanie gazowe. Rachunki za gaz to kolosalne co roku.W nocy mamy 19 stopni a w dzień to tak 21 chyba najwięcej. Co prawda ja nie lubię bardzo gorąca i mąż oraz starsza córka też ale czasami jest za chłodno.

Rany, to ja jestem jakas wyroda matka, bo u mnie w domu jest 21 stopni, a Marysia spi w body z dlugim rekawkiem i w skarpetkach (bezuciskowych), spi ze mna, pod kolderką, w nocy sie rozkopuje, bo jej za cieplo. czesto zdejmuje jej skarpetki i spi z golymi stopkami.

Tez mam pytanie, czy codziennie wyparzacie butelki i smoczki? I co ile zmieniacie smoczki i butelki?

P.

Panegiryka to ja też jestem wyrodna matka. Jak pojadę do rodziców to się u nich gotujemy normalnie tak tam gorąco 25 stopni to chyba najmniej mają. Ja rzadko wyparzam smoczek i butelkę raz na kilka dni.

penderynka ja czekam az uzbiera mi sie kilka brudnych butelek i kazda myje i potem wyparzam, za kazdym razem.mozna uzyc tej butelki do 24 godz po wyparzeniu a potem znow trzeba wyparzyc. no przynajmiej ja tak robie :tak: narazie nie wymienialam butelek ale smoczki tak, tylko ze na 3+ bo z tych od 0+ wolno lecialo no i dlatego ze juz troche przesmiardly:-p

Ja meaego na noc ubieram tylko w spiochy. Przykryty jest kołderką i kocykiem. W mieszkaniu mamy ok 18 stopni :tak:
co do wyparzania butelek... Tylko raz lub 2 na tydzien. :tak: Butelki mamy 3 i od poczatku je używam a smoczki wymieniamy przynajmniej raz na miesiąc.

Hej dziewczyny

jesli chodzi o cieplo w mieszkaniu to u mnie tak ok.24-23 a w nocy do spania ubieram w body z krotkim rekawem i jakies pajacyki z dlugim rekawem.W sobotke bylismy u rodzicow i dziadek tak napalil w piecu ze bylo 27 stopni mala nie chciala spac do 22 i strasznie marudzila... nie dziwie jej sie mi bylo goraco a jej to juz wogole....
Dzis jak zjadla o 9:30 to do tej pory spi ja nie wiem....a w nocy ładnie spała od 21:00 do 3:30 na karmienie a pozniej 6:00 i dalej godzinna drzemka....
Jesli chodzi o wyparzanie to ja raz na jakis czas wyparzam (raz zapomniałam wyłaczyc garnek i prawi cala woda sie wygotowała) zamowilam teraz na allegro podgrzewacz do butelek i mysle ze w nim bede wyparzac bo ma taka funkcje...
Brzydka pogoda za oknem,nie chodzimy na spacerki jakos sie boje...

Od półtora tygodnia podaje małej debridat i wogóle nie ma efektu nadal nie widac kupy....dzien po podaniu jedynie wlozylam jej termometr i poszlo a teraz ni widu ni slychu,a dodam ze podaje jej soczek z jabluszka i wczoraj jej troszke naskrobalam ale nadal nic.... nie placze z powodu kupki
Ale ja jestem w stresie i wołam kupo wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sama nie wiem moze zresygnowac z tego debridatu czy wypic cały....:wściekła/y:
Jak wasze malenstwa reagowaly na ten syrop pomóżcie!!!

Pozdrawiam i cały czas was poczytuje .....:-):-):-)

reklama
O kto tu się pojawił na forum Beata, Kasiulka miło was "widzieć:-)

Pytanko czym można leczyć grypę karmiąc? Oprócz czosnku - bo żołądek siadł.
Lekarz mówił, żeby nie całować Filipka bo się zarazimy, ale nie myślałam że to tak szybko nastąpi:wściekła/y::wściekła/y: Dziś w nocy mnie nagle rozłożyło.

Mnie postawiła na nogi ciepła kąpiel , herbatka z miodem i cytryną , no i mąż mi wlał kieliszek rumu, lepiej to niż antybiotyk!! Wykąpałam się wypiłam i do łóżka , rano było o niebo lepiej!

Do góry