reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Co do mężów to ostatnio narzekałam na swojego że juz dawno zadnych kwiatów mi nie kupił. Mówilam o tym mojej kolezance :-D I co ciekawe w tym tygodniu, tak sam od siebie (bez konsultacji z moją kumpelą) kupił mi az dwa razy po różyczce :-) Co do samotności.. To od 5:30 do 16:30 jestesmy sami :tak:

willsonka
każda by sie popłakała :tak: Pogratulowac męża :-D

przy okazji zapytam Was jaki czas przed slubem szukalyscie sukni slunej? bo my planujemy dopiero na sierpien 2010 :) a ja sie boje ze nic nie znajde

Najlepszy okres na szukanie sukni to TERAZ! Jest mnóstwo wyprzedaży, bo od stycznia nowe kolekcje wchodzą :tak: Nieraz idzie kupić suknie o 50% tanszą. A w domu jej nie musisz trzymać bo wiekszośc salonów trzyma je u siebie az do dnia slubu (oczywiscie odbiera sie ją zazwyczaj szybciej :-D )
Też mam suknie do sprzedaży z dodatkami :sorry: Za max 5 stówek :sorry2:

Załączniki

• DOLORES_Image_0355-popr.jpg
    DOLORES_Image_0355-popr.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 39
  • Obraz 138.jpg
    Obraz 138.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 37
  • Obraz 159.jpg
    Obraz 159.jpg
    18,6 KB · Wyświetleń: 41
  • Obraz 192.jpg
    Obraz 192.jpg
    25,5 KB · Wyświetleń: 40
reklama
widze ze sie rozpisalyscie o mezach...temat rzeka:-D
ja tez mam dosc tej samotnosci, choc Mariska nie daje mi sie nudzic to czasem poprostu czuje ze musz chwilke odpoczac bez niej, maz wraca z pracy po 17 a my caly dzien same, jeszcze jakby tego bylo malo mieszkamy na zadupiu gdzie nawet na spacer nie mam gdzie isc no chuba ze chodnikiem przy drodze krajowe:-) super atrakcje- spaliny i sykajace tiry:-D no wiec nasze "spacery" sa w ogrodku. co do znajomych to jak ktoras z was pisala mysla ze mi tylko pampersy w glowie i odkad jestem matka juz nie potrafie rozmawiac na inne tematy i telefon milczy a jak sama sie odezwe to slysze "tak wpadniemy, jeszcze zadzwonie i powiem kiedy" a potem oczywiscie cisza:wściekła/y: a niech sie udlawia , w d*** mam takich znajomych! wiec zostalam calkiem sama. no jedynie mam jedno znajoma ktora ma dziecko wiec czasem wpadnie a no i dziewczyna brata tez jest spoko, czasem zaprosi mnie do siebie, tak wiec wczoraj wybralam sie autobusem z mala do niej a to dosc daleko a maz mnie odbieral samochodem, umowilysmy sie na dzis a maz stwierdzil ze nie bedzie po mnie jezdzil codziennie (a i tak ma po drodze). ahh szkoda gadac. co do obiadow to u nas czesciej nie ma jak sa bo juz mnie to wkurza, ja sie pytam co a on nie wiem (jak u was) a jak zrobie to potem jego mina nie taka.
wczoraj mu powiedzialam ze ja musze wyjsc gdzies bez malej bo oszaleje on na to ok, umow sie z kims( problem nr1 z kim?!) jak wszyscy mnie olali. Jak wczoraj wrocil z pracy to ja do niego ze zmien malej pampersa a on do mnie z tekstem " ty juz masz malej dosc co?" a ja na to "czemu "? a on "no bo wyslugujesz sie mna"
oj chcialam go doslownie walnac! no nic koncze bo to chyba bedzie najdluzszy post na forum:-):-):-)
adaaa ja swoja sukienkie zamowilam dwa tyg przed slubem, i bylam w najlepszym salonie u nas w miescie, uszyly mi na zamowienie za 1400zl, do dzis nie moge sprzedac, rozmiar 6! :sorry2:
wilsonka gratulacje mrg!
fela i olcia 100 lat dla pociech!
juz kiedys o tym pisalam mam pytanie co wy na to bysmy zalozyly watek o naszych zainteresowaniach, o tym co lubimy, nasze hobby itp. ? wiem ze to forum o dzieciach ale fajnie by bylo pogadac o tym co nas kreci poza macierzynstwem.

Witamy się..... po ciężkiej nocy i zaraz muszę uciekac bo Mała znowu woła mamusię.
W nocy pobódki co godzinę na cyca :szok::szok:

Wpadłam się tylko pochwalic że dzisiaj

Kończymy już 4 miesiące!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

A pózniej znowu się zameldujemy, bo cycu potrzebny :tak::tak:

BeataZ To może o tych zainteresowaniach można by pisac w wątku (już chyba zapomnianym) POZNAJMY SIĘ

Ostatnia edycja:
witajcie, my dzisiaj kończymy 3 miesiące! czas leci, rosną dzieci ...;) mój malec chyba ząbkuje, bo taki nerwowy i ciągle wkłada rączki do buzi i uszka pociera... słyszałam o jakichś żelach na dziąsełka, może coś polecicie?

no a co do tatusia, to mój wczoraj usnął na podłodze, bo pogoniłam go z kanapy, jak musiałam karmić malca hehe. jednak nie będę narzekać na swego męża, bo pomimo tego, że ma w pracy niezły za... to stara się mi pomagać. no chociaż czasem obiecuje, że coś zrobi, a czekam z 15 min. co najmniej hehe ale da się żyć, nie jest jeszcze najgorzej

co do prezentów, to od kwiatków po porodzie i sukienki na chrzciny... nic nie dostałam... ;-(

co do prezentów, to od kwiatków po porodzie i sukienki na chrzciny... nic nie dostałam... ;-(

Co do kwiatków po porodzie.. Owszem dostałam je ale w bardzo "rozczulający" sposób :-D Wchodzimy z malutkim do domu i wiadomo pierwsze nasze kroki zostały skierowane do jego pokoiku. Wychodziłam z niego tylko do łazienki i kuchni. Dopiero wieczorem ( a wyszliśmy ze szpitala rano) wchodze do dużego pokoju tzw salonu i widze na stole bukiet kwiatów. Mąż widzac moją minę, spojrzał w tym samym kierunku co ja , no i padły słowa " Aha, zapomnialem Ci je dać. Kwiaty są dla Ciebie" :-D Nic tylko udusić. Były to pierwsze kwiaty które dostałam od niego od naszego slubu (pobraliśmy sie w Walentynki. Dostałam od niego mega wielki bukiet z długich czerwonych róż. Kompletnie mnie i gości weselnych zaskoczył). No i jak juz wspominałam pare postów wyżej, wyżaliłam sie kolezance ze jak przed slubem obsypywał mnie kwiatami tak teraz cisza.. Pare dni pozniej, czyli w tym tygodniu juz 2 razy dostałam od niego po różyczce :-D A moja kumpela na pewno mu nic nie mówiła bo nie maja swojego nr tel ani gg :-D

kaciuszka buziaki i najserdeczniejsze życzenia z okazji 3 miesiączków :-)
Ps. mój mąż spi w łozku w sypialni ale najczesciej juz o godz 20:30 :-D:-D:-D

Ok wracam do Małego bo właśnie stara sie zjeśc pieluszke i wścieka sie przy tym niemiłosiernie :-D

czesc dziewczyny:-)
znowu bede musiala nadrabiac:zawstydzona/y:
:tak:Wszystkiego najlepszego dla 3 i 4 miesięczniaków!:tak:
u nas narazie wszytsko ok, przynajmniej tak mi sie wydaje:-D Dzieciaczki zdrowe, Szymek wczoraj dostał pierwszą kaszke, dzisiaj wcinał jabłuszko, ale coś kupy nie widać:-( Chyba trzeba bedzie przyjąć pozycję "na kupę", b soczek jabłkow sie skonczył a ostatnio po soczku mu ulzyło:-D
Nie rozpize sie niestety wiecej, bo mały maruder już marudzi, a niedługo do pracy zmykam:dry:

reklama
witam ale dziś mieliśmy ciężki poranek,mały włożył sobie palucha do oka tylko tak mocno,uspokajam go chyba z 2h, aż zasnął, robiłam mu okłady z rumianku i pomogło, ale wcześniej to nawet oka nie chciał otworzyć.
W ogóle dziś jest taki marudny ...

i ja również zyczę wszystkim dzieciaczkow wszystkiego najlepszego z okazji mini urodzinek :tak:;-)

Do góry