reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

ja też mam ultradzwiekowy Firma jakaś angielska. Kupiłam na allegro za 180 zł. Zwracałam uwage na to, żeby był cichy i z powłoką antrybakteryjna Są jeszcze z filtrami, ale filtr kosztuje średnio 40 zl i powinno sie wymieniać co 3 mieciąsce.
Ja mam dwójke dzieci i chyba na tym poprzestane. Zwłaszcza, że druga ciąza była trudna (cukrzyca i bóle brzucha) no wiek, ja 33 a małżon 37.

reklama
Adddaaa u mnie też monotonnie:
-o 6:30 przewaznie pobudka, udaje sie malej przelezec w miare grzecznie do 8:30 i w tym czasie sniadanie dla meza i w miare dom oporzadzam,
-9:00 maz wychodzi do roboty i zazwyczaj udaje mi sie mala uspac po 9:00
-nastep.zabawa a to do bujaczka a to na mate edukacyjna a to to wozia i tylko gugug a kukuku i noszenie czasem na raczkach
i czekam na 17:00 gdy maz wroci mam chwile dla siebie i w tym czasie przewaznie zmywanie i ogolne porzadki:-)
o19:30 kapiel siusiu i spac....:-):-):-)
i oczywiscie karmienie cycem co ok.3 godz.
udalo mi sie dzisiaj od 16 skroic salatke warzywna bo maz ma imieniny i ala obiad zrobilam ale mala juz znudzona i marudzi;-)

pozdrawiam i uciekam

Antkowa ja tylko podmywam w czasie kapieli cipcie ale tez nic tam nie wymywam a nawet nie zagladam za mocno... i jak narazie nie mamy zadnego problemu:-)

problem to my mamy z kupka.... nadal nic....

pozdrawiam

Chciałam sie uroczyście pochwalić, że dziś uzyskałam tytuł MAGISTRA:)
U mojej Małgorzatki z katarem dużo lepiej. W zasadzie mało co ma. Odciągam jej fridą i jest ok.

Kupiłam sobie dzis kwiatka doniczkowego o seksownej nazwie....Castonospermum:laugh2:

Wilsonka ogromne gratulacje!!!

Adda chyba ciężko z malcem uniknąć monotonii, u nas akurat w końcu dzień słoneczny, ale w kółko to samo, w sumie to dobre dla dziecka. Ja to staram się kogoś zawołać na kawę, albo sama gdzieś iść, żeby mieć kontakt z ludźmi.

No i ząbek pierwszy się przebił!!:-):-) a jeszcze wczoraj pisałam, że u nas to raczej nie ząbek. Dziś marudzi jak głupi, ale dajemy radę.

Witam sie wieczornie!!
U nas dzisaj ciepło ja na ta pore roku,więc spacerek zaliczony .Nudno tak sie samej chodzi dobrze ,że jeszcze ten mój prawie trzy latek coś tam opowiada i co chwila przynosi mamusi kwatki i liście:-D:rofl2:.
Co do nawilżacza to my posiadamy taki duży zwany ''AKWARIUM'',posiada równierz funkcje lampki,projektora i nawet odgłosy natury:-D:-D:-D;-)!!!:cool:
WILSONKA WIELKIE GRATULLACJE ,PANI MAGISTER !!!:-)
A I KWIATEK RZECZYWIŚCIE SEXOWNY;-)!!!:-D

ADA -cięszko nie miec monotoni z maluszkiem,a wiecej niz z dwoma tym bardziej.Już po mału deprecha mnie dopadała,ale pojawiło sie słonko i juz lepiej na duszy.Musze pomysleć o puzlach, zawsze minie czas no i starszaczek bedzie miał możliwośc większą wykazania i zdobycia nowych umiejetności.A tak po zatym to sie ma pełne rece roboty.Bo przy dwójce jest co robić!!!
Póki co to tylko można się gdzieś wyrwać ,aby uniknąć monotonni!!!:-p:-p:-p;-)

Witam się dopiero wieczornie, podczytałam co u kogo i zaraz uciekam spac....

Dzień bardzo męczący (pogrzeb :-:)-() Jestem padnięta, a moja Mała też padła po prawie całym dniu niespania :no::no: Dopijam herbatkę z miodem i uciekam do łóżeczka.

Tym co gratulowac to gratuluje
Tym co życzyc zdrowia to życzę

Pogoda faktycznie była ładniejsza niż zwykle. No nic, dobranoc Wszystkim Dużym i tym Malutkim

Ostatnia edycja:
mala spi mi na brzuszku a ja jedna reka pisze dobrywieczor:-) i za chwile dobranoc
Maz poszedl na trening kick boxingu, wroci pozno a my znow same:-(
wkurza mnie to ze on se znalazl zajecia poza domem a ja jak siedzialam sama w domu z nunia tak siedze co dnia i nawet chwili dla mnie, no chyba ze wtedy gdy sie kapie. caly dzien zajeta przy malej i obiad trzeba zrobic, posprzatac a maz wraca z roboty, zje i nawet naczyn nie umyje:wściekła/y: kiedys to jeszcze cos zrobil a teraz:no: denerwuje sie bo to mi sie nalezy wychodne raz na jakis czas a nie jemu, nie chce sie klocic, czekam az sam na to wpadnie:eek:

reklama
mala spi mi na brzuszku a ja jedna reka pisze dobrywieczor:-) i za chwile dobranoc
Maz poszedl na trening kick boxingu, wroci pozno a my znow same:-(
wkurza mnie to ze on se znalazl zajecia poza domem a ja jak siedzialam sama w domu z nunia tak siedze co dnia i nawet chwili dla mnie, no chyba ze wtedy gdy sie kapie. caly dzien zajeta przy malej i obiad trzeba zrobic, posprzatac a maz wraca z roboty, zje i nawet naczyn nie umyje:wściekła/y: kiedys to jeszcze cos zrobil a teraz:no: denerwuje sie bo to mi sie nalezy wychodne raz na jakis czas a nie jemu, nie chce sie klocic, czekam az sam na to wpadnie:eek:

Beata, ja z doświadczenia wiem, że facet , jak mu się nic nie powie, to raczej nie pomyśli, ze coś jest nie tak, ja na początku też tak robiłam, nic nie mówiłam, i się obrażałam, ale nic z tego dobrego nie wychodziło, teraz mowię prosto z mostu, ze to jest nasze wspólne dziecko, i jak on ma ochotę iść grać w piłkę, to ja też chce czasem sobie sama wyjsć na plotki z kolezankami, albo na zakupy. I jest ok :-)

Do góry