reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Olcia2009 można podawać szczepionkę skojarzoną, nawet jeśli wcześniej była inna, bo my mieliśmy zalecenie zeby podawac szczepionkę acellularną na krztusiec i pediatra proponowała żeby podać krztusiec ze szczepionki skojarzonej( bo tylko tam jest taki) a resztę podać tych z nfz.Wiec mozna łaczyć nawet jednego dnia szczepionki płatne z niepłatnymi.Ja jednak zdecydowałam się na cała skojarzoną bo mieliśmy jeszcze zalecone pneumokoki, więc i tak 2 wkłucia przy jednym szczepieniu.:-( Tylko muszę się pochwalić, że udało mi się załatwić pneumokoki za darmo, :-)bo nasza Tosia jest po przepuklinie przepony i ma szczątkowe jedno płucko. Miała zalecone pneumo ale nie chcieli jej dać za darmo bo nfz tak okreslił wymagania co do szczepienia,ze rzadko któremu dziecku się one należą, a dowiedziałam sie, że często max 1 dziecko w przychodni jest szczepione darmowymi i potem oni te drogie szczepionki wyrzucają bo się przeterminowują.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jak tak czytam jak śpią wasze dzieciaczki to mam wrażenie ,że te które śpią w dzień to raczej wyjątki niż reguła, więc już nie marudzę i poprostu robię wszystko od godziny 18 kiedy Tosia idzie spać.:-D
Alusia gratuluję i trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze

reklama
Dziękuje Wam za wszystkie dobre słowa ale jakoś teraz strasznie sie boje że może być coś nie tak.... To dopiero 5/6 tydzień :(

A jak się ułożyło ... Maż gdy się dowiedział o ciąży błagał mnie o powrót no i się zgodziłam może nawet ze względu na to że ja musze leżeć a przecież jest Jaś ktory chce poznawać świat także S mieszka ze mną i zajmuje się synkiem i mną też ...

Olcia można szczepić drugi raz skojarzoną bo mi też proponowano, ale zastanów się, bo jak już kiedyś była o tym mowa, skojarzone w pl mają więcej rtęci w sobie i mogą być powodem adhd, nadpobudliwości itp. Mam koleżankę, która pracuje z takimi dziećmi i mówi, że skojarzonej nigdy by swojemu nie dała. Są plusy i minusy, ale warto wiedzieć o nich.

Alusia
to kciuki za was zaciśniętę, żeby wam się w końcu ułożyło i żeby już więcej rozstań nie było. I dużo sił ci życzę, na pewno dasz radę:-)

Witam się po słonecznej niedzieli i ciepłym poniedziałku,niestety dziś juz jest mniej słonecznie!
W niedziele wieczorm zawitałam u mnie siostra i pojechała wczoraj wczorem.Musiałam ją odwieść bo oczyywiście autobus nie przyjechał,jezdzi jak mu sie podoba:wściekła/y:,chyba musze zawita:wściekła/y:c na tym pks i zrobic zadymy:angry:.Taka nasza POLSKA!!!
Mąż w pracy ja posprzątałam,nawet miałam natchnienie i umyłam okno w kuchni,choć mrzy na dworku.Tylko u nas mały syfek w pokoju bo starszy sie bawi i wszedzie zabawki!!
Julek śpi opatulony przy uchylonym oknie:-).
Jeszcze sterta prania do prasowania mnie czeka ,ale musze chwile odsapnać,może kawę z mleczkiem :rofl2: sie wypije!Nienawidze prasować:angry:,jakby która:angry: chciała to mogę podrzucić czubaty kosz ,heehe;-)!!!

Co do katarku to polecam OLBAIS naprawde dziecku sie lepiej odrazu oddycha u nas to pomaga.Ale jeszcze dobry jest EUPHORBIUM,ja też musze zakupić bo za dużo nie została.
Katar był zmorą u starszego synka.Miał chyba niecałe dwa tyg. a go juz dopadł ,a trwał prawie do wiosny.Niestety sezon grzewczy sprzyja wirusą ,ciepło suche powietrze itd.My w pokoju mamy cały czas zakrecony grzejnik i non stop uchyline okno.Staram sie je otwierać jak najdłużej.Zamykam jak mocno pada i na noc.Tylko co z tego jak sie wyjdzie z pokoju i temp.26 stopni prawie ,grzejniki na full,co za krece to ktoś odkreci.Bo tesciowej wiecznie zimno:angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Takie mam nerwy na to,że szok.Można tłumaczyć ,ale nic nie pomaga.Niedosć ,że bakterie to jeszcze różnica temp.Mam dość normalnie ,a to dopiero zaczeli grzać ,a co bedzie jak na maxa bedą palić.Przeciesz wszystkie grzejniki mogłyby być zakrecone bo cały blok jest ogrzewany.Więc ze wszystkich ścian jest gorąco:crazy:.Trzeba jak najszybciej budować ten dom i wypad robic bo dzieci beda mi non stop chorować:angry:!!

ALUSIA DUŻO ZDRÓWKA !!!:tak::tak::tak:

Co do jedzenia to jem wszystko no oprócz bigosu:-D:-D:-D!!!

Ale się rozpisałam :-d:-d:-d:-d;-)!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
justysia85 ciesz się że masz wiecej pokoi niż jeden:tak:ja mieszkam w 30 m i jak napalę w piecu to robi się piekło, jak wychodzę na dwór to 6 stopni i wtedy jest strach o dziecko.

reklama
dziewczyny powiedzcie ile wasze dzieci jedzą ? chodzi mi o butle, dokladnie w.g zalecen producenta? bo mój jest głodny co 2 h no chyba ze przespi, te 3-3.5h a tak to placze jak... a jak dostanie butle to az sie trzesie do niej i w ogole ile ml dajecie waszym maluchom?

Do góry