reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

My dzisiaj po wizycie u lekarza mała dostała 2 szczepionke i skierowanie do neurologa bo niby moze byc cos nie tak wiec najpierw neurolog a pozniej jak cos to cwiczenia czyli rehabilitacja,dziewczyny mozecie mi przyblizyc mniej wiecej w jaki sposób cwiczycie ze swoimi słoneczkami:-) jaki sa zalecenia.....
Ważymy 6200 i mierzymy 63cm :)
pozdrawiam

a kupy u nas oczywiscie nie ma ponad tydzien a ja w stresie podaje czopek i niby po sprawie chyba musze zaczac jesc jablka kilogramami a nie 1 dziennie. :(

Ostatnia edycja:
reklama
My po szczepieniu,nie było tak zle jak myślałam.Lepiej niz ostatnio ,prawie nie płakał.Więcej płaczu było przy ubieraniu heeh.Kalo też dobrze:-D.Teraz Jula śpi ,zobaczymy co dalej bedzie.;-)

WAŻYMY 7KG:-) A MIERZYMY 64 CM:-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Witamy wszystkich :-D:-D:-D:-D

Moja Mała ładnie śpi od 1,5 godz, szok, bo zazwyczaj były dwie drzemki po pół godz. Ale pewnie niedługo się obudzi. :tak:

Moja córa też robi kupki raz na tydzień (około) Ja często pije kompot z jabłek, ale to nam nie pomaga :no::no: Ale brzuszek nie boli więc się nie martwie...

Też czasami chciałabym karmic butlą (bo czasami nie chce, czasami ja nie mam...), ale boje się że Mała będzie chorowac. Ten mój dwudniowy kryzys braku mleka chyba minął, ale wczoraj na wszelki wypadek kupiłam puszkę mleka.

kaaasiulka witamy po nieobecności :-D

adddaaa nam ta maśc pomogła, ale tylko raz, gdy masowałam poraz pierwszy, potem były jeszcze dwie próby, ale nie powiodło się :no::eek: Szkoda.........

Wiecie, co????? Mam straszne problemy z włosami, dosłownie mi wychodzą :-:)-:)no::no: Wczoraj podczas czesania wypadło mi mase, cała wielka garśc, fakt, mam długie i przez to wydaje się ich dużo, ale tak czegoś to jeszcze nie miałam w życiu. Każde czesanie to pełna szczotka.Wiedziałam że tak robi po porodzie, ale w takich ilościach ????? :szok::szok::szok::szok: Kupic jakieś specjalne witaminy? Czy iśc z tym do lekarza? Bo łysa będę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
W ciąży nie wypadały wcale, dlatego pewnie teraz wypadają te co nie wypadły, ale to chyba ąż za dużo :crazy::crazy::crazy:

Wiecie, co????? Mam straszne problemy z włosami, dosłownie mi wychodzą :-:)-:)no::no: Wczoraj podczas czesania wypadło mi mase, cała wielka garśc, fakt, mam długie i przez to wydaje się ich dużo, ale tak czegoś to jeszcze nie miałam w życiu. Każde czesanie to pełna szczotka.Wiedziałam że tak robi po porodzie, ale w takich ilościach ????? :szok::szok::szok::szok: Kupic jakieś specjalne witaminy? Czy iśc z tym do lekarza? Bo łysa będę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
W ciąży nie wypadały wcale, dlatego pewnie teraz wypadają te co nie wypadły, ale to chyba ąż za dużo :crazy::crazy::crazy:
ja mam dokladnie to samo wlosy wypadaja mi garsciami i to od jakiegos tygodnia a biore preparat witaminowy i nic nie daje:wściekła/y:

u mnie też Tosia pcha łapki do buzi, ślini się tak ,że czasami jest cała mokra i trzeba ją przebierać bo dostaje czkawki z zimna a ząbków nie widać i dziąsełka też ok:-)
Dzisiaj byłyśmy na spacerze po kilkudniowej przerwie, mała spała tak długo ze bylo mi szkoda wracac bo ona od razu budzi się w domu:-(, ale zmarzłam i po 2 godzinach wróciłam:-D

wlosy też sypią mi się strasznie, kilka razy musiałam włos odplątywać z rączki, albo buzi:-( zaczęłam brać prenatal dla kobiet karmiących, ale nie widzę narazie poprawy. Czytałam w necie, ze to normalne, ale zanim skończy się to wypadanie to zostanie mi na głowie tyle co u mojego maluszka:sorry:

reklama
U mnie to samo, podcięłam je parę razy, ale od pewnego czasu juz mi mniej wypadają, widocznie organizm już się sam wzmocnił !
A co do spania dzieciaczków to u nas wygląda to różnie , raz śpi 5 razy po godzinie , a raz 3 razy po 2 godziny, ale ogólnie to bardzo dużo śpi, nocki od dwóch miesięcy też całe przesypia. Co do ząbkowania, to od sierpnia się zaczęło , pcha wszystko do buzi , nawet łyżeczkę z witaminkami przygryza, ma nawet napuchnięte dolne dziąsła, ale nic tam jeszcze nie widać, teraz często jak źle przygryzie to płacze!

Do góry