reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Dzień dobry dziewczynki!!
U nas noc taka sobie.Budził się co godz. niby do cyca ,ale jak dawałam mu to nie bardzo chcciał.Powiem tak chciał ,ale nie chciał i już tak któryś raz.Już niewiem o co kaman ??!!Może to zęby,no ,ale dziasła nie sa rozpulchnione!

My też kąpiemy co dzień,Julek sam domaga się kąpieli.Jak przyjdzie ta godz. to już czeka.
GABIAZ-my też non stopa musimy gadać,bo jak nie to sam woła po swojemu.

reklama
Widzę ,że wasze dzieciaczki też rozgadane, moja wymaga ciągłego gadania inaczej zaczyna się awantura, ale wolę tak niż stękania i płacze:tak:
My też ostatnio mamy problemy z brzuszkiem, mała pręży się , napina, trwa to niestety cały dzień i większość nocy. Czasami nie chce przez to jeść, albo spać, próbowałam już biogaię, espumisan, debridat, narazie bez efektu. Nie bardzo wiem o co chodzi bo problemy pojawiają się falami- kilka dni spokoju, kilka dni kolki i tak ciągle..:-(

U mnie mąż kąpie Tosię, tylko wyjątkowo jeśli go nie ma robię to ja. Też kąpiemy codziennie, bo mała przyzwyczaiła się,że mamy kąpiel, jedzonko, spanko i nawet jeśli jest marudna i nie chce spać to po wieczornej kąpieli wycisza się i zasypia.:-)
Teraz próbuję ją zmusić do spania w ciągu dnia, narazie ćwiczymy z karuzelką, mam nadzieję że w końcu się uda, bo do tej pory są to tylko 15 minutowe drzemki przy cycu i na tym koniec:-(

Witam:-)
My sie tez kapiemy codziennie,bo mały inaczej by chyba nie zasnął bez swojego rytuału:-)Jak byłam z malcem w szpitalu to tam kąpali rano,przez to w nocy miałam masakre spałam po jakis 3h na dobe,wygladałam jak ząbi,az kturegos wieczorka umyłam małemu główke zmoczonymi wacikami,bo innej mozliwosci nie miałam,malec był podłaczony do kroplóweczki i o dziwo spał pieknie a ja razem z nim:-).
alusia gratuluje:-):-):-)
Byłam dzis z Alankiem na pobraniu krewki z paluszka,bidulek strasznie sie spłakał:-(bo gniotła go siostra za paluszek a krewka i tak nie bardzo leciała i w koncu musiała jeszcze raz go dziabnac:no:,strasznie długo to trwało a łezki mu bidulkowi leciały a ja mało tam nie padłam patrzac jak sie meczy,pózniej przaspał prawie dwie godzinki co mu sie nie zdarza,pewnie spałby jeszcze ale głód był silniejszy.Teraz sobie gaworzy a mnie dalej głowa boli i jestem jakas padnieta,juz nie wiem kto bardziej to przeżył syncio czy mama:eek:
Podaje małemu od dwóch dni Infacol i pieknie baki ida,nawet przez sen i widac ze mu nie przeszkadzaja:-)i cycoszka ładnie ciagnie bez prezenia sie i wiercenia:-):-):-)mam nadzieje ze dalej nam bedzie pomagał,bo po espumisanie była prawie zadna poprawa,jeszcze zeby tak w nocy zadziej wstawał na jedzonko,bo w dzien mi nie przeszkadza ze taki głodomorek.
Lece małego uratowac od kupki,bo wlasnie zakonczył swoje dzieło:-D:-D:-D

Alusia ja również do gratulacji się dołączam :tak::tak::tak:
tak szybko jedno po drugim, podziwiam cię, ja bym chyba nie dała rady.

Beacia my jutro idziemy na pobranie krwi i mam nadzieję, że moja malutka będzie dzielna, i że odziedziczyła po mamie brak lęku do igieł.

A co do kąpieli to my też jak na razie kąpiemy codziennie, no może prawie codziennie bo parę razy się zdażyło, że mała usnęła wcześniej i szkoda było nam jej budzić,albo za późno do domku dojechaliśmy itp., ale ogólnie staramy się kąpać ją codziennie bo też polubiła ten codzienny rytuał, a i mi też ten zwyczaj podpasował, bo już zauważyłam, że jak nie kąpiemy to mama-slerotyczka:-p o witaminkach też tego dnia zapominała.

Witam sie i ja
u nas o wiele lepiej odkad przeszlam na butelke, Mariska juz sie nie prezy i spi normalnie tzn zasypia po 21 budzi sie kolo 3 rano i potem po 6 rano wiec ok. przez kilka pierwszych dni ciagle chcialo mi sie plakac przez to ze odstawilam ja od cycka ale teraz widze ze ona bardziej zadowolona i ja. w dzien wreszcie pospi i spacerki wygladaja normalnie bo juz nie musze ciagle cycka wyciagac wiec ogolnie super.
dziewczyny powiedzcie mi czy takie geste kupki to normalne u karmionych butla? jakie powinny byc?
Izku ja jestem z Weymouth, Dorset. nie pamietam skad ty jestes ale pewnie jestesmy daleko od siebie, znajac moje szczescie, bo ja jakos nie moge nikogo na forum spotkac z moich stron:-( mozesz podac mi nazwy tych masci. u nas HV powiedziala ze te krostki to normalne i moga sie nasilic przy zabkowaniu, potem moga zniknac i znow sie pojawic. no ale sama juz nie wiem bo jej skora jest strasznie chropowata, okropna:shocked2: nie wiem dlaczego?! my uzywamy DiproBase do smarowania dwa razy dziennie, i DiproBath do kapieli, jak czytalam sklad to glownie parafina. no nic mam nadz ze wkrotce bedzie troszke lepiej.
Alusia gratulacje, duzo zdrowka i sily ci zycze, napewno sobie poradzisz:tak:
Gustlicek a juz myslalam ze o nas zapomnialas, fajnie ze wrocilas, napisz co u ciebie

ja tak na sekundke, czasu malo, wiec nie jestem tu często

Alusia serdecznie gratuluję i trzymam kciuki za zdrowie :-)
moja mama też tak miała, gdy ja miałam 4 miechy ona się dowiedziała że jest w ciąży

witam i ja nam wknocu debridat pomogl nie ma zadnego prezenia kupki sa codziennie, butla tez duzo pomogla, ogolnie ciesze sie ze jestesmy na butli, nie musze sie martwic tym ze zjadalam, cos nie tak(czasami nawet nie mialam czasu zeby coś zjesc) ,maly caly dzien nie wisi mi na cycku, moge spokojnie wyjsc znim na spacerek, no i lepiej spi o wiele ;-)aaa i moj w nocy tylko go karmi a ja moge spokojnie przespac noc :) dzieki temu wstaje rano wypoczeta i mam sily zeby caly dzien nosic bawic sie z maluszkiem no i oczywiscie na sporzatanko obiadek itd. Malemu tez wychodzi to na plus,zrobil sie bardziej pogodny,caly czas sie smieje :tak:nie boli go brzuszek a to najwazniejsze.Chociaz z drugiej strony przykro mi ze teraz kazdy moze sobie go wziasc nakarmic, wczesniej czulam ze on jest ode mnie zalezny a teraz ... n.p jak jestesmy u tesciow i oni mnie denerwowali juz to moglam im zabrac malego pod pretekstem karmienia, a teraz przez caly pobyt u nich maly nie jest u mnie na rekach, nie chcą mi go dac.. :crazy::crazy::crazy:najchetniej by mi go teraz zabrali

Meldujemy się i my
Małą odziwo śpi, ciekawe jak długo? Pewnie tak jak zawsze pół godzinki :rofl2:
Pogoda do niczego :eek:,
Ale gdzie tam, nawet nie zdążyłam dokończyc posta, a już musiałam do niej biegac.

Był dzisiaj ten brat teściowej (wcześniej wspomonany bioenergoterapeuta) Wpadł na chwile by ocenic jakie mleko może pic moja Mała, powiedział że bebilon pepti. Jestem ciekawa czy ma rację. W sobotę będę testowac. A jeśli chodzi o marchew to po prostu niby Mała nie bardzo ją toleruje a i na wątrobę zle wpływa, pózniej to się może zmieni.

No nic, zmykam do mamy, pozdrowionka :-D:-D:-D:-D

reklama
Witam sie i ja
u nas o wiele lepiej odkad przeszlam na butelke, Mariska juz sie nie prezy i spi normalnie tzn zasypia po 21 budzi sie kolo 3 rano i potem po 6 rano wiec ok. przez kilka pierwszych dni ciagle chcialo mi sie plakac przez to ze odstawilam ja od cycka ale teraz widze ze ona bardziej zadowolona i ja. w dzien wreszcie pospi i spacerki wygladaja normalnie bo juz nie musze ciagle cycka wyciagac wiec ogolnie super.
dziewczyny powiedzcie mi czy takie geste kupki to normalne u karmionych butla? jakie powinny byc?
Izku ja jestem z Weymouth, Dorset. nie pamietam skad ty jestes ale pewnie jestesmy daleko od siebie, znajac moje szczescie, bo ja jakos nie moge nikogo na forum spotkac z moich stron:-( mozesz podac mi nazwy tych masci. u nas HV powiedziala ze te krostki to normalne i moga sie nasilic przy zabkowaniu, potem moga zniknac i znow sie pojawic. no ale sama juz nie wiem bo jej skora jest strasznie chropowata, okropna:shocked2: nie wiem dlaczego?! my uzywamy DiproBase do smarowania dwa razy dziennie, i DiproBath do kapieli, jak czytalam sklad to glownie parafina. no nic mam nadz ze wkrotce bedzie troszke lepiej.
a my wlasnie wrocilysmy od lekarza. Nati ma praktycznie non stop mokre oczka. kilka tyg wczesniej stwierdzili, ze to infekcja, ale krople, ktore przepisal jeden lekarz nie pomogly. dzis bylysmy u pani dr, ktora nam wyleczyla skore na buziolce. przepisala krem. zobaczymy czy pomoze.

Beatko, ja mieszkam w okolicach Brighton w East Sussex.
co do masci to jedna to nizoral - 2
% ketoconazole - uzywalysmy 2 x dziennie - ma dzialanie osuszajace. drugi to unguentum i stosujesz jak czesto Ci trzeba - jest na prafinie i ma dzialanie nawilzajce.Nam pomogly, wiec moze i Wam :) pozdr

Do góry